top of page

Kako premagati algoritme na družbenih omrežjih

Redne spremembe in novosti na družbenih omrežjih niso več nič nenavadnega. Žal pa veliko podjetnikov že težko sledi vsem algoritmom in spremembam, zato z veseljem z vami delim nekaj nasvetov, ki vam bodo v letu 2020/21 pomagali pri izboljšanju vašega nastopa na družbenih omrežjih.

Tukaj so 3 nasveti, ki jih morate obvezno upoštevati v letu, ki prihaja.

1. VIDEO VSEBINE Video vsebina je ena najbolj privlačnih oblik vsebine in vedno bolj prevladuje na družbenih medijih. Najbolj gledane vsebine v letu 2018 so bile vsebine in vem zagotovo, da bodo tudi v letu 2019.  Učinkoviti so vsi, ne glede na to, ali gre za krajše videoposnetke, kot so priljubljeni na TikToku ali Facebook in Instagram zgodbah (Storijih), ali daljši videji kot so na Youtube. Unikatne video vsebine so prihodnost. Po raziskavi Cisco bo do leta 2022 82% vseh spletnih vsebin video vsebina. To jasno kaže, kako pomembno je začeti uporabljati video vsebine, da ostanemo učinkoviti na družbenih omrežjih. Če trenutno še ne ustvarjate videoposnetkov, je zadnji čas, da jih vključite v svojo marketinško strategijo. V kratkem bodo videoposnetki prevladovali v družbenih medijih in vsi, ki tega ne boste upoštevali, boste težko korak pred konkurenco. Začnete lahko z uporabo orodij, kot so Zgodbe (izginjajoče vsebine), ki po 24 urah izginejo. Tudi sama sem začela tako :-) Lahko pa se lotite profesionalnega snemanja video vsebin.

2. ZGODBE ALI STORY VSEBINE

Kot sem že zgoraj napisala Zgodbe so odlična odskočna deska za snemanje videjev, saj ne zahtevajo veliko znanja in pri njih ni tako pomembna kvaliteta. Tukaj je bistveno dokumentiranje vašega življenja, da vas vaši sledilci in potencialne stranke bolje spoznajo. Saj vemo, ključno na družbenih omrežjih je najprej grajenje skupnosti, ki vas redno spremlja in s tem gradite zaupanje. Ko vam ljudje dovolj zaupajo, bodo od vas tudi kaj kupili. Danes je pozornost uporabnikov kratka, ker si želijo pogledati vse na hitro. Zato je ta oblika vsebin vse bolj priljubljena. Videji so kratki, privlačni in ljudje si jih lahko na hitro pogledajo. 3. UNIKATNE IN AVTENTIČNE VSEBINE Instagram je začel umikati všečke, kar zna dobro vplivat na bolj kvalitetno in unikatno vsebino. V zadnjih letih so uporabniki Instagrama začeli objavljati le tisto, kar je prejelo dovolj všečkov in komentarjev. Zato se je začela vsebina ponavljati, ker se je vse začelo vrteti okrog pridobivanja všečkov, pozabilo pa se je na ustvarjanje zanimive, izvirne in avtentične vsebine.  Najdite vsebino, ki vam je zanimiva in bodite drugačne od drugih. Samo na tak način boste izstopali. Na družbenih omrežjih je ogromno ljudi in da vas bodo opazili, je prvo:

  • da se približate ljudem s svojo energijo, kar pomeni, da se nehajte skrivati za logotipi in

  • da se jih dotaknete z vašimi življenjskimi izkušnjami s katerimi se lahko poistovetijo.

Povejte vašo unikatno zgodbo in pritegnite prave ljudi.


Več o algoritmih na družbenih omrežjih si lahko pogledate TUKAJ!



bottom of page