top of page

15 učinkovitih idej za objave na družbenih omrežjih

Updated: May 12, 2022

Ste se tudi vi kdaj soočili s kreativno blokado?


Ko veste, da boste morali napisati objave za družbena omrežja, pa se vam zdi kot, da nimate niti ene pametne ideje kaj napisati.


Disciplina je tista, ki ustvarja in omogoča posebno vrsto čarovnije. Nikar cele dneve ne posedajte in čakajte, da se vam pojavi ideja. Če boste imeli pravo strategijo in vnaprej načrtovali svoje objave, do kreativne blokade sploh ne bo prišlo.


Obstaja veliko konceptov in strategij za pripravo objav za družbena omrežja. Izdelajte si svojo strategijo, ki vam bo služila in če je potrebno jo sproti prilagajajte.


Najprej pa predlagam, da si pripravite koledar objav, da boste vse svoje objave načrtovali.

Prednosti koledarja so:

 • Imeli boste popoln vpogled v vaš urnik objav na družbenih omrežjih

 • Objavljali boste ob najboljšem možnem času

 • Vse boste imeli na enem mestu, tako načrtovanje vsebin kot tudi načrtovanje promocij

 • Bolj boste organizirani in objave bodo bolje strukturirane

Pomembno je, da v svoj načrt vključite tudi kampanije:

 • Kampanije za promocijo dogodkov

 • Serije objav, ki promovirajo posebne vsebine

 • Nize objav, ki imajo posebne hashtage

Poleg načrtovanih kampanij pustite še prostor za kakšno spontano objavo. To so objave, ki niso nujno povezane s širšo kampanijo, še vedno pa krepijo prepoznavnost vaše blagovne znamke.

Mogoče se vam bo na začetku zdelo to zelo veliko dela, ampak ko bo načrtovanje postalo rutina, bo vse veliko bolj preprosto.


No sedaj pa poglejmo 15 učinkovitih idej za objave na družbenih omrežjih:


1. OBJAVITE KRATKO BESEDILO IZ VAŠEG BLOGA


Ali pišete svoj blog? Blog je izredno močno orodje vsebinskega marketinga, saj lahko glede na različno pot kupcev prilagajate vsebine. Krajšo vsebino iz svojega bloga lahko podelite v objavi na družbenih omrežjih in povabite svoje sledilce, na ogled celotne vsebine na vašem blogu.


PRIMER:

2. OBJAVA, KI POKAŽE KULTURO VAŠEGA PODJETJA ALI PA ZAKULISJE DOGAJANJA V VAŠEM PODJETJU


Prikažite postopek, ki ste ga opravili pri ustvarjanju vsebine, pokažite vašo pisarno, opišite nedavno izkušnjo na dogodku - vse to so dobre teme iz zakulisja, ki jih lahko predstavite. Ljudem pokažite, kako urejate videoposnetke, kako delate za mizo ali kako organizirate prihodnji sestanek. Takšne objave naj bodo spontane in pristne (bolj ko so preproste, bolj pristne se zdijo).

3. OBJAVITE KAJ O AKTUALNIH TEMAH IZ VAŠE BRANŽE


Skrivnost povezovanja s sledilci na družbenih omrežjih je, da se osredotočite na vse, kar vas dela edinstvene. Poskusite deliti vsebino, ki je ne more deliti nihče drug. Delite podrobno znanje iz svojega področja. Ponudite nasvete, ki izhajajo le iz vaših izkušenj. K takšni vsebini se bodo ljudje radi vračali, saj je podrobna, dragocena in nenadomestljiva.


Dodatni nasveti:


• Poiščite aktualne teme v svoji branži in delite najboljše nasvete,

• Analizirajte vsebino konkurence in ustvarite boljšo različico z znanjem in izkušnjami, ki jih imate samo vi

• Vedno obljubite manj in potem presežite pričakovanja

4. OBJAVA KJER POSTAVITE VPRAŠANJE


Vprašanja so odličen način za pogovor z vašimi sledilci. Vprašanja odprtega tipa vabijo ljudi, da prispevajo k vaši objavi in pustijo komentar.


Vprašanje vedno formirajte tako, da odgovor z DA al ne ne bo možen.


Vprašanja naj se začnejo z:

• Kako....

• Kaj...

• Ko...

• Koliko...
5. OBJAVITE KAKŠEN KRATEK NASVET ALI PRIMER DOBRE PRAKSE


Kratki nasveti so ena izmed mojih najljubših objav. Sigurno imate veliko nasvetov na podlagi vaših osebnih izkušenj iz posla, ki ga opravljate. Zakaj ne bi tega podelili s svojim občinstvom. Lahko je to to samo en kratek nasvet (en stavek). Nekomu lahko samo z enim stavkom zelo pomagate in vas bo z veseljem spremljal ali pa celo priporočil še komu drugemu.

6. OBJAVITE NAGRADNO IGRO


Nagradne igre imamo vsi radi. Z njihovo pomočjo lahko pridobite nove sledilce in poskrbite za dogajanje na časovnici.


Nekaj idej:

 • Postavite vprašanje – izmed pravilnih odgovorov izžrebajte zmagovalca.

 • Selfie tedna – prosite svoje sledilce, naj oddajo svojo fotografijo ali video (lahko tudi z vašim produktom) in nato določite zmagovalca.

 • Kviz - vaši sledilci naj rešijo kviz, vi pa kasneje izžrebate zmagovalca.

Poskrbite, da je vsebina nagradnih iger povezana z vašo zgodbo oziroma produktom!


7. OBJAVITE INFOGRAFIKO


Infografika je fantastičen način, ko želite predstaviti kakšen zapleten postopek po korakih. Infografike vam omogočajo, da delite tono informacij z uporabo vizualnih elementov. Zaradi njih še dolgočasna statistika deluje bolj privlačno!

8. PROMOVIRAJTE DOGODEK


Prirejate kakšen poseben dogodek? Zakaj ga ne bi objavili na družbenih omrežjih. Promocijo dogodka lahko izvajate prav na vseh družbenih omrežjih.
9. JAVITE SE V ŽIVO


Javljanje v živo je v zadnjem času izredno popularno in tudi zelo gledano. Z javljanjem v živo lahko z veliko več učnika posredujete sporočilo in se bolje povežete z občinstvom.

10. OBJAVITE MOTIVACIJSKE IN NAVDIHUJOČE MISLI


Vaši sledilci radi všečkajo in delijo dober citat, s katerim se poistovetijo. Na spletu lahko poiščete veliko povezav do zbirk citatov. Če je le mogoče citate prevedite v slovenski jezik in uporabite kakšno zanimivo fotografijo ter priložite svoj logotip.
11. OBJAVITE VIDEOPOSNETEK Z NAVODILI KAKO NEKAJ DELUJE


Objavite preproste in zelo praktične videoposnetke z navodili, ki bodo koristili vašim sledilcem. Imate kakšen poseben izdelek – pokažite v videoposnetku kako se ga uporablja zraven pa dodajte podrobna navodila, ki jih z lahkoto lepo in lično oblikujete v Canvi.
12. PREDSTAVITE IZDELEK NAD KATERIM STE NAVDUŠENI


Ko kupujemo določen izdelek, sploh če je višjega cenovnega razreda najprej poiščemo vse informacije, ki so na voljo. In vedno nas zanimajo tudi komentarji kupcev, ter kako so izdelek ocenili. Recimo, da se ukvarjate s programiranjem in ste pravkar kupili odličen prenosni računalnik. Na Facebooku lahko napišete objavo o svojem novem prenosnem računalniku. Uporabniki radi vidijo ocene izdelkov ali storitev, saj so tovrstne informacije takoj uporabne.


Z ustvarjalci izdelka lahko celo sodelujete pri promociji ali partnerskem dogovoru. Vaša objava je lahko tudi v obliki videoposnetka (ne le besedila).


13. RECIKLIRAJTE USPEŠNE OBJAVE IZ PRETEKLOSTI


Ni vam treba vsak dan ali vsak teden ustvarjati povsem nove vsebine za družbene medije. Če pišete svoj blog, uprabite krajšo vsebino za objavo na Facebooku. Če pišete dnevnik, uporabite kak ključen stavek za objavo na vašem Instagramu. Če imate mogoče spletni tečaj, uporabite del gradiva kot zapis na vašem blogu.


Reciklirajte in preoblikujte vsebine in si tako olajšajte delo. Možnosti je resnično veliko.


14. OBJAVITE VAŠ SEZNAM 10-IH NAJBOLJŠIH


Na primer:

 • 10 najpomembnejših naučenih lekcij

 • Top 10 najljubših Facebook objav

 • 10 glavnih razlogov, zakaj nekaj ne deluje

 • 10 glavnih razlogov zakaj odlašate s pomembnimi stvarmi

 • 10 napak iz katerih sem se največ naučila in jih vam ni potrebno storiti

Na koncu obvezno dodajte vprašanje, ki sledilce sprašuje, kaj bi dodali na ta seznam.


15. V OBJAVI PODARITE KAJ BREZPLAČNO


Če že imate izkušnje, ali pa se našli način kako nekaj narediti boljše, hitreje ali lažje naredite iz tega krajšo e-knjigo in jo podarite brezplačno. Ljudi vedno zanimajo takšne vrste nasveti. Najprej izpostavite problem, potem pa ponudite hitrejšo, boljšo ali lažjo rešitev problema. Pomembno je, da delite uporabne informacije, in z besedilom vzbudite zanimanje stranke za nakup vašega produkta.


Lahko brezplačno podelite delite izvlečke vaših najbolj priljubjenih knjig, predstavite orodja, ki jih uporabljate pri delu, katere spletne strani spremljate...


Dodatni nasveti:


• Opravite raziskavo in ugotovite, s čim imajo vaši sledilci oz. stanke največ težav,

• Ustvarite lahko mini e-knjigo, mini e-tečaj, kontrolni seznam, e-vodnik itd

• V zameno za brezplačno darilo, povabite sledilce, da se prijavijo na brezplačne novičke

• Ne pozabite na negovanje svojih naročnikov tudi po prejemu brezplačnega darila –ponudite jim še kaj zanimivega.

Tako pa smo prišli do konca.


Ko imate izdelan mesečni plan objav, objave napišite, jih oblikujte in jih umestite v urnik objav. Predlagam, da to storite po sklopih za vsak mesec posebej.


Evola kreativna blokada je rešena.


Uspešno objavljanje :-)


P.S. Kako narediti strategijo objav na Instagramu, pa bomo obdelali na spletni Instagram delavnici. Vabljeni.
Recent Posts

See All

コメント


bottom of page