top of page

6 AI marketinških orodij za rast poslovanja v letu 2024

Umetna inteligenca (AI) se vse hitreje uveljavlja kot ena izmed ključnih fraz v svetu marketinga, in to upravičeno. AI namreč odpira vrata k avtomatizaciji rutinskih opravil, omogoča prilagoditev marketinških strategij in pripomore k hitrejšemu in učinkovitejšemu sprejemanju odločitev.


V marketingu tradicionalno porabimo ogromno časa za raziskave, pisanje in analizo kampanj v upanju, da bomo izboljšali njihovo učinkovitost. Vendar pa AI ponuja bolj sofisticirane in učinkovite metode za doseganje teh ciljev, zlasti na področju avtomatizacije marketinških procesov.


Čeprav uporaba AI v marketingu ni neposredna rešitev za vse težave in ne prinaša takojšnjih rezultatov, omogoča izvajanje bolj učinkovitih marketinških kampanj, pisanje bolj relevantnih in smiselnih vsebin ter oblikovanje prilagojenih uporabniških izkušenj. 


Danes z vami delim še 5 orodij umetne inteligence, ki vam lahko olajšajo delo:


1. Dall-E by OpenAI



DALL-E pretvarja besedilo v slike
DALL-E pretvarja besedilo v slike


DALL-E oz. njegova najnovejša različica DALL-E 2 je nekakšen vizualni brat Chat GPT-ja, saj gre prav tako za generativno umetno inteligenco, ki jo je ustvaril OpenAI. Glavna razlika je seveda v tem, da DALL-E pretvarja besedilo v slike.


Prednosti: 

  • Hitro ustvarjanje, saj lahko sliko ustvari v manj kot minuti. 

  • Ustvarilo ga je podjetje OpenAI, ki stoji za Chat GPT.

  • Visoka ločljivost slik.

  • Možna brezplačna uporaba.

Slabosti:

  • Avtorske pravice ter vprašanja, ali je bil program usposobljen na slikah, zaščitenih z avtorskimi pravicami.

  • Čeprav je Dall-E 2 bistveno izboljšal kakovost ustvarjenih slik, lahko nekatere slike za nekatere uporabnike še vedno niso videti dovolj resnične.

Še nekaj nasvetov za pisanje dobrih pozivov za DALL-E 2:


  • V besedilnih opisih bodite čim bolj natančni. Bolj ko boste natančni, večja je verjetnost, da bo program DALL-E 2 ustvaril sliko, ki bo ustrezala vašim pričakovanjem.

  • Uporabite ključne besede, ki opisujejo želeni slog slike. Če na primer želite fotorealistično sliko, uporabite ključne besede, kot sta “fotorealistična” ali “realistična”.

  • Uporabite ključne besede, ki opisujejo predmete ali osebe, ki jih želite videti na sliki. Če na primer želite na sliki videti mačko, uporabite ključne besede, kot so “mačka” ali “mačkon”.

  • Eksperimentirajte z različnimi besedilnimi opisi in preverite, kakšne slike ustvarja DALL-E 2.

DALL-E je tudi eden izmed funkcij v plačljivem Chat GPT-ju.



DALL-E tudi del Chat GPT-ja
DALL-E tudi del Chat GPT-ja


Več na spletni delavnici 23. aprila.




2. Canva



Canva orodje za marketinške aktivnosti
Canva orodje za marketinške aktivnosti


Canva je postala ključni igralec na področju urejanja fotografij, zahvaljujoč svoji moči umetne inteligence, ki ponuja obilico funkcij za poenostavitev in izboljšanje procesa urejanja. Njena orodja, znana po preprosti uporabi in široki dostopnosti, so oblikovana tako, da zadovoljijo potrebe različnih uporabnikov – od začetnikov do izkušenih profesionalcev, omogočajo hitro in učinkovito urejanje.


V srcu Canvine ponudbe so inovativna orodja, kot so Magic Edit, Magic Erase in Auto Crop. Ta orodja izkoriščajo napredne tehnologije AI za transformacijo in oživitev slik, nudijo uporabnikom izjemno urejevalno izkušnjo.


Magic Edit in Magic Erase predstavljata moč AI za detajlno urejanje in brezhibno odstranjevanje nepotrebnih elementov. Dodatno, funkcija samodejnega obrezovanja slik zagotavlja inteligentno prilagajanje in obrezovanje za popoln prikaz.


Glavne prednosti Canve pri urejanju fotografij z AI vključujejo:


  • Čarobno urejanje in odstranjevanje: Inteligentna orodja za detajlno urejanje in odstranjevanje.

  • Samodejno obrezovanje: Inteligentno obrezovanje za idealno postavitev slike.

  • Generator slik AI: Ustvarjanje slik iz besedil z različnimi umetniškimi stili.

  • Prijazen vmesnik: Enostaven za uporabo, primeren za vse ravni spretnosti.

  • Brezplačno in dostopno na spletu: Obsežna paleta učinkov, filtrov in nastavitev na dosegu roke.





3. Midjourney



Midjourney je napredno orodje za umetno inteligenco, ki ustvarja slike in grafike.
Midjourney je napredno orodje za umetno inteligenco, ki ustvarja slike in grafike.


Midjourney je napredno orodje za umetno inteligenco, ki ustvarja slike in grafike. Uporabite ga lahko za različne namene, kot so digitalni marketing, oblikovanje spletnih strani, ustvarjanje slik za družbena omrežja ali za izobraževalne namene.


V osnovi Midjourney vzame vaše besede in jih spremeni v sliko. Deluje tako, da umetna inteligenca analizira vaš opis in nato na podlagi tega ustvari unikatno sliko ali grafiko. Za uporabo tega orodja ne potrebujete nobenega posebnega tehničnega znanja, saj je zasnovano tako, da je zelo enostavno in intuitivno za uporabo.


Prednosti: 

  • Možnost ustvarjanja zelo unikatnih in visokokakovostnih slik. 

  • Primeren za raziskovalce, umetnike in kreativce.



4. Murf



Murf je platforma, ki z umetno inteligenco pretvarja besedilo v glas.
Murf je platforma, ki z umetno inteligenco pretvarja besedilo v glas.


Murf je platforma, ki z umetno inteligenco pretvarja besedilo v glas. Ponuja obsežno zbirko več kot 120 glasov v 20 jezikih, ki zvenijo skoraj kot pravi človeški glasovi. Murf se lahko uporablja za ustvarjanje govora za oglase, zvočne knjige, izobraževalne videoposnetke, e-učenje, podcaste, videoposnetke in profesionalne predstavitve.


Ampak Murf ni samo za pretvarjanje besedila v govor. Je tudi celovito orodje za ustvarjanje video vsebin z glasom. Omogoča vam, da združite slike, video posnetke, glasbo, prilagodite čas in še več. Z Murf Studiem lahko izberete glas, dodate besedilo, ga sinhronizirate z videom in izvozite končano datoteko. Prav tako lahko prilagodite ton, hitrost in intonacijo glasu, ter po potrebi mešate in urejate vsebine.


5. Podcastle





Podcastle je napredna digitalna platforma, zasnovana posebej za ustvarjalce podcastov, ki združuje umetno inteligenco in visokokakovostno tehnologijo obdelave zvoka. Ta platforma omogoča uporabnikom, da enostavno snemajo, urejajo in objavljajo svoje podcaste, ne glede na njihove tehnične veščine ali izkušnje v avdio produkciji.


Eden od ključnih atributov Podcastla je njegova zmožnost, da s pomočjo umetne inteligence optimizira in izboljša kakovost zvoka, kar vključuje funkcije, kot so odstranjevanje šuma, izboljšanje jasnosti govora in celo kloniranje glasov, kar omogoča uporabnikom, da ustvarijo visokokakovostne avdio posnetke. Platforma prav tako podpira večstezno snemanje, kar omogoča sočasno snemanje več zvočnih virov in njihovo lažje urejanje.


Poleg tega Podcastle nudi orodje za pretvorbo besedila v govor, ki omogoča ustvarjanje avdio vsebin iz pisnih vsebin, s čimer širi možnosti uporabe platforme za različne namene, od izobraževalnih vsebin do marketinških sporočil. Njegova umetna inteligenca lahko generira glasove, ki zvenijo naravno in so podobni človeškemu govoru, kar je idealno za ustvarjanje avdio vsebin brez potrebe po realnih govornikih.


Čeprav je platforma zasnovana predvsem za uporabnike iOS, njeni razširitveni vtičniki za brskalnike omogočajo širšo dostopnost in uporabnost.


6. Magic Studio



Magic Studio je inovativno orodje za urejanje slik
Magic Studio je inovativno orodje za urejanje slik


Magic Studio je inovativno orodje za urejanje slik, ki ponuja obilico privlačnih funkcij, prilagojenih fotografskim navdušencem, oblikovalcem in vsakodnevnim uporabnikom. 


Med izstopajočimi funkcijami so:

  • Profesionalne fotografije izdelkov z možnostjo prilagajanja ozadij, osvetlitve in efektov.

  • Ustvarjanje privlačnih profilnih slik z različnimi stili in filtri.

  • Kreiranje slik iz besedilnih opisov, ki ponujajo edinstveno mešanico kreativnosti in umetne inteligence.

  • Hitro in natančno odstranjevanje neželenih objektov iz fotografij.

  • Brisanje ozadja in osvetlitev glavnega predmeta.

  • Enostavno za uporabo.


Z orodji umetne inteligence (AI) lahko preoblikujete način, kako pristopate k marketinškim strategijam. Ta tehnologija nam omogoča, da povečate učinkovitost prizadevanj, razširite vidnost vaše blagovne znamke, okrepite stopnje konverzije in še veliko več. 


Podobna verzija takšnega studia je tudi V Canvi.


Če želite spoznati še eno AI orodje, ki je obnorelo svet, se mi pridružite na delavnici CHAT GPT ZA MARKETING.


Pogledali bomo brezplačno in plačljivo verzijo.



Do 15.4. po akcijski ceni.



bottom of page