top of page

Poletne posodobitve na družbenih omrežjih 2023

Updated: Aug 11, 2023


Družbena omrežja so postala zelo pomembna za prepoznavnost in posledično prodajo vaših produktov. Če hočete ali nočete, z vašim podjetjem morate biti tam, kje so vaše stranke. In večina vaših strank je zagotovo na vsaj enem družbenem omrežju.


Število uporabnikov druzbenih omrezij v Sloveniji 2023.
Število uporabnikov druzbenih omrezij v Sloveniji 2023.

1. FACEBOOK


Verifikacija FB profila


Sedaj je na voljo verifikacija Facebook osebnega profila tudi na Sloveniji. To pomeni, da prejmete modro kljukico in preprečite neprave Facebook profile. Too ni možno na poslovnih Facebook straneh. Je pa ta možnost sedaj plačljiva. Prej si moral biti dovolj znan, da ti je Facebook dodelil to verifikacijo.


Sedaj jo lahko prejme vsak ob sledečih pogojih:


 • Biti star najmanj 18 let.

 • Vaš profil mora imeti polno ime, kot ga imate na kakšnem dokumentu z obrazom (osebna izkaznica, potni list,..)

 • Imeti morate omogočeno dvofaktorsko avtentikacijo, ki jo je mogoče dokončati po plačilu.

 • Izpolnjujte minimalne zahteve glede aktivnosti, kot je predhodna zgodovina objav.

 • Izpolnjevati morate njihove pogoje storitev in standarde skupnosti.
Trenutno naročnine Meta Verified podpirajo samo vaše pravo ime na vašem profilu. Ko je vaš profil preverjen, ne morete več spremeniti uporabniškega imena, imena profila, datuma rojstva ali slike v svojem profilu, ne da bi morali znova opraviti postopek preverjanja Meta Verified.


Opomba: Če preverite en profil, vendar imate v lasti druge račune z enakim imenom in sliko profila, bodo morda onemogočeni z nadzorom. Da se to ne bi zgodilo, se prepričajte, da so vaši računi dodani v isto središče računov (account center)


Mesečna naročnina v Sloveniji znaša kar 16,99 EUR.


Ko uspešno zaključite postopek preverjanja, boste prejeli dostop do ugodnosti naročnine Meta Verified.


Kaj z Meta Verified prejmete:


 • Modra kljukica, ki vašemu občinstvu pokaže, da ste pravi vi

 • Povečana zaščita računa z aktivnim spremljanjem računa

 • Dostop do podpore za račun za pogoste težave z računom

 • Ekskluzivne nalepke za vaše Facebook zgodbe in Reelse


Opomba: ugodnosti naročnine Meta Verified se lahko kadar koli spremenijo, saj se izboljšujejo glede na potrebo stranke.


Jaz zaenkrat svetujem, da še počakate in spremljajte prve odzive, če se splača.
2. INSTAGRAM


Collaboration funkcija posodobljena


Sedaj lahko Collaboration funkcijo uporablja več profilov. Dodate lahko do 3 Instagram profile, s katerimi si delite objavo. Dodajate lahko tudi Privatne profile, ampak se morate zavedati, da bo objava javna.Collaboration funkcija s 3 Instagram računi
Collaboration funkcija s 3 Instagram računi


Verifikacija IG profila


Tako kot za Facebook verifikacijo, velja tudi za Instagram profile. Modro kljukico lahko prejmejo le profili na vaše osebno ime in priimek, ne morete je še dobiti za vašo blagovno znamko. Ostala pravila so enaka kot za Facebook.


Predloge v Reelsih


Sedaj imate na voljo V Reelsih tudi predloge, ki vam pomagajo kreirati videje.Template za Reelse
Template za Reelse


Dodajanje manj #hashtagov


Novi Instagram algoritem priporoča 3-5 #hashtagov, ker je vedno bolj pomembna optimizacija opisa objave.
Instagram broadcast kanali


V zadnjem mesecu ste verjetno prejeli povabila v DM za posebne chat kanale. Namen je, da se še bolj povežete z vačimi sledilci s posebnimi vsebinami. Dostopen je v Inboxu. Ta funkcija je na voljo Creator računom.Broadcast kanali
Broadcast kanali

Nova aplikacija Threads

Threads je nova aplikacija, ki jo je ustvaril Instagram, kjer se lahko uporabniki pogovarjajo, odgovarjajo drugim in sledijo profilom, ki jih zanimajo. Je neposredna konkurenca Twitterju.


Ko jo je Instagram lansiral je v petih dneh pridobila 100 milijonov uporabnikov, ampak so kmalu začeli zapuščati platformo. Ljudje jo na veliko zappuščajo. Očitno ni dovolj zanimiva.


Pogovori v aplikaciji so lahko v različnih oblikah, vključno s kratkimi deli besedila, povezavami, fotografijami, videoposnetki ali katero koli kombinacijo le-teh.


Threads je trenutno na voljo v približno 100 državah. Med njimi še vedno ni Evropske unije, ker mora Meta zagotoviti skladnost z evropsko zakonodajo


Pozor: Če želite zbrisati aplikacijo, zbrišete tudi svoj Instagram.Aplikacija Threads
Aplikacija Threads

Vir: Meta


3. LINKEDIN


Filtri med obvestili

Sedaj lahko, zaenkrat na računalniku, filtrirate vaša obvestila.


Kot vidite na fotografiji po:

✔️ komentarjih

✔️ reakcijah,

✔️ deljenju in

✔️ oznakah.


Mislim, da bo tole prišlo prav, ker zagotovo prejmete veliko obvestil in se kdaj pomembna izgubijo. Tako bomo imeli boljši pregled in organizacijo nad obvestili.Filtriranje LinkedIn obvestil
Filtriranje LinkedIn obvestil

Pomoč pri objavah na Linkedin strani


Vam zmanjkuje idej za objave na LinkedInu? Sedaj vam na poslovnih LinkedIn straneh LinkedIn sam predlaga ideje za objave. Še vedno morate sami napisat objavo, ampak lahko prejmete predloge tematik.Novo na LinkedIn straneh
Novo na LinkedIn straneh

Pošiljanje sporočil preko Inboxa na poslovnih LinkedIn straneh


Končno smo tudi na LinkedIn straneh pridobili možnost pošiljanja sporočil kot podjetje.

4. YOUTUBE


Nova pravila za monetizacijo


Od 13. junija 2023 je YouTube razširil svojo politiko monetizacije z dodajanjem prejšnjega dostopa do partnerskega programa YouTube. Ustvarjalci so lahko upravičeni do financiranja oboževalcev, če izpolnjujejo naslednja merila:


 • 500 naročnikov

 • 3 veljavna javna nalaganja v zadnjih 90 dneh

 • Bodisi 3000 javnih ur gledanja v zadnjem letu ali 3 milijone javnih ogledov Shorts v zadnjih 90 dneh

Prihodki od oglasov še vedno sledijo starim standardom

Medtem ko je ta novica fantastična za manjše ustvarjalce pri pridobivanju sredstev oboževalcev, pravila za monetizacijo s prihodki od oglasov ostajajo enaka. Najmanj 1000 naročnikov s 4000 urami gledanja v zadnjem letu ali 10 milijonov javnih kratkih ogledov v zadnjih 90 dneh.


Kljub temu ustvarjalcem, ki zaprosijo za zgodnji dostop do financiranja oboževalcev, ni treba znova zaprositi, ko izpolnjujejo pogoje za polno monetizacijo.


5. TIK TOK

Kmalu plačljivo oglaševanje na Tik toku


V letu 2024 bi naj Tik Tok dosegel v Sloveniji 1 mio uporabnikov, zato bo omogočeno plačljivo oglaševanje. Zato je sedaj čas, da ste prisotni tudi na Tik Toku.

Na Tik Toku na voljo tudi tekstovne objave


Od sedaj naprej lahko na Tik Toku objavljate tekstovne objave do 1000 znakov. Lahko spreminjate ozadja in vrste pisav. Do sedaj je bilo možno objavljati videoposnetke, carousel objave in Storije. Zdaj lahko objavljate tudi pisne objave, če vam se je neprijetno kazat.Tekstovne objave na Tik Toku
Tekstovne objave na Tik Toku

Video brez Tik Tok oznake


Do sedaj smo morali oznako odstranjevati s tujimi orodji, sedaj lahko to naredimo direktno v aplikaciji. Preden ga objavimo, ga shranimo s klikom na puščico kot kaže slika.

Video brez Tik Tok oznake
Video brez Tik Tok oznake

Če se želite naučiti več o družbenih omrežjih, je na mojem spletnem mestu na voljo veliko spletnih tečajev, kjer se učite, ko imate čas. Pomagajo vam pri prvih korakih posla na spletu.


Trenutno najbolj aktualno in pomembno za posel je družbeno omrežje Instagram. Če želite izvedeti, kako Instagram maksimalno izkoristiti v letu 2023, vabljeni na spletno delavnico Instagram strategija 2023


Srečali se bomo 5x. Prejmete tudi posnetke delavnice.


Comments


bottom of page