top of page

5 svežih idej za objave na družbenih omrežjih v poletnih mesecih


Ali tudi vi občutite olajšanje, ko se temperature končno dvignile na tiste »prave poletne«? Moram priznati, da sem že nestrpno pričakovala višje temperature in prave poletne dni.


Poletje je čas, ko si vsi vzamemo nekaj trenutkov za sprostitev in upočasnimo svoj ritem. Vendar pa to za nas, male podjetnike, ne pomeni, da popolnoma opustimo dejavnosti na družbenih omrežjih.


S kančkom kreativnosti in dobrimi idejami za lahkotne poletne vsebine lahko tudi poleti izkoristite moč družbenih omrežij ter krepite prepoznavnost svoje blagovne znamke.

Danes z vami delim 5 svežih idej za objave na družbenih omrežjih, da boste kar najbolje izkoristili poletje:


1. Poudarite izdelke s poletno tematiko


Delite privlačne slike in opise svojih izdelkov ali storitev, ki so povezani s poletjem. 


Kreirajte objave, ki izražajo lahkotnost in sproščenost poletja. Takšne vsebine so privlačne in lahko povečajo angažiranost vaših sledilcev na družbenih omrežjih.

Poletje je tudi primeren čas za predstavitev izdelkov ali storitev, ki so na voljo samo v tem obdobju. S tem lahko pritegnete dodatno pozornost in zanimanje med vašim občinstvom.


Kombinacija poletno tematskih objav in ekskluzivnih poletnih ponudb lahko pomaga povečati prepoznavnost vaše blagovne znamke in spodbuditi več interakcij s sledilci.

2. Organizirajte poletno nagradno igro ali tekmovanje


Izkoristite poletno vzdušje tako, da priredite nagradno igro ali tekmovanje. Tukaj je nekaj idej, kako lahko to storite:


  • Povabite svoje sledilce, da sodelujejo v foto natečaju (npr. naj posnamejo poletne fotografije).

  • Organizirajte izziv z napisi, kjer sledilci napišejo najboljši opis za določeno poletno fotografijo.

  • Spodbudite sledilce, da delijo svoje najljubše poletne spomine.


Takšni dogodki povečujejo angažiranost sledilcev in spodbujajo uporabnike, da ustvarijo vsebino (UGC - User Generated Content), ki jo lahko nato delite na svojih družbenih omrežjih.


3. Delite aktivnosti na prostem, ki jih spodbuja vaše podjetje


Spodbudite svoje sledilce k preživljanju časa na prostem s predlogi za poletne aktivnosti, ki se ujemajo z vrednotami vaše blagovne znamke. Tako lahko pokažete osebno plat vašega podjetja in omogočite sledilcem, da vas bolje spoznajo. 


Na primer:

  • Če imate restavracijo, pivovarno, vinoteko ali blagovno znamko hrane, predlagajte ideje za piknik ali druženje v naravi in predlagajte svoje izdelke, ki jih lahko uporabijo.

  • Če imate butik ali pa prodajate modna oblačila, pokažite svoja oblačila v naravi in na plaži.


4. Kreirajte ankete s poletno tematiko


Spodbudite interakcijo tako da pripravite zanimivo anketo s poletno tematiko. 


Tukaj je nekaj načinov, kako to storiti:


  • Vprašajte sledilce katere so njihove najljubše poletne destinacije.

  • Vprašajte jih, katera hrana jim je najbolj všeč v poletnih mesecih.

  • Vprašajte za ideje za vikend izlete.

  • Kreirajte skupaj s sledilci poletni bralni seznam ali pa poletne ideje za ogled serij ali filmov. 


Te ankete lahko delite kot običajne objave na svojem profilu ali pa jih vključite v zgodbe na Instagramu ali Facebooku, kjer so lahko še bolj zabavne in interaktivne. Vprašanja so lahko splošna ali pa specifična in povezana z vašimi izdelki in storitvami.


Takšne poletne ankete vam pomagajo bolje razumeti vašo publiko ter ustvariti občutek skupnosti med vašimi sledilci.


5. Kreirajte serijo objav: "10 načinov, kako premagati poletno vročino v [Ime mesta]"


Predstavite najboljše lokacije v mestu kjer živite, kjer se lahko zabavaš in hkrati ohladiš. Na primer najljubšo slaščičarno, najljubši lokal kjer strežejo odlično ledeno kavo, knjižnico ali miren kotiček kjer lahko v miru prebereš dobro knjigo, mestno kopališče, lokacije v mestu kjer nudijo dobro zabavo za najmlajš...:


• Vsak dan objavite zgodbo, ki predstavi eno izmed teh lokacij.

• Delite serijo slik kot objavo na Instagramu.

• Naredite video, ki prikazuje enega izmed teh krajev, ali uporabite to za reel.

• Ustvarite boomerang sliko za zgodbo, ki prikazuje dejavnost na eni izmed lokacij.

• Ustvarite reel z desetimi načini za premagovanje vročine.


Poletni meseci ponujajo idealno ozadje za interakcijo z vašo publiko, saj so ljudje bolj sproščeni in pripravljeni na nove izkušnje.


Poskrbite, da so vaše objave zanimive in resnične, saj bo to pomagalo pri vzpostavljanju zaupanja z vašo publiko. Objavljajte vsebine, ki so uporabne in zanimive za vašo publiko, kar bo spodbudilo večjo angažiranost.


Izkoristite poletje, za bolj lahkotne vsebine in se pri tem zabavajte. Poletje je čas ko resnično lahko izrazite svojo kreativnost in poskrbite na vaša družbena omrežja ne bodo »zaspala«.

Poletje pa izkoristite tudi za pripravo novih marketinških strategij za zadnjo polovico leta. Pri tem vam lahko pomagajo pomembne informacije, ki sem vam jih zaupala na webinarju.


Posnetek webinarja bo na voljo do 30. junija, zato si ga čim prej naročite TUKAJ!Comments


bottom of page