Magične besede, ki prodajajo in kako jih lahko uporabite

Pero je močnejše od meča, pravi pregovor. Ko je uporabljeno za dobre ali za slabe namene. Magične besede (uporablja se tudi izraz močne besede ali pa sprožilne besede) dokazujejo, kako resničen je ta pregovor. Jaz bom uporabila kar izraz »MAGIČNE BESEDE«, saj verjamem, da je življenje čarovnija če le dopustimo, da se zgodi. ☺


Magična beseda je beseda, ki vzbudi čustva in odziv. V vas sproži željo ali potrebo, da se odzovete na napisano ali prebrano. Nobena skrivnost ni, da se magične besede uporabljajo tudi v trženju in prodaji.


Katere so te besede in kako jih lahko tudi vi učinkovito uporabite za vaš posel?


V večini primerov imajo magične besede vsaj eno od petih lastnosti. So edinstvene, vodijo k akciji oziroma odločitvi, opisujejo, presenetijo, velikokrat tudi šokirajo ali prestrašijo.


Če primerjamo besedi »dogodek« in »prevara«, lahko za prvo rečemo, da je precej običajna. Opisuje nek dogodek, naprimer koncert vaše priljubljene pevke. Beseda »prevara« pa vzbudi popolnoma drugačen odziv. Ko slišite besedo prevara, želite izvedeti kaj se je zgodilo in kdo je bil prizadet.


Kot potrošniki vsak dan preberemo ali pa vidimo veliko takšnih besed ne glede na to, ali beremo e-pošto, prodajno pismo, roman ali podnapise v videoposnetku na YouTubu.


Vsaka beseda je v prodajnem besedilu še kako pomembna. Če ne izzove reakcije, je napačna.

Magične besede vzbujajo čustva, pozovejo k akciji in nakupu TAKOJ.


Pripravila sem vam seznam 82 MAGIČNIH BESED, ki vam bodo v pomoč pri pisanju prodajnih besedil.

Vrsta čustev, ki jih želite vzbuditi, je odvisna od situacije.


Če na primer ciljate na stranke, ki vas že poznajo oziroma poznajo vaš produkt ali storitev, boste želeli vzbuditi VZNEMIRJENJE IN NUJNOST. Želite, da kupijo takoj.


Če pa ciljate na stranke, ki vas še ne poznajo, bi morale vaše magične besede sprožiti čustva, kot so radovednost, pohlep ali jeza. Ni nujno, da stranka kupi, vendar želite, da klikne.

1. UJEMITE POHLEP


Vsi smo nekoliko pohlepni, ne glede na to, ali si želimo zadnji košček čokolade ali pa si želimo višje plačilo za opravljeno storitev ali produkt. Vse kar morate storiti je, da predstavite vaš produkt na ta način, da bodo vaše stranke prepričane, da si to zares želijo.


Nekatere najučinkovitejše magiče besede pohlepa so:
1. Prihranite denar

2. Ugodno

3. Brezplačno

4. Zaslužite več

5. Pridobite več

6. Bonus

7. Dobiček

8. Donosen

9. Gotovina

11. Dodatno

12. Znižano

2. MAGIČNE BESEDE, KI VZBUDIJO RADOVEDNOST


Moje najljubše besede za vzbujanje radovednosti so:


13. Skrivnost

14. Odkrijte

15. Naučite se

16. Pridružite se

17. Zaupno