5 pomembnih korakov za uspešno marketinško strategijo na LinkedInu

Updated: Jan 28

Za vaš uspeh na LinkedInu je pomembna marketinška strategija, ki vam bo pomagala pri večji učinkovitosti na največjem B2B družbenem omrežju.


LinkedIn vam pomaga pri prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prometa na spletnem mestu, iskanju kakovostnih potencialnih strank, iskanju atraktivnih poslovnih priložnosti,…. Zelo pomembno pa je tudi za grajenje osebne blagovne znamke.


Kateri koraki so pomembni za uspešno marketinško strategijo na LinkedInu?


1. Definirate cilje


Vrsta vsebine in način komunikacije na LinkedInu je odvisen od vašega končnega cilja. Zato je ključnega pomena, da svoje cilje opišete na začetku nastopa na tem komunikacijskem kanalu.


Definirajte cilje, ki so primerni za vašo podjetje:


· Povečanje prepoznavnosti blagovne znamke

· Iskanje kvalificiranih potencialnih strank

· Okrepitev ugleda blagovne znamke

· Vzpostavitev stika z vašo idealno stranko

· Iskanje boljše poslovne priložnosti

· Povečanje prepoznavnosti osebne blagovne znamke

· Pospeševanje prodaje


VIDEO 1


2. Definirajte vašo idealno stranko


Osnova vsakega marketinškega plana je, poznati svojo idealno stranko na določenem področju in kanalu. Zraven demografskih značilnostih (spol, starost, lokacija, izobrazba) lahko doložite tudi njene vrednote, navade, kar pa je najbolj pomembno, predvsem njene izzive.


Uspešna marketinška strategija je tista, kjer preden se lotite marketinških aktivnosti ugotovite s katerimi problemi se vaša idealna stranka sooča, vaša naloga pa je, da zanjo najdete pravo rešitev.


Kako najti idealno stranko, si lahko pomagate z brezplačnim e-vodičem Kako najti svojo idealno stranko.


Ko definirate vašo potencialno stranko začnite objavljati vsebino, ki je primerna zanjo. Nato skozi nastop dopolnjujte njene potrebe in kaj jo zanima.


VIDEO 23. Uredite si osebne profile


LinkedIn vam služi kot pristajalna stran vaše osebne blagovne znamke. Prav tako je visoko rangiran na iskalniku Google, kar je še zelo pomembno, če nimate svoje spletne strani. Izkoristite Linkedin in naj vam pomaga pri prepoznavnosti na spletu.


Kako mora biti urejen vaš LinkedIn profil, da bo pritegnil prave stranke?


- Za profilno sliko uporabite profesionalno fotografijo.


Na tem omrežju prvi vtis veliko pove, zato naj bo vasa profilna fotografija odraz vase profesionalnosti in kredibilnosti. Fotografije kot so selfiji, obraz prekrit z očali, definitivno pa na Linkedin ne spade fotografija kakšnega risanega junaka ali živali.


- Na naslovni sliki prrdstavite vaš posel ali trenutno ponudbo


Še vedno veliko podjetnikov ne izkoristi prednosti naslovne slike. Tukaj predstavite vaše produkte, napišite vaše rešitve ali aktualne novosti (dogodke, spletne tečaje, knjige,...).