top of page

10 načinov, kako do idej za kreiranje spletnih vsebin

Updated: Jan 12, 2023

Ne glede na to, ali boste koledar objav za družbena omrežja zapolnili za več mesecev vnaprej ali pa boste vsebino objavljali sproti, morate imeti reden vir in navdih za pripravo vsebin za vaše objave. Velikokrat prav kreiranje kvalitetnih vsebin za redne objave, povzroča veliko sivih las.


Z dobro organizacijo in premišljenim načrtom, to sploh ni tašen velik problem, kot se sprva zdi.

Ne glede na to, ali vsebino ustvarjate sami ali jo delite iz drugega vira, vaše občinstvo pričakuje vizualno privlačno, izvirno in predvsem vsebino, ki bo imela dodano vrednost. Pri tem se držite pravila 70/30. Kar pomeni 70% vsebin, ki jih objavite naj bo izobraževalne narave, 30% vsebin pa prodajnih.







Danes z vami delim 10 spletnih mest iz katerih lahko črpate ideje in navdih za vaše objave, tako da ne bo več izgovorov, da nimate idej kaj objaviti:


1. Twitter explore


Čeprav si številni uporabniki Twitterja ne zamišljajo kot iskalnik, lahko s pregledom rezultatov za določeno ključno besedo ali hashtag najdete vse, od novic do ustreznih memov, povezanih z vašo panogo. Ustvarite si lahko tudi seznam svojih najljubših ponudnikov vsebin in jih vsak dan na hitro pregledate. Twitter explore je odličen kotiček za iskanje, ko se vam mudi in nimate veliko časa.


2. Pinterest search


Na Pinterestu boste našli veliko vsebin, od fotografij in memov, do navodil za uporabo in poučnih prispevkov s spletnih dnevnikov. Preprosto uporabite iskalno vrstico in se prepustite vizualni vsebini. Spremljajte svoje priljubljene vsebine, ki jih lahko podelite s svojim občinstvom.


3. YouTube


Če ne iščete vsebine na YouTubu, začnite. Če si boste vzeli čas in si ogledali več posnetkov iz posamezne kategorije, vam bo YouTube ponudil podobne videoposnetkov in tako boste dobili še za več idej za zanimive vsebine.


4. E-mail novičke


E-poštne novičke so odličen način za odkrivanje najbolj aktualnih tem v vaši panogi. E-poštne novičke pogosto vsebujejo tedenske ali mesečne izbrane liste z zanimivimi informacijami.


Naročite se na tiste, ki se navezujejo na vašo panogo ali pa na tiste, ki ponujajo zanimivo ali privlačno vsebino, ki jo lahko objavite. Nekdo drugi se je že potrudil z izbiro najkakovostnejših gradiv, kar vam lahko prihrani kar nekaj dela in časa.


5. Tumblr


Na Tumblr-u najdete veliko kvalitetnih vizualnih vsebin ter povezav do zanimivih člankov in drugih virov, zato je idealen za ustvarjalce vsebin - še posebej, če se usmerite na teme, ki so v trendu in zanimajo mlajše občinstvo, kot sta moda in potovanja.

6. Spletne strani vaše konkurence


Preverite, kaj objavljajo vaši konkurenti ali večja podjetja v vaši panogi. Če spremljate vašo konkurenco tudi lahko dobite ideje za zanimive vsebine. Pri tem naj poudarim, da nikakor ne kopirajte besedil, ampak naj vam bodo izključno v navdih, da napišete svoje še boljše.


7. Reddit


Če ste že kdaj obiskali spletni portal Reddit, veste, da gre za obsežno spletno mesto z več milijoni uporabnikov, ki objavljajo fotografije, razprave, povezave, videoposnetke, besedila in druge digitalne vsebine.



8. Google Alerts


Če vsebine ne nameravate posebej iskati, lahko poskusite z Google Alerts. Enostavno obiščite to spletno mesto, se prijavite na opozorila na osnovi ključnih besed, besednih zvez in tem, ki vas zanimajo, in Google vam bo na vaš e-mail poslal obvestilo, ko bo nekdo na spletu objavil o vsebino o vaši izbrani tematiki. Googlu lahko dovolite, da vsebino selekcionira in vam pošlje samo kakovostne vsebine.



9. Slideshare


Slideshare je še en odličen kraj za iskanje dobre vizualne vsebine. Vse vsebine so zelo kakovostne. Raziščite več kot 15 milijonov predstavitev, videoposnetkov in infografik. Slideshare vam omogoča, da si izbrane vsebine shranite za poznejše prebiranje.


10. Facebook poslovne strani in skupine


Na Facebook straneh in v skupinah najdete praktično vse in večina teh strani ponuja odlično vsebino, ki jo je vredno deliti z uporabniki. Poiščite strani, ki se navezujejo na vašo panogo, ali pa bodite pozorni na vsebine, ki jih delijo vodilni v vaši panogi. Ena od najboljših stvari glede uporabe Facebook poslovnih strani in skupin je, da se lahko prijavite na prejemanje obvestil vsakič, ko objavijo za vas pomembne vsebine.


To je le nekaj odličnih mest, kjer lahko najdete ideje in navdih za objave na družbenih omrežjih. Na tisoče jih je, ki čakajo, da jih odkrijete. Včasih morate iznajdljivi in razmišljati zunaj okvirov. Raziskujte in se učite. Celoten svet informacij vam je na voljo.


Kako objave kreirati in jih objaviti na Instagramu, pogledamo na spletni Instagram delavnici, kjer bomo pogledali, kako z objavami do novih strank.


Vabljeni.


bottom of page