37 učinkovitih receptov za pisanje marketinških naslovov

Updated: Feb 17


Kakšen je odličen naslov, ki pritegne bralčevo pozornost?


Veliko ljudi ima težavo ustvariti dober naslov, a dobra novica je ta, da se lahko naučite uporabljati besede, ki pritegnejo pozornost ter tako dobite več klikov.


Naslovi so v bistvu obljube in če želite pritegniti bralčevo pozornost, morate obljubiti nekaj uporabnega in zanj dovolj zanimivega.

Razmislite:


• Če naslov ne pritegne bralčevega zanimanja, si ne bo nikoli ogledal preostalega dela besedila.

• Če ste napisali nekaj odličnega, si napisana vsebina zasluži odličen naslov, ki nekoga prepriča, da si to ogleda.


Vsak odličen naslov mora biti dovolj privlačen, da ga bralec želi klikniti in prebrati ali izvedeti več. Kako to učinkovito doseči, je odvisno od tega, kje se bo naslov pojavil.
Z vami delim 6 korakov, ki jih lahko uporabite za pisanje udarnih naslovov:


1. UPORABITE ZANIMIVE BESEDE


Namesto običajnih besed – razmislite o bolj opisnih besedah. Uporabljajte raznolike in bogate opisne besede. Na primer namesto, da zapišete, da je vaš produkt zelo dober, raje uporabite besedo “odličen”.


"Bi raje kupili izdelek, ki je zelo dober ali odličen?"


Ali pa na primer, namesto besede »boljši« uporabite opisne besede kot so močnejši, hitrejši, okusnejši ali nepremagljiv, neustavljiv...


Pri pisanju naslovov poskušajte razmišljati drugače kot običajno, ustvarjajte z besedami in besednimi zvezami.

2. NAMESTO NASLOVA POSTAVITE ZANIMIVO VPRAŠANJE


Kaj pa so zanimiva vprašanja?


To so tista vprašanja, kjer dobite pozitiven odgovor, rešitev, idejo. Ne glede na to, ali gre za retorično vprašanje, ki opisuje prednosti izdelka ali storitve, ali pa gre za specifičen problem, ki bralca spodbudi, da klikne. To so najboljši naslovi.

2. NAGOVORITE SVOJE OBČINSTVO


Ko pišete naslov, imejte v mislih svoje občinstvo.


  • Kaj želijo?

  • Kaj jim je všeč?

  • Kaj jih motivira.

  • Zakaj jih zanima vaš izdelek ali vsebina?


Če se pri pisanju naslovov osredotočite na vaše ciljno občinstvo ali osebo vam to pomaga, da postanete bolj specifični pri pisanju naslova.

3. PONUDBA NAJ BO JASNA


Jasno morate predstaviti prednosti vašega izdelka ali storitve. Ne glede na to, ali gre za popust pri nakupu ali pomembne informacije, mora biti korist, ki jo ponujate, v ospredju vsakega uspešnega naslova.

4. V NASLOV DODAJTE BESEDE, KI VZBUJAJO ČUSTVA, IN BESEDE, KI SPODBUJAJO AKCIJO


Vemo, da lahko spodbudne in prepričljive besede bistveno spremenijo vsebino in besedilo, zato jih ne pozabite dodati v naslove, da se povežete z bralcem. Bralcu sporočite, da razumete njegove težave in da mu lahko pomagate.

5. ZABAVAJTE SE


Če se pri pisanju zabavate, bo bralec to energijo začutil. In kaj izstopa med vsemi dolgočasnimi obvestili bolje kot igriv naslov?MOČNI NASLOVI ZA BLOG ZAPISE


Če želite napisati prepričljiv naslov prispevka na vašem blogu, morate bralca pritegniti, določiti ton članka in izpolniti pričakovanja glede besedila, ki ste ga napisali.