top of page

7 prodajnih nasvetov za praznični december

Praznični december je zame najlepši čas v letu!


Ko zadiši po prazničnih dobrotah vem, da je Božični večer ni več daleč. Praznični vonj poveča pričakovanje in naredi adventne dni še bolj čarobne.


Praznično vzdušje nas navdaja z željo, da bi preživljali čas z ljudmi, ki jih imamo radi, izrazili hvaležnost za vse lepo kar se nam je zgodilo in se poglobili vase.

Proti koncu leta, začnemo razmišljati tudi o prihodnjem letu in si zastavimo nove cilje.


Prazniki pa so tudi odlična priložnost, da kaj prodamo.

Vendar se morate na to pripraviti dovolj zgodaj. Takoj po črnem petku, že morate začeti razmišljati o vaši marketinški strategiji za praznične nakupe.


Ker je to resnično čaroben čas, lahko z nekaj kreativnosti pripravite posebno ponudbo svojih izdelkov.


Pa poglejmo kaj lahko pripravite:


1. Pripravite posebne praznične pakete


Razmislite, kateri vaši produkti ali storitve, bi resnično razveselili vsakogar, ki bi jih prejel kot darilo. Pripravite poseben paket, ki bo vseboval več vaših produktov ali storitev, ki ima seveda posebno praznično ceno. Tukaj se lahko resnično poigrate z različnimi paketi in različnimi cenami.


PRIMER: Darilni boni




2. Dodajte kakšen poseben bonus, kot češnjica na vrhu tortice


K prazničemu paketu, lahko dodate posebno ponudbo (bonus izdelek ali storitev) s časovno omejeno kodo kupona.



3. Naredite »Giveaway«


Pripravite kakšno res posebno darilo, ki bi razveselilo vaše sledilce. Ni nujno, da je vaš izdelek ali storitev in jih povabite k sodelovanju. Če ste bolj radodarni jih podarite več. Zakaj ne bi za praznični čas, tudi nekaj podarili kot dar srca.


Nagradno igro lahko naredite na družbenih omrežjih, v e-mail marketingu, na spletni strani,...


4. Podprite dobrodelnost


V prazničnih časih, je veliko takšnih ljudi, ki si težko privoščijo darila, včasih pa tudi osnovne življenjske potrebščine. Če se boste pridružili kakšni dobrodelni akciji, boste gradili tudi na prepoznavnosti svoje blagovne znamke.


Raziskava Cone Evolution Study 2010 je pokazala, da ima 85 odstotkov potrošnikov bolj pozitivno mnenje o izdelku ali podjetju, ki podpira dobrodelnost. Pa ne samo zaradi tega, s sodelovanjem v dobrodelnih projektih največ podarimo sebi, saj je v teh časih toplo pri srcu, če vemo da smo nekomu z majhno pozornostjo polepšali praznične dni.


PRIMER: Od izdelkov prodanih v decembru, bomo 20% podarili dobrodelni ustanovi.


5. Ponudite časovno omejene bonuse


Lahko pripravite časovno omejene bonuse, ki jih stranke prejmejo, če naročijo vaš produkt v določenem časovnem obdobju. Na primer brezplačno poštnino in garancijo da prejme stranka paket, če naroči do določenega datuma. Možnosti je veliko. ☺

6. Ne pozabite na e-mail marketing


Pošljite poseben praznični e-mail s prijetnim voščilom in se zahvalite svojim strankam za sodelovanje z vami. Pripravite jim kakšno ekskluzivno praznično ponudbo in jih seveda povabite na svojo spletno stran. Ker je praznični čas, si lahko privoščite tudi malce humorja in igrivosti.


7. Ne pozabite tudi na posebno praznično grafiko


Poskrbite tudi, da bo vaša ponudba praznično obarvana, tako da bo tudi prijetna in vabljiva za oči. V Canvi lahko ustvarite resnično čudovite grafike, ki bodo še dodatno vabile k nakupu. Če še ne poznate tega orodja, se ga lahko naučite v mojem spletnem tečaju Canva za podjetnike.


Praznični december je mesec, ko lahko svoje izdelke in storitve zapakirate v praznična paketke, ki bodo razveselila vsakogar, ki jih bo prejel.


Lepe praznike :-)

Recent Posts

See All
bottom of page