Ideje za objave, ki delujejo na Facebooku 2.del

Kot sem vam obljubila, v današnjem blogu bom vam zaupala še nekaj idej, kaj objavljati na Facebooku. Če še niste prebrali prvega dela zapisa, hitro pogledat na prvi zapis o Facebook objavah.


1. Uporabite zanimive citate in misli


Vaši sledilci radi všečkajo in delijo dober citat, s katerim se poistovetijo. Na spletu lahko poiščete veliko povezav do zbirk citatov. Greste na Google in enostavno vpišete npr. pozitivne misli o življenju in vam vrže ogromno zadetkov. Če pa vpišete to v angleškem jeziku, pa se vam odpre zakladnica misli znanih in uspešnih ljudi. Če je le mogoče citate prevedite v slovenski jezik in uporabite kakšno zanimivo fotografijo ter priložite svoj logotip. Lahko pa napišete tudi kakšno svojo misel.


Kreativne objave lahko naredite z lahkoto v Canvi, kar sem razložila v mojem spletnem tečaJu.


PRIMER:


2. Objavite Infografike


Infografike zaradi svoje informativne ter visoko vizualne narave privabijo veliko pozornosti. Gre za predstavitev informacij s pomočjo grafičnih elementov. Tako lahko na zanimiv način prikažete informacije ali pa na poučen način predstavite rešitev problema.


PRIMER:
Če želite ustvarjati osupljive infografike, vam lahko pomaga Canva.

3. Humor


Nič ni narobe, če si kdaj privoščimo tudi malce humorja. Pri takšnih objavah svetujem malce previdnosti. Moj nasvet je, da poizkušate, tudi če objavite nekaj smešnega, povezati to z vašim podjetjem oziroma vašo blagovno znamko. Ampak naj vas to ne odrvne od takšnih objav. Why so serious ☺


PRIMER:


4. Objavite zanimive članke iz vašega področja