Ideje za Facebook objave, ki delujejo takoj 1.del

Updated: Jul 15

Na Facebooku je v zadnjem letu bilo veliko novosti in spremeb, zato sem se odločila, da med poletjem prenovim moj spletni tečaj Facebook za posel, kjer je že sedaj veliko koristnih napotkov, bo pa osvežen in opremljen z najnovejšimi informacijami.


Veliko podjetnikov ima težave, kaj objavljati in katere objave pritegnejo prave stranki, ki bodo objavam sledile in jih tudi všečkale.


V današnjem blogu bom z vami delila ideje za facebook objave, ki so učinkovite in delujejo.


Večinoma objave nastajajo iz navdiha in nuje, ne pa iz skrbno zastavljene strategije in načrtovanja. Tako se zgodi, da ima stran v enem dnevu tri objave, potem pa en teden nobene.


Svojim strankam vedno svetujem, naj si pripravijo mesečno strategijo objav, če pa se pojavi trenutni navdih, pa ni nič narobe, če dodajo objavo ali spremenijo zastavljeno strategijo.


Da bo lažje delim z vami prvih 7 idej za objave na Facebooku (v naslednjem blogu še dodatnih 7 idej):


1. Postavite vprašanje in prosite za nasvet


Če postavite vprašanje, svoje sledilce povabite k interakciji, paziti morate le, da bodo res odgovarjali. Postavite torej vprašanje, ki zahteva kratek odgovor. Ta ideja za objavo na Facebooku je odlična, saj prvič, ljudje radi odgovarjajo na vprašanja in pomagajo reševati težave. In drugič, če postavite vprašanje, ki lahko tudi njim pomaga pri reševanju težav, vam bodo hvaležni za pomoč!


Nekaj idej:

  • Kaj bi storili, če bi...

  • Eden od mojih sledilcev mi je postavil naslednje vprašanje..... Ali lahko pomagate?

  • Sprejeti moram odločitev in vas prosim za pomoč...

  • Kaj bi svetovali osebi, ki se spoprijema z ...

Bonus nasvet:

Iz prejetih odgovorov lahko napišete članek na blogu.


PRAKTIČNI PRIMER:
2. Dopolni stavek


Ne vem zakaj, ampak takšne vrste objav sledilci preprosto obožujejo. Uporabite stavek, ki mu na koncu manjka beseda in povabite svoje sledilce naj zapišejo besedo, ki jim prva pride na pamet.


Nekaj primerov:

  • "Tako blizu sem da bi postala uspešna, če bi le lahko ________________"

  • "Trenutno me najbolj ovira _______________"

  • "Sreča je ______________"