top of page

Ideje za objave, ki delujejo na Facebooku 2.del

Kot sem vam obljubila, v današnjem blogu bom vam zaupala še nekaj idej, kaj objavljati na Facebooku. Če še niste prebrali prvega dela zapisa, hitro pogledat na prvi zapis o Facebook objavah.


1. Uporabite zanimive citate in misli


Vaši sledilci radi všečkajo in delijo dober citat, s katerim se poistovetijo. Na spletu lahko poiščete veliko povezav do zbirk citatov. Greste na Google in enostavno vpišete npr. pozitivne misli o življenju in vam vrže ogromno zadetkov. Če pa vpišete to v angleškem jeziku, pa se vam odpre zakladnica misli znanih in uspešnih ljudi. Če je le mogoče citate prevedite v slovenski jezik in uporabite kakšno zanimivo fotografijo ter priložite svoj logotip. Lahko pa napišete tudi kakšno svojo misel.


Kreativne objave lahko naredite z lahkoto v Canvi, kar sem razložila v mojem spletnem tečaJu.


PRIMER:


2. Objavite Infografike


Infografike zaradi svoje informativne ter visoko vizualne narave privabijo veliko pozornosti. Gre za predstavitev informacij s pomočjo grafičnih elementov. Tako lahko na zanimiv način prikažete informacije ali pa na poučen način predstavite rešitev problema.


PRIMER:
Če želite ustvarjati osupljive infografike, vam lahko pomaga Canva.

3. Humor


Nič ni narobe, če si kdaj privoščimo tudi malce humorja. Pri takšnih objavah svetujem malce previdnosti. Moj nasvet je, da poizkušate, tudi če objavite nekaj smešnega, povezati to z vašim podjetjem oziroma vašo blagovno znamko. Ampak naj vas to ne odrvne od takšnih objav. Why so serious ☺


PRIMER:4. Objavite zanimive članke iz vašega področja


Najpogostejša težava pri objavi člankov je pridobiti pozornost. Poskrbite za zanimiv naslov in zanimiv opis članka. Zopet je potrebno veliko pozornosti nameniti fotografiji, saj je to element, ki bo bralce najbolj pritegnil.


PRIMER:

5. Objavite nagradno igro


Nagradne igre imamo vsi radi. Z njihovo pomočjo lahko pridobite nove sledilce in poskrbite za dogajanje na časovnici.


Nekaj idej:

  • Postavite vprašanje – izmed pravilnih odgovorov izžrebajte zmagovalca.

  • Selfie tedna – prosite svoje sledilce, naj oddajo svojo fotografijo ali video (lahko tudi z vašim produktom) in nato določite zmagovalca.

  • Slika s podnapisi [Caption this photo] – objavite sliko in prosite svoje sledilce, naj ji dodajo izviren komentar.

  • Kviz - vaši sledilci naj rešijo kviz, vi pa kasneje izžrebate zmagovalca.


Poskrbite, da je vsebina nagradnih iger povezana z vašo zgodbo oziroma produktom!


OPOZORILO: Nagradne igre lahko tudi pritegnejo ne prave sledilce, ampak takšne, ki so lovilci nagrad :-) Zato premislite, ali so nagradne igre dobre za vašo FB skupnost.

6. Posebni dnevi in prazniki


Skozi vso leto obstaja več različnih praznikov, praznovanj in posebnih dni. Izberite nekaj tistih, ki so zanimivi, zabavni in jih povežite s svojim izdelkom. Veliko zanimivih posebnih dnevov je za skorja vsak dan v letu iz katerih lahko naredite odlične objave. Izberite tiste, ki so vam všeč. (Inspiracija za posebne dneve najdete tukaj: https://www.daysoftheyear.com) Lahko pa delite tudi osebne praznike, kot je npr. rojstni dan.
7. Izrazite hvaležnost


Zelo pomembno je, da se spomite na svoje sledilce, koliko so prispevali k tvojemu uspehu, kot npr. določeno število oboževalcev, rojstni dan ali konec uspešnega poslovnega leta, z enostavno besedo »HVALA«, saj bodo le tako izvedeli, koliko jih cenite. Tudi takšno zahvalo lahko enostavno in zelo lepo oblikujete v Canvi.Sedaj pa v akcijo. Samo implementacija v prakso prinaša rezultate. Kar pogumno.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page