5 načinov, kako pritegniti pozornost kupcev z odlično vsebino

Če želite pritegniti pozornost ljudi s svojo blagovno znamko in jim posredovati koristne informacije sem za vas pripravila 5 različnih načinov, kako lahko z odlično vsebino to storite. Uporabite jih lahko za vse medije, za tiskane medije, za spletna mesta, bloge, podcaste, videoposnetke in družbena omrežja.


1. NAČIN: BODITE V KORAKU S ČASOM


Razvijte miselnost:


»Če želite biti v koraku s časom in poznati trenutne trende, se lahko zanesete na nas.«

Včasih še sama težko sledim vsem novostim, ko pomislim koliko sprememb se dnevno zgodi na družbenih omrežjih. Če želim dati strankam res prave strategije in jih naučiti dela z družbenimi omrežji moram biti vedno v koraku s časom. Sledim trendom in o tem obveščam svoje stranke.


Tako lahko tudi vi pomislite na spremembe, ki se dogajajo na vašem področju delovanja in vplivajo na vaše stranke. Lahko gre za družbene spremembe, spremembe povezane s tehnologijo ali pa karkoli drugega, kar lahko povzroči težave ali pa prinaša neverjetne priložnosti za razvoj.

Vse to lahko uporabite kot gradivo za vsebine.


Vprašanja s katerimi si lahko pomagate pri pisanju vsebine:


- Kaj je vzrok te spremembe in kako so se te razmere razvile?

- Kaj se trenutno dogaja?

- Kakšno je vaše mnenje, kako se bo ta trend razvijal (navedite razloge)?

- Kakšna so vaša priporočila bralcu, kako se izogniti neprijetnim dogodkom ali pa dobro

izkoristiti to spremembo?


S takšno vsebino, boste sebe predstavili kot osebo, ki je v koraku s časom, ki skrbi za svoje stranke, ki strankam pomaga z nasveti kako biti koraku s časom in ki strankam predstavi možnosti kako izkoristiti spremembe v svojo korist.


To je še posebej pomembno, če ste v takšnem poslu kot sem jaz, kjer se spremembe dogajajo na skorajda dnevni ravni. Glede novosti, ki se dogajajo na družbenih omrežjih sem vam zaupala v članku TUKAJ.

2. NAČIN: REŠUJTE NENADNE SPREMEMBE – TAKŠNE KI POVZROČIJO »CUNAMI« V POSLU


Razvijte miselnost:

» Na voljo smo vam, če se zgodi kaj hudega.«

Nenadna sprememba, lahko v trenutku spremeni način delovanja ali poslovanja. Če želite biti na tekočem z nenadnim spremembami in o tem obveščati svoje stranke, boste morali še bolj podrobno opazovati, kaj se dogaja na področju na katerem delujete.


To zahteva veliko več energije, vendar pa hkrati deluje zelo kredibilno, če ste eden izmed prvih, ki objavlja takšno vsebino. Definitivno vredno premisleka, za objave takšnih vsebin. Tako sem lani, v začetku "plandemije" takoj reagirala in tudi napisala članek na temo Kako lahko izkoristite čas v času virusnega obdobja.


Nasveti, s katerimi si lahko pomagate pri pisanju takšne vsebine:


1. Opišite dogodek, navedite dejstva in dodatne podrobne informacije.

2. Pripravite odgovore ali zapišite korake kako se izogniti nastali težavi ali pa kako izkoristiti spremembo v svojo korist.

3. NAČIN: NASVETI KAKO NEKAJ NAREDITI


Razvijte miselnost: