top of page

5 Instagram novosti julij 2022

Updated: Aug 1, 2022


Ali že tudi vi težko sledite vsem novostim in spremembam na Instagramu? Ne se sekirat, niste edini.


Instagram skoraj tedensko najavi, kaj je novega in kaj načrtujejo, zato je zelo priporočeno, da ste vedno na tekočem z novostmi, da ste lahko uspešni na tem družbenem omrežju.


Da vam bo lažje, sem jaz poskrbela in izbrala vse informacije, ki jih morate vedeti za prihodnje strategije.


Ko Instagram uvaja novosti, to ne naredi na vseh računih istočasno, ampak vedno testira na določenih. Je pa pomembno, da veste tudi to, da žal vseh novosti nismo deležni tudi v Sloveniji. Več v nadaljevanju članka.


Novosti, ki nas čakajo v drugi polovici leta:


1. Instagram video


Instagram si prizadeva, da bi Reels (trenutno kratki format videa do 60 sek) postal edini video format na tej platformi. Od 30. junija je Instagram na določenih Instagram računih preizkušal to zamisel tako, da je vse videoposnetke spremenil v REELSE. Ustvarjalci, izbrani za to fazo testiranja, so v svojih računih prejeli obvestilo, da bodo video objave zdaj deljene kot Reels.




Instagram uporabniki bodo to vsebino lahko našli na zavihku Reels, zvok v teh videoposnetkih pa bodo lahko drugi uporabniki prevzeli za svoje Reelse, kot na Tik Toku.


Fotografija: Kako lahko shranite zvok Reelsa in ga uporabite pri kreiranju novega, enako kot na Tik Toku.


PROBLEM: VSI SLOVENSKI IG UPORABNIKI ŠE NIMAJO NA VOLJO REELSOV!!!


Reelse imate na voljo, če ste v tujini in določeni Iphone uporabniki. Osebno imam to srečo, vendar nimam vseh funkcij kot imajo na primer v tujini. V Sloveniji verjetno nikoli ne bomo mogli dodajat glasbe, zaradi avtorskih pravic.


Glasba pa je glavna pri kreiranju Reelsov. Lahko pa si pomagamo z drugimi orodji in Reels samo naložimo na Instagram.


Kako kreirat video vsebine, si lahko pogledate v video delavnici.



2. Novi news feed


Instagram preizkuša novi news feed. Sem med srečnimi testnimi izbranci in mi ni najbolj všeč. Ozadje na newsfeedu se mi je avtomatsko spremenilo v črno. Videi in fotografije so vidne čez celoten ekran, seveda, če so na tak način posnete.


Cilj je očitno po novem, da bomo za video ter fotografije uporabljali kar Story format :-)

Postal je podoben Tik Toku!



Instagram preizkuša novi news feed. Sem med srečnimi testnimi izbranci in mi ni najbolj všeč. Ozadje na newsfeedu se mi je avtomatsko spremenilo v črno. Videi in fotografije so vidne čez celoten ekran, seveda, če so na tak način posnete.


Cilj je očitno po novem, da bomo za video ter fotografije uporabljali kar Story format :-)

Instagram je postal zelo podoben Tik Toku!

Hitro po testiranju sta se oglasili tudi znani zvezdnici Kim Kardashian and Kyle Jenner, ki sta dali na Story, da želita stari Instagram nazaj in ne Tik Toka.


Tako sta sprožila val, kjer so vsi to objavili in se z njima strinjali.


Instagram je takoj odreagiral in se začel zagovarjati, da pač morajo slediti trendom in to je video. Kaj je povedal, si lahko pogledate TUKAJ!



!!ZADNJA NOVICA: novi news feed so že ostranili.



V preteklosti se je že zgodilo, da je Kyle Jenner objavila, ali še kdo sploh uporablja SnapChat in tako samo z enim Twittom vplivala na padanje delnic tega podjetja.




Bomo videli, kaj se bo dogajalo z Instagramom.



3. Instagram zemljevidi


Zelo pomemben postaja podatek, da mlajše generacije več ne iščejo informacij preko iskalnika Google, ampak na Instagramu in Tik Toku. Ti dve omrežji postajata zelo pomembni za nove generacije, zato jih ne zanemarite. V svoje opise dodajte vedno ključne besede, prav tako dodajte #hashtage, ki se navezujejo na objavo in vaš posel.


Instagram je ponovno posodobil zemljevide, kar pomeni, ko kliknete na lokacijo ob objavi ali v Storyju, uporabniki lahko vidijo še druge lokacije blizu te in tudi objave.


Zato vedno k objavam ali na Storyju dodajajte lokacijo, ker vam to lahko pomaga pri večjem dosegu.




4. Instagram naročnine


Tako kot Instagram pravi, bi rad, da bi kreatorji vsebin lahko živeli od kreiranja vsebin, zaro so uvedli Instagram naročnine. V januarju so začeli funkcijo testirat v Ameriki. Naročniki na vsebine bodo dobili posebne značke, da bodo jih ustvarjalci lahko hitro prepoznali.


Naročili se boste lahko na (od $0.99 do $99.99 na mesec) :

  • DM sporočila

  • na Reelse in objave

  • Na domači strani, ki bo na voljo kreatorjem vsebin.

UPAJMO, DA BO TO MOGOČE TUDI V SLOVENIJI!

5. Prodaja preko DM (direktnih sporočil)


Prodajali boste lahko preko direktnih sporočil, med tem ko se boste pogovarjali s sledilci. Plačilo bo možno izvesti preko Meta Pay. Podjetja bodo lahko ustvarila tudi zahtevke za plačilo z opisom artikla in ceno.



PUSTIMO SE PRESENETIT, KAKO BO TO :-)


>POMEMBNO SPOROČILO


P.S. Če želite res spoznati, kako najbolj učinkovito uporabiti Instagram za posel, je sedaj zadnji čas, da naročite spletni tečaj, ki je v celoti prenovljen in opremljen z čisto novimi informacijami in znanji.





bottom of page