top of page

Novi izgled osebnega Facebook profila in poslovne Facebook strani

Updated: Sep 27, 2020

Kaj se dogaja zadnje čase na Facebooku? Veliko, namreč Facebook uvaja veliko sprememb. In ena izmed sprememb je novi izgled, ki marsikomu "kraužla lase". Ampak, ko se navadite, vidite, da je res bolj moderen design, žal pa še kakšne funkcije ne delajo tako kot bi morale.


V naslednjih videjih sem vam prikazala, kakšen je novi izgled na osebnem Facebook profilu in poslovni Facebook strani.


SPREHOD PO OSEBNEM PROFILUSPREHOD PO POSLOVNI FACEBOOK STRANI


Facebook je že letos uvedel veliko sprememb in do konca leta bo implementiral še nekaj novosti.


Da jih naštejem samo nekaj:


1. Facebook trgovina Kot ste verjetno opazili, ne gre več dodajat produkte v Facebook trgovino, če nimate Business Managerja. Nato produkte urejate in dodajate v Commerce managerju. Tukaj lahko trgovino povežete tudi z Instagramom.


2. Dodajanje #hashtagov #hashtagi ali ključniki so bili prej potrebni pri nastopu na Instagramu, po novem jih dodajajte tudi k Facebook objavam. Dodajajte ključnike, ki so primerne glede na vsebino objave. 3. Creator studio ali studio za ustvarjalce Tisti, ki še ne veste, to je orodje, kjer sedaj lahko objavljate in načrtujete objave za Instagram in Facebook. Konstantno se dopolnjuje in nadgrajuje. Najdete ga na vaši FB poslovni strani pod Orodji. Je super orodje, ki je namenjeno večim stvarem (načrtovanju objav, objavljanju, statistiki, monetizaciji,...)


4. Kupovanje v ŽIVO V Ameriki je že na voljo prodaja v ŽIVO. V Sloveniji še to ne deluje. Na Facebooku in Instagramu bo možno prodajati vmes, ko greste v ŽIVO, kot nekakšna TV prodaja.

5. Novi Facebook design To novo funkcijo pa ste že verjetno vsi opazili, ker vas v zadnjem tednu Facebook sili, da preklopite na novi pogled, čeprav še vse ne dela kot je treba. V zgornjih videjih sem se za vas sprehodila po osebnem profilu in poslovni Facebook strani. Na spletni Facebook delavnici, ki bo konec meseca bomo še pogledali novi izgled Facebook skupin in novi izgled Business managerja (orodja za oglaševanje). 6. Plačljivi spletni dogodki Zaenkrat funkcija omogočena v določenih državah. To možnost je Facebook že napovedal v aprilu in sedaj so jo lansirali. Je pa ena novost in sicer, za podporo malim podjetnikom, ne bodo računali provizije 1 leto, žal pa bo potrebno od cene odšteti provizijo, če bo nakup opravljen preko aplikacije. Potrebno bo tudi izpolnjevati določene splošne pogoje, prav tako bo potrebno imeti pravice za uporabo glasbe.

7. Nova funkcija v Messengerju Messenger je Facebook aplikacija, preko katere komuniciramo z našimi Facebook prijatelji. Po novem lahko komuniciramo preko Messengerja tudi s svojimi poslovnimi FB stranmi.8. Nova podoba Business Managerja Tako kot se bo spremenila nova podoba Facebooka, se je spremenila in se še spreminja podoba Business Managerja. To je orodje za plačljivo oglaševanje, ki ima vedno večji pomen pri uspešnosti Facebooka in Instgrama.


Vse o Facebooku za posel se lahko naučite v spletnem tečaju Facebook za posel.Comments


bottom of page