top of page

Piškotki

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki

Posamezni piškotki so nujni za delovanje naše spletne strani in jih ni moč onemogočiti.

 

Družbena omrežja

 

Dovolim Facebooku, Instagramu, Linkedinu, Youtube in ostalim socialnim omrežjem, da prikazujejo meni prilagojene vtičnike.

Statistika

Dovoljujem anonimno spremljanje statistike obiska. Spletna stran uporablja naslednje piškotke

 

Skupina 1: Ti so ključni in brez njih spletna aplikacija ne bo delovala, kot bi morala. Ti piškotki se nastavijo, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno aplikacijo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.

 

Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na spletni aplikaciji, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne aplikacije se strinjate z namestitvijo teh piškotkov na vašo napravo.

 

Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, teh piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zelo uporabne funkcionalnosti spletne aplikacije zato ne bodo na voljo.

Natančen seznam piškotkov Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Spodnji spisek prikazuje piškotke ki jih uporabljamo.

local cookies:

Google Analytics Analytics __utma (dve leti)

Google Analytics Analytics __utmb (eno leto)

Google Analytics Analytics __utmc (do konca seje)

Google Analytics Analytics __utmz (6 mesecev)

 

cc_necessary – 1 leto

cc_social – 1 leto

cc_analytics – 1 leto

cc_advertising – 1 leto

Google Analytics za svoje delovanje uporablja več piškotkov. __utma je trajen piškotek in je namenjen merjenju statističnih podatkov obiska spletne strani. Namenjen je sledenju tega, kolikokrat je uporabnik obiskal spletno stran, kdaj jo je obiskal prvič in kdaj zadnjič.

 

Piškotka __utmb in __utmc skupaj omogočata izračun, kako dolgo traja posamezen obisk uporabnika. Piškotek __utmb zabeleži trenutek, kdaj je obiskovalec obiskal spletno stran, piškotek __utmc pa zabeleži, kdaj obiskovalec zapusti spletno stran. Piškotek __utmb poteče, ko obiskovalec zapusti spletno stran, piškotek __utmc pa poteče 30 minut po tem, ko uporabnik zapusti spletno stran.

 

Piškotek __utmz vsebuje informacijo o tem, s katere spletne strani je prišel uporabnik, kateri iskalnik je uporabil, katero povezavo je kliknil, katero ključno besedo je uporabil in kje na svetu se je nahajal, ko je dostopal do spletne strani. Piškotek poteče po 6 mesecih.

Drugi piškotki so v namene oglaševanja in uporabljajo OAID ter PHPSESSID.

 

3dr party: Družbena omrežja Večina spletnih strani ima možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih omrežjih. Vsa družbena omrežja za to dejanje uporabljajo piškotke. Vsak od njih bo v brskalnik dodal svoj piškotek, če boste želeli deliti vsebino. Facebook piškotek z imenom datr.

2. ONEMOGOČENJA PIŠKOTKOV

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

 

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

  • Internet Explorer 9

  • Internet Explorer 7 in 8

  • Mozzila Firefox

  • Chrome

  • Safari (stran v angleškem jeziku)

  • Opera (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

bottom of page