top of page

16 preizkušenih idej za kreiranje Instagram Storijev oz. zgodb

Updated: Jan 21, 2023

Ko objavite Instagram zgodbo, je ta na voljo le 24 ur... a v spletnem svetu je to dovolj. Vprašajte katerega koli managerja družbenih omrežij, ki je objavil kaj po naključju - vsaka minuta je pomembna.


Instagram zgodbe si vsak dan ogleda 500 milijonov uporabnikov. To pomeni, da je kreiranje Instagram zgodb odlična priložnost za zaslužek. Kar 58 % uporabnikov pravi, da jih blagovna znamka bolj zanima, ko opazijo objavljeno Instagram zgodbo.


Še ena zanimivost zgodbe ustvarijo četrtino vseh prihodkov od oglaševanja na tej platformi.

Ne glede na to, ali Instagram uporabljate za svoje podjetje ali zgolj za zabavo, so prav Instagram zgodbe ključni člen za pridobivanje novega občinstva. Objava zgodbe je preprosta. Pa vendar si ne želite, da gledalci samo gledajo vaše zgodbe.


Vaša želja je, da bi kliknili na gumb za povezavo, odgovorili na vašo anketo, morda obiskali vašo trgovino in si privoščili kakšno stvar iz vaše ponudbe ali poslušali vašo novo pesem na Spotifyju.


Danes z vami delim 16 preizkušenih idej za Instagram zgodbe, ki jih lahko uporabite za vaš posel:


1. Delite objavo Reel ali fotografijo iz feeda z nalepko "nova objava".


Morda boste opazili, da imajo vaše Instagram zgodbe več ogledov, všečkov in splošne pozornosti kot vaše ostale objave na kanalu Instagrama. Nekateri uporabniki si namreč na Instagramu ogledajo samo zgodbe.


Će želite biti prepričani, da vaša vsebina še vedno doseže te ljudi, lahko v zgodbo delite nove objave (ali Instagramove kolute) – obvezno pa v objavo dodajte besedilo ali pa nalepko, da bo objava bolj privlačna. Na voljo imate veliko različnih nalepk "Nova objava", med katerimi lahko izberete tisto, ki vam je najbolj všeč.





2. Skrijte novo objavo z nalepko


Podobno kot zgoraj, lahko z nalepko zakrijete fotografijo, ki ste jo objavili ali delili v svojem kanalu. S tem ustvarite zanimivo sliko, ki je vabljiva za klik in več informacij o njej.




3. Naredite anketo


Če sledilce prosite, naj glasujejo ali izrazijo svoje mnenje s pomočjo ankete, je to odličen način, da jih pritegnete. Z vstavljeno Instagramovo nalepko za anketo pa je to zelo preprosto. Če se anketa nanaša na izdelek, lahko v isti zgodbi objavite povezavo do tega izdelka.





4. Naredite kviz o vaši vsebini


Preizkusite svoje zveste sledilce (in si zagotovite več koristne interakcije) tako, da uporabite nalepko za kviz in jim zastavite vprašanja o svoji blagovni znamki. To je zabaven način interakcije z vašim občinstvom.



5. Zahvalite se svojim sledilcem


Brez sledilcev objave nimajo nobenega smisla niti vrednosti. Pokažite jim nekaj ljubezni in se jim zahvalite prek svoje zgodbe.




6. Delite kodo in povezavo do kode za popust


Prihranek denarja je prijeten, kajne? Če v svoji zgodbi na Instagramu objavite kodo za popust in povezavo neposredno do izdelka, boste sledilcem omogočili izjemno preprosto pot do popusta (vam pa izjemno preprosto pot do denarja).


7. Delite vsebino, ki vas navdihuje


Ne glede na to, ali ste podjetnik ali oblikovalec, je verjetno, da nekje najdete navdih - na sprehodu po parku, v dobri pesmi, v zanimivi svetilki, ki ste jo nekoč videli, itd. Svojim sledilcem pokažite tudi kaj iz osebnega življenja, tako ustvarjate bolj pristne povezave.




8. Delite odlično fotografijo izdelka s povezavo


Besedilo, nalepke in emojiji imajo svoje mesto, vendar je treba nekaj povedati tudi o preprosti, čisti in kakovostni fotografiji. Če imate odlično fotografijo izdelka, razmislite o tem, da bi jo preprosto delili s povezavo do izdelka. Enostavnost je kul.



9. Objavite sporočilo o tem, da niste na delovnem mestu


Ko greste na dopust (zaslužite si ga), lahko svoje sledilce o tem seznanite prek Instagram zgodbe. To je priložnost, da z njimi delite bolj osebno plat svoje blagovne znamke in pokažete kul počitniško fotografijo.

10. Naredite odštevalnik za dogodek


Instagramove nalepke za samodejno odštevanje so privlačne, ker so dinamične - ura se spreminja vsako sekundo. Odštevanje ustvarja tudi občutek nujnosti in spodbuja vaše sledilce, da se navdušijo nad dogodkom.




11. Spodbudite sledilce, da vam zastavijo vprašanja o vašem dogodku


Če se približuje kakšen pomemben dogodek, ki ga organizirate, lahko ustvarite nekaj zanimanja tako, da svoje sledilce vprašate, ali imajo kakšna vprašanja v zvezi z njim. To je tudi učinkovit način za preverjanje, kako dobro ste posredovali informacije (če na primer dobite veliko vprašanj o uri pričetka dogodka, boste lahko preverili, ali ste to informacijo sploh objavili).


12. Postavite eno fotografijo na drugo


Če uporabite lepo fotografijo v ozadju in nato iz svojega albuma v telefonu izberete drugo fotografijo, ki jo boste naložili nanjo (to storite tako, da poiščete nalepko Camera Roll), lahko dosežete videz "dva v enem". To je tudi odličen način za deljenje tvitov prek Instagrama - je veliko bolj zanimiv kot samo posnetek zaslona.

13. Postavite svoje stranke v središče pozornosti


Instagram zgodbe so namenjene povezovanju z vašim občinstvom. In kakšen je boljši način za povezovanje z njimi, kot ta, da jih postavite v ospredje? Uporabite zgodbe za deljenje navdušenih odzivov, komentarjev, objav in zgodb svojih strank. V zgodbah lahko uporabite celo fotografije pred in po ali pa zanimive testimoniale.


Ta vrsta vsebine, ki jo ustvarjajo uporabniki, ne pomaga le obstoječim strankam, da se počutijo cenjene, ampak tudi uporabniško mnenje, s katerim pridobite zaupanje potencialnih strank.

14. Pokažite, kako je nekaj narejeno


Ljudje imajo radi transparentnost. Instagram zgodbe so odličen prostor za večjo transparentnost s sledilci, saj jim lahko pokažete, kako so vaši izdelki proizvedeni. V primeru da ste ustvarjalec vsebin pa lahko pokažete tudi, kako nastajajo vaše vsebine, tj. proces, kje dobite navdih, kaj in kako fotografirate, kako urejate fotografije...


15. Delite vodič za nakupovanje


Čeprav Instagram zgodbe že uporabljate za promocijo svojih izdelkov, bodite še bolj ustvarjalni in namesto tega ponudite koristen vodič za nakupovanje. Na takšen način sledilce nežno spodbudite k nakupu izdelkov, ne da bi bili preveč vsiljivi. Namesto da bi jim izrecno rekli, naj "kupijo to", jim ponudite predloge, kaj bi lahko kupili.


16. Oblikujte zabavne grafike z uporabnimi nasveti


Če želite, da vaše občinstvo ostane vključeno, je pomembno, da objavljate Instagram zgodbe, ki prinašajo dodano vrednost. To pomeni, da jim ponudite nekaj, kar bi jim bilo koristno v vsakdanjem življenju ali pri njihovem delu. Če želite biti pri teh nasvetih še bolj ustvarjalni, jih delite z uporabo izvirnih in zabavnih grafik, ki so skladne z vizualno podobo vaše blagovne znamke.


Instagram zgodbe so super način za spodbujanje ustvarjalnosti in angažiranje vašega občinstva. Prepustite se kreativnosti in ustvarite Instagram zgodbe, ki bodo odsevale vas in vašo blagovno znamko. Pri tem pa se ne pozabite tudi neizmerno zabavati.


Kreiranje in ustvarjanje novih zanimivih Instagram zgodb je lahko zabavno.


Kako Storije kreirati in jih objaviti na Instagramu, pogledamo na spletni Instagram delavnici, kjer bomo pogledali, kako biti uspešni na Instagramu v letu 2023.


Vabljeni.




bottom of page