top of page

8 razlogov, zakaj je ChatGPT plus vreden vaše investicije

Updated: Apr 11

Z uvedbo aplikacije ChatGPT podjetja OpenAI smo vstopili v novo dobo pogovornih robotov, ki premorejo širok spekter zmožnosti: odgovarjajo na vprašanja, posredujejo informacije, generirajo vsebine, pišejo kode in še mnogo več.


Brezplačna verzija aplikacije vključuje napredni model umetne inteligence GPT-3.5, ki ima izjemno sposobnost odzivanja na raznovrstna vprašanja in zahteve uporabnikov. Za tiste, ki pa želite še nadgraditi zmogljivosti umetne inteligence, pa ChatGPT Plus za 20 dolarjev mesečno ponuja več ključnih izboljšav.



Chat GPT
Chat GPT


Danes z vami delim 8 razlogov, zakaj je ChatGpt Plus vreden vaše investicije:


1. Boljša dostopnost


Infrastruktura ChatGPT je občasno preobremenjena z zahtevami velikega števila ljudi. Če uporabljate brezplačni program ChatGPT, se vam lahko med uporabo prikaže obvestilo, da spletno mesto trenutno obdeluje preveč zahtevkov, kar upočasnjuje odzivni čas ali vam sploh onemogoča interakcije. Pri ChatGPT Plus pa spletno mesto prednostno obravnava vaše zahteve, zlasti v času največjih obremenitev, zato na te upočasnitve ne bi smeli naleteti.


2. Večja zanesljivost


ChatGPT Plus se ponaša z naprednimi zmogljivostmi in bogatejšim naborom znanja, predvsem zaradi integracije GPT-4, kar privede do zmanjšanja napak v primerjavi z brezplačno verzijo, ki temelji na GPT-3.5. Vendar pa to ne pomeni da je plačljiva verzija popolnoma nezmotljiva. Še vedno je priporočljivo, da vse prejete informacije in podatke skrbno preverite.


3. Dostop do aktualnih informacij


Brezplačna različica ChatGPT je prilagojena samo za informacije do januarja 2022. In ker ni neposredno povezana z internetom, nima "znanja" o dogajanju ali dejstvih po tem datumu. Z uporabo GPT-4 ChatGPT Plus samodejno uporabi iskalnik za iskanje najnovejših informacij. Ko zastavite vprašanje o aktualnem dogodku ali dejstvu, ChatGPT preišče splet in se odzove z najnovejšimi informacijami.


4. Dostop do novih funkcij


OpenAI neprekinjeno razvija in nadgrajuje ChatGPT z dodajanjem novih funkcionalnosti, namenjenih izboljšanju učinkovitosti in zmogljivosti umetne inteligence. Naročniki storitve ChatGPT Plus imajo prednostni dostop do teh nadgradenj in novosti. Tako imajo, na primer, Plus uporabniki ekskluziven dostop do naprednejših modelov GPT-3.5 in GPT-4, medtem ko je brezplačna verzija omejena zgolj na uporabo modela GPT-3.5.


5. Generiranje slik


Z uporabo ChatGPT Plus imate možnost zaprositi AI, naj z uporabo najnaprednejšega modela DALL-E 3 za vas ustvari sliko. Za začetek enostavno vpišite svojo zahtevo, podrobno opišite želeno podobo in izberite slog. ChatGPT bo kot odziv ponudil več generiranih slik. Izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim pričakovanje in imeli boste možnost, da jo ocenite, shranite na svojo napravo ali si ogledate podroben opis procesa ustvarjanja, ki ga je izvedel uporabniški vmesnik DALL-E 3.


6. Dostop do trgovine GPT


OpenAI je prvotno uvedel vtičnike z namenom razširiti zmogljivosti ChatGPT, tako da bi ta lahko komuniciral neposredno z zunanjimi storitvami, kot so spletna mesta za rezervacije, dostavo hrane, izobraževalne platforme in platforme za upravljanje vsebin. 


Vendar se zdi, da OpenAI načrtuje umik te funkcionalnosti. Kot alternativa odstranitvi vtičnikov bo OpenAI članom ChatGPT Plus ponudil možnost uporabe prilagojenih GPT modelov iz GPT trgovine. Ti modeli bodo verjetno prilagojeni za izpolnjevanje specifičnih potreb ali opravljanje določenih nalog, kar uporabnikom omogoča večjo prilagodljivost in specializacijo v uporabi umetne inteligence. Ta pristop omogoča OpenAI, da nadaljuje z inovacijami in izboljšavami v okviru svojih storitev, obenem pa zagotavlja, da je interakcija z AI varna, zasebna in usmerjena v ustvarjanje vrednosti za končne uporabnike.


7. Ustvarjanje lastnih GPT


Zakaj bi pustili zabavo drugim, ko pa lahko sami ustvarite lasten prilagojen GPT. Postopek je presenetljivo preprost in za to ne potrebujete programerskih veščin. Za začetek potrebujete le profil ustvarjalca. To storite tako, da v ChatGPT kliknete na svoje ime v spodnjem levem kotu stranske vrstice in izberete Nastavitve > Profil ustvarjalca. Nato dodajte svoje ime ali ime vaše spletne domene, če želite uporabiti to za objavljanje svojih GPT modelov in izpolnite vse potrebne informacije.


8. Funkcija za nalaganje in analizo datotek


Funkcija nalaganja dokumentov ali datotek v ChatGPT vam prinaša možnost, da neposredno vključite svoje dokumente za analizo ali obdelavo s strani umetne inteligence. Ta zmogljivost je izjemno uporabna pri številnih opravilih, kot so pregledovanje vsebine dokumentov, povzemanje ključnih točk ali obdelave specifičnih informacij.


Za začetek, izberete in naložite želeni dokument preko uporabniškega vmesnika ChatGPT. Podprti so različni formati, vključno z besedilnimi datotekami, PDFji... Po nalaganju AI analizira vsebino dokumenta in glede na uporabnikovo zahtevo lahko izdela povzetek, identificira ključne informacije, odgovori na vprašanja glede vsebine ali celo oceni ton in slog pisanja.


Ta funkcionalnost je še posebej koristna za študente, raziskovalce, pravne strokovnjake, tržnike in vse, ki potrebujejo poglobljen pregled velikih količin tekstovnih podatkov. Omogoča hitrejše obvladovanje informacij in povečuje produktivnost pri različnih analitičnih in kreativnih nalogah.


ChatGPT Plus ponuja orodja, ki vam bodo pomagala doseči vaše cilje hitreje in bolj učinkovito. Zmožnost prilagajanja in nadgrajevanja skladno z najnovejšimi dosežki v tehnologiji umetne inteligence pomeni, da je ChatGPT Plus investicija, ki bo s časom le še pridobivala na vrednosti.


Če želite prihraniti čas in denar na marketingu, potem morate zagotovo začeti uporabljati Chat GPT. Na voljo je brezplačna varianta, še bolj napredni lahko izkoristite plačljivo varianto.


Če želite prihraniti veliko časa za marketinške aktivnosti, se mi pridružite na spletni delavnici v aprilu.





bottom of page