15 učinkovitih idej za objave na družbenih omrežjih

Updated: May 12

Ste se tudi vi kdaj soočili s kreativno blokado?


Ko veste, da boste morali napisati objave za družbena omrežja, pa se vam zdi kot, da nimate niti ene pametne ideje kaj napisati.


Disciplina je tista, ki ustvarja in omogoča posebno vrsto čarovnije. Nikar cele dneve ne posedajte in čakajte, da se vam pojavi ideja. Če boste imeli pravo strategijo in vnaprej načrtovali svoje objave, do kreativne blokade sploh ne bo prišlo.


Obstaja veliko konceptov in strategij za pripravo objav za družbena omrežja. Izdelajte si svojo strategijo, ki vam bo služila in če je potrebno jo sproti prilagajajte.


Najprej pa predlagam, da si pripravite koledar objav, da boste vse svoje objave načrtovali.

Prednosti koledarja so:

  • Imeli boste popoln vpogled v vaš urnik objav na družbenih omrežjih

  • Objavljali boste ob najboljšem možnem času

  • Vse boste imeli na enem mestu, tako načrtovanje vsebin kot tudi načrtovanje promocij

  • Bolj boste organizirani in objave bodo bolje strukturirane

Pomembno je, da v svoj načrt vključite tudi kampanije:

  • Kampanije za promocijo dogodkov

  • Serije objav, ki promovirajo posebne vsebine

  • Nize objav, ki imajo posebne hashtage

Poleg načrtovanih kampanij pustite še prostor za kakšno spontano objavo. To so objave, ki niso nujno povezane s širšo kampanijo, še vedno pa krepijo prepoznavnost vaše blagovne znamke.

Mogoče se vam bo na začetku zdelo to zelo veliko dela, ampak ko bo načrtovanje postalo rutina, bo vse veliko bolj preprosto.


No sedaj pa poglejmo 15 učinkovitih idej za objave na družbenih omrežjih:

1. OBJAVITE KRATKO BESEDILO IZ VAŠEG BLOGA


Ali pišete svoj blog? Blog je izredno močno orodje vsebinskega marketinga, saj lahko glede na različno pot kupcev prilagajate vsebine. Krajšo vsebino iz svojega bloga lahko podelite v objavi na družbenih omrežjih in povabite svoje sledilce, na ogled celotne vsebine na vašem blogu.


PRIMER:

2. OBJAVA, KI POKAŽE KULTURO VAŠEGA PODJETJA ALI PA ZAKULISJE DOGAJANJA V VAŠEM PODJETJU


Prikažite postopek, ki ste ga opravili pri ustvarjanju vsebine, pokažite vašo pisarno, opišite nedavno izkušnjo na dogodku - vse to so dobre teme iz zakulisja, ki jih lahko predstavite. Ljudem pokažite, kako urejate videoposnetke, kako delate za mizo ali kako organizirate prihodnji sestanek. Takšne objave naj bodo spontane in pristne (bolj ko so preproste, bolj pristne se zdijo).

3. OBJAVITE KAJ O AKTUALNIH TEMAH IZ VAŠE BRANŽE