12 napak, ki se jim morate izogniti, ko gradite osebno blagovno znamko

Updated: Sep 1


Veliko spletnih trgovcev, podjetnikov in blogerjev ne jemlje osebne blagovne znamke resno. Prepričani so, da je za uspeh potrebno le poznavanje trženja v družbenih medijih in promocije svojega podjetja.


Uspeh ne pride sam od sebe. Tisti, ki spremljate mojo samostojno pot, veste, da nenehno poudarjam, da je potrebno vložiti veliko energije in trdega dela. Če ne počnete tistega kar resnično ljubite, kar je vaša strast, se boste težko motivirali za vse kar je potrebno storiti.


Vaša najmočnejša konkurenčna prednost - vaša osebna blagovna znamka!
Grajenje osebne blagovne znamke se nikoli ne konča. Ljudje radi poslujemo z drugimi ljudmi in ne s podjetji. Grajenje osebne blagovne znamke daje vašemu podjetju verodostojnost in pristnost. Vendar to ne more biti dlje od resnice.


Osebna blagovna znamka je ena od ključnih sestavin za uspešno poslovanje na spletu.

Pa poglejmo kaj ne smete početi, ko gradite osebno blagovno znamko:1. ČE NISTE PRISTNI


Pristnosti ni mogoče izsiliti. Pristnost nastane, ko se besede in dejanja uskladijo. Ne promovirate se kot "pristni". Preprosto ste VI. Biti pristen pomeni ostati zvest temu, kar ste, kar počnete in komu služite. Ne pretvarjajte se, temveč sprejmite to, kar v resnici ste.

2. ČE OSEBNE BLAGOVNE ZNAMKE NE JEMLJETE RESNO


Osebna blagovna znamka ni povezana s podjetjem, ampak z vami! Verjetno ne boste celo življenje delali samo eno stvar, kajne? Če torej zgradite svojo osebno blagovno znamko, vam bo vase občinstvo sledilo povsod. To pomeni, da boste hitreje dosegli uspeh, tudi če boste začeli z novim poslom.


Samo poglejte svetovne vplivneže. Zakaj mislite, da tako hitro zaslužijo toliko denarja, tudi ko začnejo nekaj novega? Ker zgradili osebno blagovno znamko pravi način in jim njihovo občinstvo zaupa. Zato vzemite ta proces resno in se naučite, kako se ga pravilno izvaja!

3. ČE NIMATE PRAVE ALI PA CELO NOBENE STRATEGIJE


Če ne veste, kaj počnete, boste izgubljeni. Potrebujete načrt, kako boste sebe, svoje znanje, vrednote in podjetje iz začetne faze pripeljali do prepoznavnosti. Strategija razvoja je proces, ki se začne na točki, kjer stojite danes in konča na točki prepoznavnosti, ki jo želite doseči v prihodnosti.


V načrtu morajo biti opisane vse taktike, orodja in veščine, ki jih boste potrebovali za boste dosegli svoj cilj. Skrbno načrtovana in zapisana strategija pomeni, da pripravite in zapišete vse podrobnosti, odstranite vse dvome in negotovost in vam je popolnoma jasno kaj vse boste počeli, da boste prišli do zastavljenega cilja.


Če sem iskrena, več kot 95 % podjetnikov nima natančno zapisane strategije grajenja osebne blagovne znamke. Zato kaj kmalu prenehajo in rečejo, da je to le tratenje dragocenega časa.


Če imate razvito močno osebno blagovno znamko je neizpodbitno dejstvo, da boste zaslužili več denarja. Kupci pripravljeni plačati veliko več denarja za tiste ljudi, ki so uveljavljeni in prepoznavni kot strokovnjaki na svojem področju. Če vam ljudje zaupajo, bodo pripravljeni plačati tudi 13x večjo ceno.

4. ČE NE USTVARJATE LASTNIH VSEBIN


Ustvarjanje lastnih vsebin je ključno. Saj z njimi izražate kdo ste in za kaj se zavzemate. Ne jemljite ali kopirajte besedil od drugih. Naučite se veščin kreiranja vsebin.5. ČE KUPUJETE SVOJE SLEDILCE


Ne počnite tega! Kupovanje sledilcev bo škodilo vaši izpostavljenosti. Vaše objave bodo prikazane manjšemu številu ljudi, kar pomeni manj prometa. Bi zaupali takšni osebi, ki kupuje svoje sledilce? Bi jo še vedno videli kot vplivno osebo?


Vaše baze naj bodo kvalitetne. Ne delajte samo na številu sledilcev oz.kontaktov.

6. ČE POSTAVITE KAKOVOST NA DRUGO MESTO


Ko gradite osebno blagovno znamko morate poskrbeti da ste konstantno prisotni v družbenih medijih. Pa vendar opažam, da se mnogi odločijo za preveč objav, ki za njihovo občinstvo nimajo nobene vrednosti. Osredotočite se na kakovost! Ustvarite raje odlične in dragocene objave in video vsebine , ki bodo v pomoč vašim sledilcem.

7. ČE NE ANALIZIRATE SVOJIH REZULTATOV


Če mislite, da je analiziranje dolgočasno in ga ne potrebujete, se zelo motite! Je ključnega pomena, saj vam bodo rezultati povedali ali imate dobro strategijo ali ne. Z analizo vseh pomembnih parametrov boste vedeli, kaj morat