top of page

Kaj lahko naredite v času tega virusnega obdobja?

In se počasi vračamo v marec, vendar, če smo prebrodili ta virus takrat, ga bomo s skupnimi močmi tudi sedaj. Vse kar lahko v tem trenutku naredite je, ostati s čim bolj trezno glavo in se usmeriti v rešitve. Več o tem, sem vam zaupala kar v tem videju.



(Video vsebine, ki jih omenjam, si lahko pogledate v moji FB zaprti skupini Marketinška akademija za podjetnike)


Danes pa vam bom dala predloge, kako lahko sedaj izkoristite čas, ko ste doma.


Kaj lahko naredite v času tega virusnega obdobja?


Priznajte, zagotovo ste tudi vi med tistimi, ki že nekaj časa odlašate z aktivnostmi, za katere ni bilo nikoli časa. Mogoče pa imate čas sedaj.


Veliko podjetnikov, ki se obrača name, večkrat potarna, da za določene stvari nikoli ne najdejo časa, čeprav vedo, da bi jim pomagale pri povečanju prodaje.


Te aktivnosti po navadi so:


1. IZDELAVA SPLETNE STRANI ALI TRGOVINE


Če še nimate spletne strani, je definitivno zadnji čas, da to naredite. Ni več izgovorov, da ni pomembna, ker žal je. Danes ljudje iščejo izdelke in storitve preko spleta, šele nato se odpravijo po nakupih. Vedno več, sploh sedaj v času, ki ga preživljamo, ljudje nakupujejo preko spleta. Zato investirajte tudi v spletne trgovine, ki so prihodnost, ne samo v času virusa, ampak tudi kasneje.


Statistika: Digitalni kanali prevladujejo v procesu odločanja


Spletno stran ali trgovino si lahko naredite sami. Kako si to lahko naredite sami, sem vam zaupala v spletnem tečaju Podjetniški spletni začetek.


Če iščete izvajalca, ne glejte samo cene, ampak predvsem reference, priporočila,... namreč veliko podjetnikov se obrača name, ker so se odločali na podlagi cene, potem pa stran ni bila, kar bi morala biti. Zgodi se tudi, da se potem izvajalci več ne javljajo, pustijo projekt nedodelano,...


Vedno se posvetujte z drugimi, ki se na to malo bolj spoznajo. Če iščete izvajalce, z veseljem pomagam.


2. UREDITEV E-MAIL BAZE


Veliko podjetnikov ima že bazo strank, ampak skoraj vsi mi povedo, da jih imajo v exelovi bazi na večih mestih. Zagotovo tudi vi, a ne? Mogoče je čas, da končno uredite te baze in jih začnete uporabljati. Če nimate dovoljenja za pošiljanje po GDPR, mogoče zdaj izkoristite ta čas in pridobite dovoljenja.


3. POŠILJANJE E-NOVIČK


Ko uredite baze, je čas, da izkoristite ta še vedno najcenejši digitalni kanal za pospeševanje prodaje.


Na podlagi raziskave  VentureBeata so tržniki ugotovili, da je e-mail marketing še vedno zelo pomemben del marketinške strategije. Naredili so raziskavo med 1.876 podjetji po celem svetu v 43 različnih tržnih kategorijah, vključno z SEO (optimizacijo), družbenimi mediji, video marketingom, mobilno tehnologijo in ugotovili, da kljub drugim novodobnim komunikacijskim kanalom, je e-mail marketing še vedno nepogrešljiv člen marketinške strategije. 

Razlog je jasen.  Deset let zapored, je e-mail marketing kategorija, ki ustvarja najvišji ROI (donosnost naložbe) za tržnike. Za vsak porabljen 1 €, e-mail marketing ustvari 38 € donosnosti naložbe. Kljub številnim orodjem, ki so na voljo prodajalcem, je elektronska pošta preprosto najboljše orodje za poslovno rast podjetja.

Zelo pomembno pri pošiljanju e-novičk je zadeva, ki je ključna, da bodo prejemniki e-mail sploh odprli. Zato tukaj najdete 20 učinkovitih naslovov za učinkovit e-mail marketing.

Če pa še nimate sistema za pošiljanje, jaz osebno začetnikom priporočam Mailchimp, ki je najlažji za uporabo in brezplačen do 2000 e-mailov

Če bi se radi naučili delat s tem orodjem, sem za vas posnela celoten spletni tečaj Osnove e-mail marketinga z Mailchimpom.

4. ODPRTJE IN UREDITEV PROFILOV NA DRUŽBENIH OMREŽJIH


Še vedno veliko podjetnikov ne izkorišča družbenih omrežij za prepoznavnost in promocijo, kljub temu da jih lahko odpremo popolnoma brezplačno. Odprti in urejeni profili lahko pomagajo pri prepoznavnosti na spletu, saj vas tako potencialne stranke lahko najdejo na iskalnikih kot je Google. 


Zato si odprite Facebook, LinkedIn, Instagram, če imate video vsebine tudi Youtube in jih izkoristite kot dodaten komunikacijski kanal za povečano prepoznavnost na spletu.


5. REDNE AKTIVNOSTI NA DRUŽBENIH OMREŽJIH


Še bolj boste učinkoviti, če boste družbena omrežja začeli aktivno uporabljati. Sama spletna stran ali trgovina ni dovolj. Potrebno je na njih ustvariti promet, se pravi pripeljat potencialne kupce. In zraven e-mail marketinga so družbena omrežja odlična za promocijo vaše spletne strani ali trgovina na spletu.



6. INVESTICIJA V ZNANJE IZ DIGITALNEGA MARKETINGA


O tem vam verjetno ne rabim več razlagat. Investicija v novo znanje je nuja, saj tako pridobite nove ideje in najdete rešitve za vaše izzive. Danes na spletu najdete ogromno brezplačnih vsebin (Youtube, družbena omrežja, Google,...) in tudi obstaja veliko portalov s spletnimi tečaji. Na področju digitalne pismenosti sama ogromno vlagam v znanje podjetnikov, ki so začetniki na področju digitalnega marketinga. Vse spletne tečaje, ki so na voljo najdete TUKAJ.


Če želite dobro spoznati poslovno družbeno omrežje LinkedIn, 27. in 28.10. ponovno organiziram spletno LinkedIn delavnico (zadnjič to leto).


Vabljeni. Upam, da se vidimo ONLINE :-)



Vse lepo, Tanja

bottom of page