top of page

Kako začeti posel preko interneta?

Updated: Sep 2, 2020

Danes bom z vami delila orodja, s katerimi sem začela svojo samostojno pot. To so orodja, s katerimi lahko popolnoma brezplačno začnete svoj posel že danes.


Vedno sem se spogledovala z mislijo, da bi šla na samostojno podjetniško pot, ampak nikoli nisem imela dovolj poguma. Zato sem v času, ko sem še bila zaposlena, vedno želela delati še nekaj, kar je za mojo dušo in kjer lahko implementiram moje zamisli, tako kot si jaz želim. Zato sem že prej, preden sem šla na samostojno pot, naredila sama svojo spletno stran, kjer sem razdelala vse, kar znam in kar lahko ponudim malim podjetnikom.


Našla sem odlično brezplačno orodje Wix.com, s katerim enostavno zgradite svojo spletno stran. Orodje je popolnoma brezplačno, če pa želite, da ima stran domeno in gostovanje, je potrebno plačati. Ampak za začetek je brezplačna stran čisto dovolj in postopoma stran nadgrajujete. V zadnjem letu so orodje zelo dobro nadgradili, tako da je res uporabno.


Istočasno sem začelo redno objavljati na družbenih omrežjih. Najprej na Facebooku, nato še na Instagramu. Ko sem že vedela, da grem na svoje, pa še intenzivno tudi na Linkedinu. Tako sem se počasi začela predstavljati svojim sledilcem in graditi svojo bazo. Istočasno sem v brezplačnem orodju Canva naredila brezplačni e-priročnik in začela graditi svojo e-mail bazo. Najboljše družbeno omrežje za pridobivanje kontaktov moje ciljne skupine je na Facebooku, zato sem začela plačljivo oglaševati ravno na tem družbenem omrežju. Kako narediti oglas za pridobivanje e-mailov si lahko pogledate v mojem e-tečaju Facebook za posel. Ko sem že imela nekaj e-mail kontaktov, sem začela redno tedensko pošiljati e-novičke s brezplačnim orodjem Mailchimp. Mailchimp je popolnoma brezplačen do 2000 kontaktov. Za začetek je odlično orodje za pošiljanje e-mailov. Kot že vedno poudarjam, brez video vsebin danes ne gre, zato sem odkrila super brezplačno orodje za izdelavo video vsebin ;-) To je Lumen5. Video lahko ustvarite celo iz svojega blog zapisa. Prav tako pa je orodje Canva sedaj omogočilo tudi kreiranje animiranim objav in videjev, tako da ni izgovorov za izdelavo video vsebin. Vse kar sem zgoraj naštela, redno prakticiram že več kot 3 leta. Sedaj sem vam zaupala vsa brezplačna orodja, ki jih lahko začnete uporabljati že danes. Kar pa vam želim povedati, da akcija in vztrajnost sta tista, ki vam bosta prinesla uspeh in nove stranke. Če lahko jaz, lahko tudi vi.


Tanja Ciglarič, Marketing malih podjetij

Če se sami ne znajdete s temi orodji, sem za vas posnela e-tečaj, kjer sem vam zaupala uporabo vseh zgoraj naštetih orodij.V e-tečaju vam skozi video vodiče pokažem, kako si lahko sami z brezplačnimi orodji naredite:


- spletno stran,

- marketinške materiale, logote, vizitke,

- kreirate video vsebine,

- e-mail predloge in

- kako pošiljate e-maile.


Vse o e-tečaju TUKAJ!


Comments


bottom of page