top of page

Naj pisanje vsebin postane vaša rutina

6 navad in tehnik, ki vam bodo pomagale ohraniti zagon in motivacijo za ustvarjanje odličnih vsebin za družbena omrežja


Vsak, ki stopi na samostojno poslovno pot ve, da brez predanosti nikoli ničesar ne začneš in brez doslednosti nikoli nič ne končas. Vedno je se potrebno truditi in skakati iz cone udobja, se učiti in rasti.


Tako je tudi z doslednostjo pri ustvarjanju vsebine za družbena omrežja. Pisanje mora postati rutinsko opravilo, ki ga z doslednostjo in vajo pripeljete v daljšem časovnem obdobju do točke, ko vsebino kreirate lahkotno in z velikim veseljem.

Začnite z majhnimi spremembami, ki jih uvedete v svoj delovni dan in spremljajte svoj napredek. Tako boste dobili občutek, kako si organizirati svoj čas, da boste lahkotno opravili vse naloge in obveznosti, ki si jih boste zastavili na začetku tedna.

1. OSREDOTOČITE SE NA ENO NALOGO IN JO NAREDITE DO KONCA


Če želite biti bolj dosledni pri ustvarjanju vsebine - ali pri čemer koli v življenju - prenehajte z večopravilnostjo (ang. Multitasking). Osredotočite se samo na eno nalogo. Če opravljate več stvari naenkrat, niste produktivni in izgubljate preveč dragocenega časa.


Pri tem, vam izredno pomaga planiranje delovnega tedna (ali delovnega dneva) vnaprej.


Vsak dan si zadajte največ 3 naloge in si za vsako vzemite 20-40 minut časa. Takrat se osredotočite samo na tisto nalogo. Tako začnete uvajati novo rutino v svoj delovni dan. Čez čas boste opazili, da veliko hitreje zaključujtete zastavljene cilje.


2. PREDEN ZAČNETE, NAREDITE NAČRT


Z načrtovanjem boste prihranili čas. Ko imate izoblikovano idejo o čem boste pisali, si zapišite vse podrobnosti, ki jih morate še storiti v povezavi s to vsebino. (katere slike boste uporabili, videje, ki jih želite posneti, kje boste vsebino objavili...).


3. USTVARITE URNIK


Ustvarite urnik, kjer boste planirali čas za ustvarjanju vsebine. Če na primer želite postati boljši pisec in napisati članek dvakrat na teden, boste morali pisanje vaditi pogosteje. Vsak dan si planirajte čas, ko boste pisali vsaj 30 minut.


Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

4. DRŽITE SE SVOJEGA URNIKA


Če želite ustvariti rutino pisanja kakovostnih vsebin je pomembno, da se držite urnika. Vsak teden si oglejte sestanke in druge obveznosti na koledarju ter določite čas za kreiranje vsebin. Naj bo to ena izmed vaših prednostnih nalog.

5. NAČRTUJTE VNAPREJ


Načrtovanje vnaprej je zelo koristno. Napišite si četrtletne in mesečne cilje, da boste vedeli, kakšne vsebine želite ustvariti in do kdaj. Če boste imeli zapisane četrtletne in mesečne cilje, se boste z lahkoto držali tudi urnika, ki si ga boste začrtali.

6. NAREDITE SI KONTROLNE SEZNAME (ang. Check liste)


Če boste pot od ideje do zaključka sproti beležili, boste na tak način izdelali svoje osebne kontrolne sezname, kateri vam bodo v prihodnosti služili, da boste nekatere stvari naredili hitreje in enostavneje.


Če na primer pišete članek, je lahko vaš kontrolni seznam videti takole:

  1. Najdi in preberi raziskave o temi in naredi zapiske.

  2. SEO/ciljne ključne besede.

  3. Osnutek besedila.

  4. Besedilo za članek.

  5. Slike.

  6. Objava članka.

  7. Kontrolni seznami vam bodo pomagali avtomatizirati ustvarjanje vsebine.

Kako biti uspešni na družbenih omrežjih v letu 2022 in kako si planirati strategijo, pa vam zaupam na spletnem webinarju, ki bo v torek, 23.11. ob 20h.




bottom of page