top of page

5 pomembnih korakov za uspešno marketinško strategijo na LinkedInu

Updated: Jan 28, 2021

Za vaš uspeh na LinkedInu je pomembna marketinška strategija, ki vam bo pomagala pri večji učinkovitosti na največjem B2B družbenem omrežju.


LinkedIn vam pomaga pri prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prometa na spletnem mestu, iskanju kakovostnih potencialnih strank, iskanju atraktivnih poslovnih priložnosti,…. Zelo pomembno pa je tudi za grajenje osebne blagovne znamke.


Kateri koraki so pomembni za uspešno marketinško strategijo na LinkedInu?


1. Definirate cilje


Vrsta vsebine in način komunikacije na LinkedInu je odvisen od vašega končnega cilja. Zato je ključnega pomena, da svoje cilje opišete na začetku nastopa na tem komunikacijskem kanalu.


Definirajte cilje, ki so primerni za vašo podjetje:


· Povečanje prepoznavnosti blagovne znamke

· Iskanje kvalificiranih potencialnih strank

· Okrepitev ugleda blagovne znamke

· Vzpostavitev stika z vašo idealno stranko

· Iskanje boljše poslovne priložnosti

· Povečanje prepoznavnosti osebne blagovne znamke

· Pospeševanje prodaje


VIDEO 1


2. Definirajte vašo idealno stranko


Osnova vsakega marketinškega plana je, poznati svojo idealno stranko na določenem področju in kanalu. Zraven demografskih značilnostih (spol, starost, lokacija, izobrazba) lahko doložite tudi njene vrednote, navade, kar pa je najbolj pomembno, predvsem njene izzive.


Uspešna marketinška strategija je tista, kjer preden se lotite marketinških aktivnosti ugotovite s katerimi problemi se vaša idealna stranka sooča, vaša naloga pa je, da zanjo najdete pravo rešitev.


Kako najti idealno stranko, si lahko pomagate z brezplačnim e-vodičem Kako najti svojo idealno stranko.


Ko definirate vašo potencialno stranko začnite objavljati vsebino, ki je primerna zanjo. Nato skozi nastop dopolnjujte njene potrebe in kaj jo zanima.


VIDEO 23. Uredite si osebne profile


LinkedIn vam služi kot pristajalna stran vaše osebne blagovne znamke. Prav tako je visoko rangiran na iskalniku Google, kar je še zelo pomembno, če nimate svoje spletne strani. Izkoristite Linkedin in naj vam pomaga pri prepoznavnosti na spletu.


Kako mora biti urejen vaš LinkedIn profil, da bo pritegnil prave stranke?


- Za profilno sliko uporabite profesionalno fotografijo.


Na tem omrežju prvi vtis veliko pove, zato naj bo vasa profilna fotografija odraz vase profesionalnosti in kredibilnosti. Fotografije kot so selfiji, obraz prekrit z očali, definitivno pa na Linkedin ne spade fotografija kakšnega risanega junaka ali živali.


- Na naslovni sliki prrdstavite vaš posel ali trenutno ponudbo


Še vedno veliko podjetnikov ne izkoristi prednosti naslovne slike. Tukaj predstavite vaše produkte, napišite vaše rešitve ali aktualne novosti (dogodke, spletne tečaje, knjige,...).


- Uporabite pravo ime in priimek, saj gre za profesionalno družbeno omrežje.


Druga zelo pomembna stran na profile je pravo imee in priimek. Tukaj ne uporabljamo vzdevkov ali imen, katere mogoče uporabljajo vaši prijatelji.


- Glavni opis profila


Pod imenom jasno napišite, kakšne so vase veščine, ključne beside, po katerih želite, da vas uporabniki LinkedIna najdejo.- Povzetek


-Tukaj napišite vašo zgodbo in vaš zakaj. Napišite vaše dosedanje izkušnje, primere dobrih praks , vase vrednote, kakšne rešitve lahko ponudite vašim idealnim strankam. Obsega 2000 znakov.

- Izpostavite najbolj zanimive objave, članke.


- Opišite vse svoje dosedanje izkušnje.

- Poudarite svoje veščine in znanja, na katere ste najbolj ponosni.

- Napišite najuspešnejše projekte, pri katerih ste sodelovali.

- Ne pozabite tudi na priporočila vaših delodajalcev, poslovnih partnerjev.VIDEO 3


4. Odprite poslovno LinkedIn stran


Pogoj, da lahko odprete poslovno LinkedIn stran, morate imeti osebni LinkedIn profil. Ta stran je namenjena promociji vašega podjetja.


Poskrbite, da uredite profil z logotipom podjetja, uredite URL spletnega mesta, panogo, velikost podjetja in druge podrobnosti. Dodajanje teh podrobnosti gradi verodostojnost vašega podjetja in lahko posredno pomaga okrepiti vašo marketinško strategijo LinkedInu.


Dodajte naslovno sliko, ki pomaga pri prepoznavnosti vaše blagovne znamke. Izčrpna in posodobljena stran pomaga pri verodostojnosti in profesionalnosti vašega podjetja.


Tako kot vaše spletno mesto morate tudi LinkedIn stran optimizirati za LinkedIn iskanje. To je sestavni del vaše marketinške strategije na LinkedInu.


Dobro optimizirana LinkedIn stran podjetja vam bo pomagala povečati vidnost rezultatov pri iskanju, tako na LinkedInu kot tudi na spletnih iskalnikih.


Prav tako uporabite pri opisu ključne besede, ki jih lahko vase potencialne stranke uporabijo pri iskanju vaših produktov.


Angažirajte tudi vaše zaposlene, da si uredijo osebne LinkedIn profile in skupaj pripomorejo k gradnji prepoznavne blagovne znamke podjetja.
VIDEO 45. Kreirajte relevantno vsebino za vase potencialne stranke


Privabiti potencialne stranke na svojo LinkedIn stran podjetja je težka naloga. Ampak to ne pomeni, da se ne da. Pridobiti pozornost vaših sledilcev vam naj bo izziv. Najboljši način, da to dosežete je, da objavljate vsebine, na katere se bodo vaši sledilci odzivali. To pa boste ugotovili s testiranjem in analiziranjem.


Za učinkovite objave na LinkedInu je treba razumeti, zakaj ljudje preživijo svoj čas na platformi. Ugotoviti morate, katere vsebine jih pritegnejo.


Običajno vsebine, ki so najbolj popularne so sledeče. Buzzsumo je leta 2017 naredil raziskavo in analiziral kar 10 milijonov člankov na LinkedInu.


Članki, ki so se najbolj brali, so v naslovu imeli naslednje besede.


  • Industrijski trendi - »Prihodnost…«, »Na svetu«, »Moč…« itd.

  • Članki z navodili (How to) - »X poti do«, »X stvari, ki jih potrebujete«, »X nasvetov za itd.«Vir. BuzzSummo


VIDEO 5
Če želite nadgraditi znanje o LinkedInu za vaš posel in prepoznavnost, vam priporočam spletno delavnico LINKEDIN ZA PRODAJO, MARKETING IN MREŽENJE.


Izkoristite LinkedIn za povečanje prodaje in delajte posel kar od doma.
Comments


bottom of page