39 korakov, ki jih morate narediti za uspešno lansiranje vašega izdelka

Jeee čas dopustov se je začel. 😊😊😊


Verjamem, da že ga nestrpno pričakujete, še posebej zaradi zelo zahtevnega obdobja v katerem se nahajamo. Tudi sama, si bom vzela nekaj dni predaha, saj je počitek pomemben del posla.


Preobremenjenost in stres zavirata kreativnost zato se veselim prostih dni, ki jih bom preživela s svojo hčerko nekje ob morju. Ob morju si »napolnim baterije« in nahranim dušo. Ko se vrnem domov, pa bo spet čas za planiranje in kreiranje novih produktov. Poletje, ko je malo zatišja, vedno izkoristim za kreativne ideje in si nastavim nove cilje.


Zato sem danes pripravila 39 korakov, ki jih morate narediti za uspešno lansiranje izdelka. Te korake lahko uporabite kot vodilo, ko boste lansirali svoj novi izdelek ali storitev. Ni nujno, da boste želeli narediti vse korake, mogoče pa boste dodali še kakšnega svojega.
ŠIRŠA SLIKA


1. Razmislite ali bodo vaše stranke dobile to kar pričakujejo?


2. Razmislite kakšne bonuse lahko dodate za nakup. Predvsem tistim strankam, ki se bodo odločile za takojšen nakup. Kako jih lahko dodatno »pocrkljate«?


3. Razmislite tudi, da bi ponudili kakšen brezplačen bonus – naprimer kratek e-priročnik z uporabnimi nasveti. Ta priročnik je lahko namenjen za vse tiste, ki se ne bodo takoj odločili za nakup.


4. Poleg besedila na spletni strani, obvezno posnamite tudi krajši predstavitveni video novega produkta ali storitve, kjer pojasnite vse prednosti. Priporočam!


5. Ali ste resnično poskrbeli, da je izdelek oziroma storitev predstavljena tako, da boste navdušili?


6. Ne pozabite vnesti elementa »nujnosti« - zakaj bi nekdo ta izdelek/storitev takoj potreboval.


7. Vnaprej objavite čas in datum lansiranja novega izdelka oziroma storitve. Če je predstavitev na spletu, bodo nekateri ljudje že uro pred začetkom čakali na spletnem mestu in vsakih nekaj minut pritiskali na gumb za osvežitev.


8. Večkrat preberite vsa prodajna gradiva in prosite, da jih pregleda še kdo drug.


9. Preverite ali delujejo vse spletne povezave v nakupovalni košarici in v plačilnem sistemu. To preverite še na drugem računalniku z drugim brskalnikom.


NASLEDNJI KORAKI


10. Če gre za spletni izdelek, ali je pravilno nastavljen v nakupovalni košarici ali sistemu PayPal?


11. Vsakič, ko spremenite katero koli spremenljivko (ceno, komponente naročila, besedilo itd.) ponovno preizkusite ali delujejo pravilno vse spletne povezave.