Kaj lahko naredite v času tega virusnega obdobja?

In se počasi vračamo v marec, vendar, če smo prebrodili ta virus takrat, ga bomo s skupnimi močmi tudi sedaj. Vse kar lahko v tem trenutku naredite je, ostati s čim bolj trezno glavo in se usmeriti v rešitve. Več o tem, sem vam zaupala kar v tem videju.


KLIK NA VIDEO!


(Video vsebine, ki jih omenjam, si lahko pogledate v moji FB zaprti skupini Marketinška akademija za podjetnike)


Danes pa vam bom dala predloge, kako lahko sedaj izkoristite čas, ko ste doma.


Kaj lahko naredite v času tega virusnega obdobja?


Priznajte, zagotovo ste tudi vi med tistimi, ki že nekaj časa odlašate z aktivnostmi, za katere ni bilo nikoli časa. Mogoče pa imate čas sedaj.


Veliko podjetnikov, ki se obrača name, večkrat potarna, da za določene stvari nikoli ne najdejo časa, čeprav vedo, da bi jim pomagale pri povečanju prodaje.


Te aktivnosti po navadi so:


1. IZDELAVA SPLETNE STRANI ALI TRGOVINE


Če še nimate spletne strani, je definitivno zadnji čas, da to naredite. Ni več izgovorov, da ni pomembna, ker žal je. Danes ljudje iščejo izdelke in storitve preko spleta, šele nato se odpravijo po nakupih. Vedno več, sploh sedaj v času, ki ga preživljamo, ljudje nakupujejo preko spleta. Zato investirajte tudi v spletne trgovine, ki so prihodnost, ne samo v času virusa, ampak tudi kasneje.


Statistika: Digitalni kanali prevladujejo v procesu odločanja


Spletno stran ali trgovino si lahko naredite sami. Kako si to lahko naredite sami, sem vam zaupala v spletnem tečaju Podjetniški spletni začetek.


Če iščete izvajalca, ne glejte samo cene, ampak predvsem reference, priporočila,... namreč veliko podjetnikov se obrača name, ker so se odločali na podlagi cene, potem pa stran ni bila, kar bi morala biti. Zgodi se tudi, da se potem izvajalci več ne javljajo, pustijo projekt nedodelano,...


Vedno se posvetujte z drugimi, ki se na to malo bolj spoznajo. Če iščete izvajalce, z veseljem pomagam.


2. UREDITEV E-MAIL BAZE


Veliko podjetnikov ima že bazo strank, ampak skoraj vsi mi povedo, da jih imajo v exelovi bazi na večih mestih. Zagotovo tudi vi, a ne? Mogoče je čas, da končno uredite te baze in jih začnete uporabljati. Če nimate dovoljenja za pošiljanje po GDPR, mogoče zdaj izkoristite ta čas in pridobite dovoljenja.


3. POŠILJANJE E-NOVIČK


Ko uredite baze, je čas, da izkoristite ta še vedno najcenejši digitalni kanal za pospeševanje prodaje.


Na podlagi raziskave  VentureBeata so tržniki ugotovili, da je e-mail marketing še vedno zelo pomemben del marketinške strategije. Naredili so raziskavo med 1.876 podjetji po celem svetu v 43 različnih tržnih kategorijah, vključno z SEO (optimizacijo), družbenimi mediji, video marketingom, mobilno tehnologijo in ugotovili, da kljub drugim novodobnim komunikacijskim kanalom, je e-mail marketing še vedno nepogrešljiv člen marketinške strategije. 

Razlog je jasen.  Deset let zapored, je e-mail marketing kategorija, ki ustvarja najvišji ROI (donosnost naložbe) za tržnike. Za vsak porabljen 1 €, e-mail marketing ustvari 38 € donosnosti naložbe. Kljub številnim orodjem, ki so na voljo prodajalcem, je elektronska pošta preprosto najboljše orodje za poslovno rast podjetja.

Zelo pomembno pri pošiljanju e-novičk je zadeva, ki je ključna, da bodo prejemniki e-mail sploh odprli. Zato tukaj najdete 20 učinkovitih naslovov za učinkovit e-mail marketing.

Če pa še nimate sistema za pošiljanje,