top of page

7 razlogov, zakaj bi morali v svojo strategijo vključiti video marketing

Updated: May 19, 2022

Video marketing je vrsta spletnega oglaševanja, kjer poleg teksta in sliko uporabimo še video vsebino. Uporaba video vsebin je v zadnjih letih hitro naraščala, rasla pa bo tudi v prihodnje.


V povprečju si ljudje na spletu ogledajo 10 ur videoposnetkov na teden. In kot kaže se bo ta številka v prihodnosti povečevala. Sploh med mlajšimi generacijami – večina mladih ne gleda več televiziji ampak raje gledajo videoposnetke.


SLIKA: Kakšne video vsebine uporabniki interneta najraje gledajo?




Izvršni direktor Facebooka trdi, da bodo vsebine na Facebooku do leta 2023 v celoti »video vsebine. Cisco (Cisco Certified Internetwork Expert) pa navaja, da bodo v letu 2022 spletni videoposnetki predstavljali več kot 82% vsega potrošniškega internetnega prometa – kar predstavlja 15-krat več kot leta 2017.


Ta trend predstavlja dragoceno priložnost tudi za podjetja. Video vsebine dosegajo višjo stopnjo vključenosti na vseh družbenih omrežjih, saj se ljudje z novimi izdelki najraje seznanijo s pomočjo kratke video predstavitve. Dvakrat bolj verjetno je tudi da bodo videoposnetek delili tudi s svojimi prijatelji.





Video ni močno orodje le v marketingu, vse bolj se uveljavlja tudi v prodaji. Video vsebine potrebujete, če bi se radi razvijali in si olajšali delo, saj bo bistveno pripomogel k boljšim rezultatom in poslovanju vašega podjetja.



Pa poglejmo nekaj razlogov zakaj bi morali v svojo marketinško strategijo vključiti video vsebine.


1. Video oglasi povečujejo konverzije in prodajo


Video vsebine lahko povečajo stopnjo konverzije za 80%. To pomeni, da lahko vaš izdelek hitreje prodate. Študije kažejo, da je 74% ljudi, ki so si ogledali predstavitveni video posnetek o izdelku, kasneje izdelek tudi kupilo. Dobro izdelan video vedno pripelje do prodaje.

2. Gradi zaupanje in ustvarja dolgoročnost sodelovanja


Zaupanje je temelj prodaje. Kar 57% ljudi se strinja z dejstvom, da jih videoposnetek bolj prepriča, da opravijo nakup. Video vključuje in aktivira čustva, ljudje pa smo vizualna bitja zato nas najbolj fascinira nekaj kar vidimo in slišimo. Zato je tudi zelo pomembno, da v videu ponudite zanimive in koristne informacije.

3. Spodbuja interakcijo na družbenih omrežjih


Video vsebine so trenutno najbolj vroča zadeva na družbenih omrežjih. Prav tako, se video vsebine tudi spodbuja in nenehno se dodajajo nove funkcije. Samo poglejte kako popularni so »Story-i« in kako hitro se spreminjajo možnosti za video vsebine. Skorajda dnevno je nekaj novega.

4. Google algoritmi izpostavljajo video vsebine


Več časa kot stranke preživijo na vašem spletnem mestu, bolj se gradi zaupanje do vaše blagovne znamke in do vašega podjetja. Če imate na vaši spletni strani videoposnetke, imate kar 53% večjo verjetnost, da se boste prikazali v Googlu iskalniku.

5. Povečate čas zadrževanja na vaši spletni strani


Če je vaša vsebina na spletni strani prikazana tudi s pomočjo videoposnetkov, si 65% obiskovalcev spletne strani ogleda vsaj ¾ videa. Video je tudi ena od prvih stvari, ki jo obiskovalec opazi na vaši spletni strani.

6. Poveča se tudi prepoznavnost vaše osebne blagovne znamke


Z video posnetki lahko pokažete osebnosti in ljudi, ki stojijo za logotipom, pokažete lahko ozadje dogajanja v podjetju, poslovne prostore, kako ustvarjate… Tako lahko vzpostavite tesnejšo povezavo med vami in med kupci.

7. Video je odličen za pripovedovanje zgodb


Dobra vsebina v videu hitro pritegne pozornost gledalca, vzbudi zanimanje in spodbuja interakcijo. Z video vsebinami (predstavitveni videi, uporabne vsebine, intervjuji, animacije…) lahko na zanimiv način pritegnete pozornost, poveste svojo zgodbo in istočasno gradite zaupanje v vašo blagovno znamko. Vse to pa bistveno vpliva na nakupno odločitev.


Video marketing je po vseh napovedih za prihodnost že nuja. Prej kot ga boste začeli uporabljati, lažje boste sledili novim trendom. Ni pa vsak video recept za samodejni uspeh na spletu.


Prvi dejavnik uspeha je vsebina, ki mora biti kakovostna in uporabna za gledalca.

Drugi dejavniki pa so še: ciljna publika, kakšen je cilj, ki ga želite doseči in kje boste video objavili.


V mojem naslednjem blog zapisu bom z vami delila informacije, kaj vse je potrebno za dobro video marketinško strategijo.


Boste sedaj posneli video? :-)


Vas bi zanimalo, kako na hitri način kreirate video vsebine?


To znanje najdete v mojih spletnih tečajih




bottom of page