top of page

8 korakov, kako najti vašo konkurenčno prednost

Updated: Mar 25, 2023


Če želite uspešno prodajati svoje izdelke ali storitve, potrebujete edinstveno konkurenčno prednot (ang. USP – unique selling proposition), ki se razlikuje od vaše konkurence.


Konkurenčna prednost je način, kako predstavite svoje izdelke ali storitve potencialnim strankam in jih prepričate, da se odločijo za nakup pri vas namesto pri konkurenci.

V današnjem tržnem okolju je konkurenca vse močnejša, zato morate biti pri razvoju vaše prednoti premišljeni in iznajdljivi, da lahko izstopite iz množice in pritegnete pozornost vaše ciljne publike.





V tem članku bom predstavila 8 korakov, kako definirati vašo edinstveno konkurenčno prednost, ki jih morate najti, če želite izboljšati vaše marketinške akcije in povečati prodajo vaših izdelkov ali storitev.


Kako naj izgleda vaša edinstvena konkurenčna prednost?


Vaša edinstvena konkurenčna prednost mora biti jasna, jedrnata in vizualno privlačna. Morala bi biti osrednji element vašega spletnega mesta in prisotna v vseh marketinških materialih. Poleg tega pa mora biti skladna z vašo blagovno znamko, saj bo tako lažje prepoznavna in zapomljiva za vaše potencialne stranke.


1. Korak: Preučite svojo ciljno skupino


Za uspešno USP je ključno, da poznate svojo ciljno skupino. Razmislite o njihovih potrebah, željah, izzivih in ciljih. Kaj potrošniki pričakujejo od vaše blagovne znamke? S kakšnimi težavami se soočajo in kako jim lahko pomagate? Čim bolj podrobno poznate svojo ciljno skupino, tem lažje bo razviti edinstveno prodajno ponudbo, ki bo zanje privlačna.


2. Korak: Analizirajte konkurenco


Da bi bila vaša ponudba resnično edinstvena, morate poznati ponudbo vaše konkurence. Preučite njihove izdelke ali storitve ter opazujte njihovo marketinško strategijo.

  • Kaj so njihove glavne prednosti in slabosti?

  • Kaj pogrešate pri njihovi ponudbi?

Na podlagi te analize boste lahko izbrali prave elemente, ki jih boste vključili v vašo USP.


3. Korak: Izpostavite vaše edinstvene prednosti


Ko razumete svojo ciljno publiko in konkurenco, lahko začnete izpostavljati edinstvene prednosti vašega izdelka ali storitve. Razmislite o tem, kaj vaš izdelek ali storitev ponuja, kar je drugačno in boljše od konkurence. Ali ponujate boljšo kakovost, hitrejšo dostavo, boljšo podporo strankam ali kakšne druge prednosti, ki bi lahko prepričale potencialne stranke, da se odločijo za vas?

4. Korak: Uporabite jasen in preprost jezik


Vaša konkurenčna prednost mora biti enostavna za razumevanje in mora biti zapisana v jasnem in preprostem jeziku. Izogibajte se kompleksnim izrazom in prekomernemu marketinškemu žargonu. Namesto tega se osredotočite na to, da vaša sporočila nagovarjajo čustva vaših strank in jih spodbudijo k nakupu.

5. Korak: Testirajte in izboljšujte


Ko ste razvili svojo USP, jo preizkusite na ciljni publiki, da ugotovite, ali je bila uspešna, ali pa jo je potrebno še prilagoditi ali spremeniti.

6. Korak: Poudarite rezultate in učinke


Namesto da se osredotočite samo na lastnosti vašega izdelka ali storitve, se osredotočite na rezultate in učinke, ki jih lahko dosežejo vaše stranke. Na primer, namesto da bi govorili o tem, kako kakovostni so vaši izdelki, izpostavite, kako bodo ti izdelki izboljšali življenje vaših strank.

7. Korak: USP naj bo na vseh kanalih družbenih omrežij usklajena


Vaša konkurenčna prednost mora biti usklajena na vseh kanalih, ki ste jih vključili v vašo marketinško strategijo. Ne glede na to, ali gre za vašo spletno stran, e-pošto, družbena omrežja ali marketinške materiale, mora biti vaše sporočilo enotno samo tako boste dosegli najboljši učinek pri vaši ciljni publiki.

8. Korak: Bodite inovativni in prilagodljivi


Trg se spreminja, zato morate biti inovativni in prilagodljivi, da ostanete konkurenčni. Razmišljajte o tem, kako lahko vaša konkurenčna prednost ostane privlačna. Bodite jo pripravljeni spremeniti, če se razmere na trgu spremenijo ali pa se spremeni vaša ciljna publika.


Razvoj vaše konkurenčne prednosti je ključni element v uspešni marketinški strategiji. Z natančnim razumevanjem ciljne publike, podrobno analizo konkurence ter izpostavljanjem edinstvenih prednosti vaših izdelkov ali storitev lahko pritegnete pozornost potencialnih strank in jih prepričate, da se odločijo za vašo ponudbo namesto za ponudbo konkurence.


Razvoj edinstvene konkurenčne prednosti je proces, ki zahteva nenehno pozornost in prilagodljivost, vendar pa lahko dosežete najboljše rezultate pri prodaji vaših izdelkov ali storitev, če se osredotočite nanj.


Pomagate si lahko tudi z mojim brezplačnim marketing planom.


P.S. Če še koga zanima spletna delavnica Facebook strategija v 2023, so na voljo posnetki do 31.3.2023.




bottom of page