top of page

Kako napisati privlačno vsebino za zavihek "O nas"


V današnjem blog zapisu bom namenila nekaj več besed o zavihku na spletni strani, ki se mnogim zdi nepomemben. To je zavihek »O nas«. Ponavadi v tem zavihku najdem samo suhoparnih nekaj stavkov, ki na grobo opišejo podjetje.


Z marketinškega vidika, pa je ravno ta zavihek eden izmed najbolj branih zavihkov, ki jih ljudje radi preberejo preden se odločijo za sodelovanje z vami.

Prav na tem mestu imate možnost, da predstavite svojo zgodbo, podjetje, vaše vrednote in poslanstvo, predstavite sebe in svoje zaposlene, če jih imate.

Uporablja se različna poimenovanja lahko je to: O nas; Zgodba; Kaj je naše poslanstvo; Kdo smo...


Ta zapis bi moral narediti na vaše obiskovalce spletne strani največji vtis. V raziskavi, ki jo je naredil Shopify.com so ugotovili, da večina ljudi na spletni strani najprej prebere zavihek »O nas«, saj želijo izvedeti več o sami blagovni znamki in ljudeh, ki stojijo za njo.


Če ugotovijo, da delijo z vami temeljne vrednote je večja verjetnost, da se bodo povezali z vami ali pa opravili nakup.


Kaj vse lahko vsebuje zavihek »O nas«:

  • Zgodbo vašega podjetja

  • Zakaj ste začeli s poslom

  • Predstavitev poslovenga modela in kako so izdelani vaši izdelki

  • Obraz podjetja in ljudi, ki sodelujejo v vaši ekipi

  • Vključite lahko tudi video vsebino, slike, povezave do blog zapisov

  • Pokažete lahko svoje poslovne uspehe

  • Odgovorite lahko na najbolj pereča vprašanja

Besedilo mora odgovoriti na eno samo vprašanje in sicer:


"Zakaj bi stranke izbrale prav vas?"


Torej, sedaj vas verjetno zanima, kako napisati privlačno besedilo za zavihek »O nas«?


Najbolj privlačna je vsebina, kjer uporabite strukturo pripovadovanja zgodbe o vaši blagovni znamki.


Vsaka zgodba potrebuje glavno osebo, ki predstavlja blagovno znamko. Dobra zgodba, predstavlja pot in spremembo, ki se je na tej poti zgodila.


Na tašen način, naj bi teklo tudi besedilo.


Do bo lažje, uporabite lahko naslednjo formulo pisanja:


1. Korak: Predstavite glavno osebo in opišite kako se je vse skupaj začelo.


Kje ste bili, kaj ste razmišljali, kako ste se počutili. Pri tem razmišljajte o sebi, o vaši ciljni stranki in o vaši branži. Ne pozabite napisati vašega "zakaj". Pomembno je, da vas začutijo in kaj je vaše poslanstvo.


2. Korak: Predstavite problem.


Opišite težavo, zaradi katere ste naredili spremembo ali pa ustanovili svoje podjetje.


Pojasnite, kako ste takrat razmišljali, na kakšne ovire ste naleteli in kako ste jih premagali. Predstavite tudi, kaj je vaše poslanstvo in uspehe, ki ste jih zaradi te odločitve dosegli. Tu lahko predstavite tudi vaš pogled v prihodnost in vaše cilje.

3. Korak: Pokažite uspehe


V tem delu besedila lahko predstavite svoj poslovni model. Lahko uporabite tudi infografiko, ki zelo nazorno prikaže proces. Pomembno je, da podelite tudi mnenja, testimoniale in reference (predavanja, članki, gostovanja, certifikate...)


4. Korak: Predstavite ekipo

Če predstavljate svojo blagovno znamko, potem pokažite in predstavite ljudi, ki sodelujejo v vašem podjetju. Saj veste, posel delamo z ljudim in ne z logotipi.


5. Korak: Dodajte videoposnetek ali pa galerijo fotografij


Tako dodate podstrani malo več razgibanosti. Vključite tudi fotografije iz zakulisja, ki omogočajo, da ljudje vidijo kaj se v vašem podjetju dogaja. Če boste posneli kakšen predstavitveni video, ste zmagali.


6. Korak: Dodajte povezave do vseh družbenih omrežij


Pod ta zavihek dodajte tudi povezave do vaših družbenih omrežij, kjer vas lahko bralci še bolje spoznajo. Več bodo vedeli o vas, prej vam bodo zaupali.


7. Korak: Ne stisnite vse na eno stran


Stran “O nas” je ena najpomembnejših strani na vašem spletnem mestu – ampak to ne pomeni, da mora delovati kot edina stran na vašem spletnem mestu.


Poskrbite, da bodo izpostavljeni le najpomembnejšimi vidiki vašega podjetja, da obiskovalcem ne boste ponudili preveč informacij naenkrat. Manj pomembne informacije lahko dodate na druge zavihke, do tja pa ustvarite povezave.

To je vse kar morate vedeti preden se lotite pisanja zavihka »O nas«.


Pomislite kako je, ko vas nekdo poslovno spozna v živo – želi vedeti, zakaj delate, kar delate, in kako ste začeli na svojem področju.


Gremo v akcijo. Vse kar potrebujete je volja in malce kreativnosti in podstran

»O vas« bo izražala natanko to kar ste – unikatni.

Vir: InstagramComments


bottom of page