top of page

9 orodij umetne inteligence, ki jih lahko že danes uporabite za svoj posel

Updated: Dec 6, 2023

Na področju umetne inteligence in strojnega učenja je v zadnjih nekaj letih prišlo do skokovitega razvoja. Posamezni produkti umetne inteligence so zdaj dosegli množice, številni od njih pa se že uporabljajo v vsakdanjem življenju. Precej me je mikalo, da bi raziskala ta orodja, zato z vami danes delim nekaj najboljših brezplačnih orodij umetne inteligence, ki jih lahko uporabljate pri svojem poslu.


1. Imgupscaler - Orodje za restavriranje fotografij


Imgupscaler izboljša kvaliteto vaših fotografij. Nadgradi in izboljša fotografije z uporabo najnovejše AI tehnologije. To pomeni, da lahko uporabniki naložijo svoje slike na spletno mesto in jih povečajo v velikosti brez izgube kakovosti.

Orodje deluje na podlagi tehnologije umetne inteligence (AI) in uporablja napredne algoritme za povečanje slik. S tem omogoča, da se majhne slike povečajo v večje brez izgube kakovosti ali zameglitve.


Kako deluje sem vam zaupala v spodnjem Instagram Reelsu.





2. ChatGPT 3


Ko je bilo to orodje objavljeno, se nam je po glavi podilo veliko čustev. Najprej smo bili presenečeni, nato pa nekoliko prestrašeni nad njegovimi zmogljivostmi. ChatGPT 3 lahko vprašate karkoli v smislu besedilnih napotkov (in beseda karkoli je v tem kontekstu resnično brezmejna), pa vam bo v zelo kratkem času ponudil odgovore.


Naj bo to zapletena programska koda, recept za jed, ki vam je bila prejšnji dan všeč v restavraciji, ali scenarij za kratek film - vse bo opravil. Nič čudnega, da ChatGPT že od izida primerjajo z iskalnikom Google.





3. Notion.ai - Orodje za pisanje besedil


Notion.ai je orodje za ustvarjanje visokokakovostnih vsebin, ki niso plagiati. Pomaga vam pri pisanju, brainstormingu, urejanju in povzemanju vsebine. Vse, kar morate storiti, je, da aplikaciji poveste, kaj želite napisati: objavo na blogu, objavo v družabnih medijih, sporočilo za javnost ali opis delovnega mesta... Pomaga vam celo pri pisanju pesmi in osnutkov za kateri koli predmet ali temo.





4. Copy.ai - orodje za pisanje besedil


Copy.ai je prav tako brezplačno orodje UI, ki vam pomaga pri ražličnih vrstah pisanja besedil, kot so pisanje opisov izdelkov, oglasov, e-pošte, bloga, video vsebin in vsebin za spletno stran. To orodje ustvarja edinstvene in lahko berljive vsebine, ki pritegnejo vaše bralce. Copy.ai je idealen tudi za pisanje naslovov in vsebin za družbene omrežja.




5. DALL-E 2 - Ustvarjalnik slik


DALL. E 2 je razvil Open AI. Ustvarja stvarne slike in umetniška dela na podlagi opisa. Orodje lahko ustvari izvirne slike in celo umetnine, ki se nanašajo na vaše napisano besedilo. Uporaba je brezplačna.





6. Lumen5 - Ustvarjalnik videoposnetkov


Lumen5 je brezplačna spletna platforma za ustvarjanje videoposnetkov, ki ima različna orodja, s katerimi lahko brez težav ustvarjate videoposnetke. Ima izjemne predloge in različne formate, ki jih lahko uporabite za različne platforme družbenih omrežij. S pomočjo tega orodja lahko ustvarite celotno zaporedje videoposnetkov in pri tem vključite tudi slike. Poleg tega orodje ponuja tudi ekskluzivno paleto slik in videoposnetkov, ki jih lahko vključite v svoj končni videoposnetek.




Več o Lumen5, se lahko naučite v spletnem tečaju Podjetniški spletni začetek.




7. Deep Nostalgia


Deep Nostalgia je neverjetno brezplačno orodje UI, ki ga boste lahko uporabljali v letu 2023. Orodje vam omogoča da ljudje na starih družinskih fotografijah oživijo - premikajo glave, mežikajo in se smehljajo. Na fotografijah animira obraze s pomočjo postopka globokega učenja.





8. FIREFLIES.AI: ustvarjanje zapisnikov iz sestankov


Če imate težave s sledenjem tistega, kar so vaši sodelavci povedali na delovnem sestanku – imate tu orodje, ki ga boste z veseljem uporabljali. Fireflies.ai vam pomaga pri snemanju, prepisovanju in iskanju vseh pogovorov, ki potekajo med sestankom.


Iz ustvarjenih prepisov lahko izberete tudi besedilo in za to besedilo izberete kratke aktivnosti. Beleženje zapisnika sestanka bo zdaj lažje kot kdaj koli prej!




9. MAGIC ERASER: odstranjevalec predmetov


Magic Eraser opravlja eno samo nalogo - to je odstranjevanje izbranih predmetov s slike z uporabo umetne inteligence. Je precej uporabno orodje, ki vam prihrani veliko časa in truda, ki bi ga sicer porabili za orodja, kot je Photoshop!


Kako ga uporabite sem vam posnela v Tik TOk videu.





To je bilo nekaj najboljših brezplačnih orodij umetne inteligence, ki jih lahko že danes uporabljate. Zanimivo je, da se revolucija umetne inteligence šele začenja, zato me resnično zanima, kaj bo sledilo. Zlasti ob novicah da OpenAi razvija naprednješo različičo ChatGPT 4 , ki je trenutno v fazi razvoja, Googlovem investiranju v AI in Microsoftovem poslovnem dogovoru z OpenAI.


Zanimivo bo spremjati dogajanje.


Kako konkretno deluje Chat GPT vam zaupam na spletni delavnici Chat GPT za marketing.




bottom of page