top of page

39 korakov, ki jih morate narediti za uspešno lansiranje vašega izdelka

Jeee čas dopustov se je začel. 😊😊😊


Verjamem, da že ga nestrpno pričakujete, še posebej zaradi zelo zahtevnega obdobja v katerem se nahajamo. Tudi sama, si bom vzela nekaj dni predaha, saj je počitek pomemben del posla.


Preobremenjenost in stres zavirata kreativnost zato se veselim prostih dni, ki jih bom preživela s svojo hčerko nekje ob morju. Ob morju si »napolnim baterije« in nahranim dušo. Ko se vrnem domov, pa bo spet čas za planiranje in kreiranje novih produktov. Poletje, ko je malo zatišja, vedno izkoristim za kreativne ideje in si nastavim nove cilje.


Zato sem danes pripravila 39 korakov, ki jih morate narediti za uspešno lansiranje izdelka. Te korake lahko uporabite kot vodilo, ko boste lansirali svoj novi izdelek ali storitev. Ni nujno, da boste želeli narediti vse korake, mogoče pa boste dodali še kakšnega svojega.




ŠIRŠA SLIKA


1. Razmislite ali bodo vaše stranke dobile to kar pričakujejo?


2. Razmislite kakšne bonuse lahko dodate za nakup. Predvsem tistim strankam, ki se bodo odločile za takojšen nakup. Kako jih lahko dodatno »pocrkljate«?


3. Razmislite tudi, da bi ponudili kakšen brezplačen bonus – naprimer kratek e-priročnik z uporabnimi nasveti. Ta priročnik je lahko namenjen za vse tiste, ki se ne bodo takoj odločili za nakup.


4. Poleg besedila na spletni strani, obvezno posnamite tudi krajši predstavitveni video novega produkta ali storitve, kjer pojasnite vse prednosti. Priporočam!


5. Ali ste resnično poskrbeli, da je izdelek oziroma storitev predstavljena tako, da boste navdušili?


6. Ne pozabite vnesti elementa »nujnosti« - zakaj bi nekdo ta izdelek/storitev takoj potreboval.


7. Vnaprej objavite čas in datum lansiranja novega izdelka oziroma storitve. Če je predstavitev na spletu, bodo nekateri ljudje že uro pred začetkom čakali na spletnem mestu in vsakih nekaj minut pritiskali na gumb za osvežitev.


8. Večkrat preberite vsa prodajna gradiva in prosite, da jih pregleda še kdo drug.


9. Preverite ali delujejo vse spletne povezave v nakupovalni košarici in v plačilnem sistemu. To preverite še na drugem računalniku z drugim brskalnikom.


NASLEDNJI KORAKI


10. Če gre za spletni izdelek, ali je pravilno nastavljen v nakupovalni košarici ali sistemu PayPal?


11. Vsakič, ko spremenite katero koli spremenljivko (ceno, komponente naročila, besedilo itd.) ponovno preizkusite ali delujejo pravilno vse spletne povezave.


12. Ali ste registrirali vse domene, povezane z vašim izdelkom?


13. Ali so vse datoteke naložene in na pravem mestu?


14. Pozorno preglejte stran z naročilom in preverite, če so kje morebitne napake.


15. Preberite vsa pomembna sporočila (zagonsko sporočilo, stran naročila, prodajna stran) na glas. Mogoče boste opazili še kakšno napako ali slabo oblikovan stavek.


16. Preverite vse grafike!


DENAR JE POMEMBEN


17. Postavite si jasen cilj koliko želite zaslužiti. Kaj bi bil za vas popoln uspeh?


18. Kam bodo pritekala denarna sredstva?


19. Ali lahko dodate še eno možnost plačila za vse, ki imajo težave pri oddaji naročila?


20. Če prodajate visokocenovni izdelek ali storitev razmislite ali lahko omogočite posebne ugodnosti. Za stranke, ki plačajo v celoti, običajno ponudimo manjši popust. To je spodbuda za stranke, ki raje plačajo vse naenkrat. Ali lahko ponudite obročno plačilo?


DAN PRED LANSIRANJEM PRODUKTA/STORITVE


21. Poleg vseh drugih spletnih opravil poskrbite, da boste dan prej odgovorili na vso ostalo e-pošto. Naj bo dan za lansiranje produkta/storitve namenjen samo temu.


22. Pripravite dobro prodajno objavo za nov izdelek, za vse vaše že obstoječe stranke.


23. Pripravite objavo na blogu in objave na družabnih omrežjih.


24. Bodite pripravljeni vsaj uro pred začetkom predstavitve oz. lansiranja novega produkta/storitve.


DAN »D«


25. Čas predstavitve načrtujte tako, da bo ustrezal vašemu občinstvu, ne vam.


26. Vsaj deset minut prej se prepričajte, da vse deluje. Bolje je, da težave odkrijete vi, kot da jih odkrijejo drugi!


27. Prvim petim kupcem se zahvalite in preverite, če je pri nakupu izdelka vse delovalo kot je treba. Dodatna korist: Ti kupci so verjetno tako ali tako vaši največji oboževalci, zato bodo cenili, če jih boste osebno nagovorili.


28. Če je le mogoče, vsakemu kupcu poleg avtomatske zahvale, ki jo prejme po e-mailu, pošljete tudi kratko osebno sporočilo. Če to ni mogoče vsakič, to počnite čim pogosteje.


PROMOCIJA (LAHKO SE IZVEDE NA DAN ZAČETKA PRODAJE) ALI Pa PREJ)


29. Najpomembnejše: prosite za deljenje vaše ponudbe/storitve. Veliko bralcev, potencialnih strank in znancev bo pomagalo tako, da bodo povedali svojim prijateljem in znancem, vendar jih morate prositi. Ponudite kakšno privlačno nagrado.


30. Če že imate obstoječe stranke jih obvestite o vaši novi ponudbi.


31. Po potrebi pišite tudi novinarjem ali medijem.


32. Ponudbo objavite tudi na Instagramu, Facebooku, LinkedInu in drugih družbenih omrežjih.


SPREMLJANJE (TO STORITE VNAPREJ)


33. Napišite splošno zahvalno sporočilo, ki ga bodo ob nakupu prejeli vsi kupci.


34. Po potrebi napišite prvo sporočilo za serijo nadaljnjih e-poštnih sporočil, ki ga bodo prejeli kupci.


35. Začrtajte dodatne vsebine za prihodnje komuniciranje in jih načrtujte po tem.


PRESEGANJE PRIČAKOVANJ


36. Kako lahko s tem izdelkom presežete pričakovanja vaših kupcev? Ali lahko vključite v ponudbo še kaj nepričakovanega?


37. Ali lahko storite kaj posebnega v zahvalo svojim strankam?


PREDZADNJI KORAK


38. Ne pozabite praznovati. Lansiranje novega produkta je poseben dan, na katerega ste se pripravljali dolgo časa. Pojdite v svojo najljubšo restavracijo, spijte kozarec vina, kupite si nekaj kar ste si že dolgo želeli. Nagradite se. To si zaslužite.

ZADNJI KORAK


39. Začnite razmišljati o naslednji predstavitvi. Na čem lahko gradite na podlagi te predstavitve? Razmislite, kaj ste se naučili? Kaj lahko naslednjič naredite še boljše?


Kaj vse potrebujete za uspešen nastop na spletu, če ste podjetnik začetnik, pa se lahko naučite v mojem spletnem tečaju Podjetniški spletni začetek.

bottom of page