6 stvari, ki jih morate razmisliti, če želite spodbuditi prodajo preko družbenih omrežij

Prodaja. Magična beseda. ☺


Družbena omrežja in prodaja na družbenih omrežjih? Misija nemogoče?


Zagotovo trdim iz lastnih izkušenj – še kako misija VSE JE MOGOČE.


Kaj morate za to narediti pa danes delim z vami ☺


Vedno več spletnih trgovcev in podjetnikov se poslužuje prodaje na družbenih omrežij. Dejstvo je, da imajo družbena omrežja v zadnjem času pomemben vpliv na nakupne odločitve potrošnikov.


Raziskave kažejo, da so družbeni mediji eden od petih najboljših tržnih kanalov.
O katerih stvareh morate razmisliti če želite uspešno prodajati na družbenih omrežjih:


1. STVAR: KATERA DRUŽBENA OMREŽJA UPORABLJATI ZA PRODAJO?


Odvisno od vaših ciljev. Samo s testiranjem boste lahko našli pravo kombinacijo. Običajno gre za prepletanje treh družbenih omrežij in sicer Facebooka, Instagrama in LinkedIn-a. Pomembno je, da družbena omrežja sistematično uporabljate v vseh fazah prodaje (poslušanje, raziskovanje, distribucija vsebin…) in ne zgolj za generiranje leadov.

  • INSTAGRAM:

Nedvomno boste ne tem družabnem omrežju dosegli največ rezultatov, če boste o svojem izdelku ali storitvi povedali zgodbo. Zato izkoristite to družbeno omrežje za posredovanje jasnega sporočila in pozicioniranje svojega izdelka ali storitve. Pri tem ne pozabite, da so potrošniki ljudje, da popolnost ne obstaja in da je neformalnost lahko koristna za vpliv na stranke.


Vendar to ne pomeni, da ne boste objavljali nekoristne vsebine. Poskrbite da bo zgodba, ki jo boste ustvarjali za svoj izdelek ali storitev vsebovala pomembne podrobnosti, da bodo fotografije kakovostne in če boste objavljali videoposnetke, da bodo resnično odsevali to kar je vaše sporočilo o produktu ali storitvi. Prav tako, namenite pozornost hashtagom. Več o hashtag strategiji v katerem izmed naslednjih blogov.

  • FACEBOOK:

Facebook je najbolj priljubljeno družabno omrežje saj je platforma, ki jo uporablja večina generacij. Res je vedno manjši doseg, vendar še vedno prinaša največji ROI (Return on investment). Zato je še vedno odličen kanal za prodajo. Pa vendar to ni zagotovilo, da boste preko Facebooka kaj prodali. Imeti morate jasne cilje, kaj želite na Facebooku doseči. Ključ do uspeha je dobro in premišljeno oglaševanje s točno določenim ciljem.


Kako premagati Facebook algoritme si lahko pogledate TUKAJ!

  • LINKEDIN:

Čeprav ima v primerjavi z drugimi omrežji LinkedIn manj uporabnikov, ga vseeno ne gre zanemariti. Odličen je predvsem za prepoznavnost podjetja in zaposlitvenih priložnosti, izobraževanje in tkanje poslovnih vezi. Trenutno se ga vsekakor splača izkoristiti, ker prinaša največje dosege na družbenih omrežjih. Definitivno pa ga morate izkoristiti, če so vaše stranke podjetja ali če prodajate visoko cenovne produkte. Če se želite družiti z uspešnimi, izkoristite LinkedIn.


Kako natančno začeti posel na LinkedInu, vam zaupam konec tega meseca 18.in 20.5. na spletni LinkedIn delavnici.

  • YOU TUBE:

Če imate veliko video vsebine, je YouTube platforma, na kateri morate biti prisotni. Po številu mesečno aktivnih uporabnikov je namreč takoj za Facebookom. Čeprav lahko videe objavljate tudi na drugih platformah, obstaja med njimi ključna razlika. V nasprotju s Facebookom se namreč na YouTube uporabniki v večini primerov odpravijo s posebnim namenom. In prav to lahko izkoristite v svoj prid.

2. STVAR: KAKOVOSTNE OBJAVE


Na družabnih omrežjih morate izstopati, če želite uspeh in prodajo izdelkov ali storitev. Ne glede na to, ali gre za sliko, videoposnetek ali preprosto besedilo, je kakovost zelo pomembna.

Na voljo imate le nekaj sekund, da vas potencialne stranke opazijo in pogledajo vašo ponudbo. Vaša vizualna vsebina naj bo vaše spremno pismo. Ne pozabite, v digitalnem svetu je prvi vtis pomemben.