top of page

6 nasvetov, kako najti inspiracijo za objave na družbenih omrežjih

Updated: Apr 15, 2021

Ko v svojem življenju naredimo pomembno spremembo, ne glede na to ali je ta sprememba na osebnem področju ali na na poslovnem področju, se nam vse obrne na glavo. Tako kot se je meni, ko sem se odločila, da bom sledila svojemu srcu in postala samostojna podjetnica.


Če zdaj pogledam nazaj v preteklost, na svoji poti ne bi spremenila ničesar, čeprav ni bilo vedno lahko. Zdaj s hvaležnostjo gledam v prihodnost saj vem, da je vera in zaupanje vase prava pot do osebnega miru in sreče.


Spomnim se, kako sem vznemirjena in odločna objavila svojo prvo objavo na spletu. Pa drugo, tretjo, četrto... Zdelo se mi je, da mi nikoli ne bo zmanjkalo idej. Potem pa se je v nekem trenutku zgodil velik premik v mojemu poslu, dobila sem veliko več strank, začela sem predavati, organizirati sem začela delavnice,...


Obseg dela se je izredno povečal, kar je bilo odlično za moje finance, malo manj pa za moj fokus. Opazila sem, da ideje za vsebine ne prihajajo več tako hitro kot na začetku. Pojavila se je frustracija in strah, da mi bo zmanjkalo idej. Kako smešno se mi to zdi sedaj, takrat pa temu ni bilo tako.


Zato danes želim z vami deliti nekaj nasvetov, kako najti inspiracijo za vsebino na družbenih omrežjih.




1. SLEDITE PRILJUBLJENIM #HASHTAGOM,


Sleditete priljubljenim #hashtagom, ki se uporabljajo na Instagramu ali Twitterju iz vašega področja, tako lahko najdete odlične teme o katerih se razpravlja po celem svetu. Na tak način boste vedno v trendu z odličnimi in aktualnimi vsebinami.


2. SPOSODITE SI KLJUČNO BESEDO


Sposodite si kakšno ključno besedo od nekoga, ki je imel res velik doseg pri svoji objavi in ustvarite svojo unikatno objavo.

3. VPRAŠAJTE SVOJE SLEDILCE


Vprašajte svoje sledilce, kaj jih zanima iz vašega področja. Tako dobite idejo za vsebino »od zunaj«. Včasih smo sami sebi največja ovira pri ustvarjanju vsebin. Zakaj ne bi vprašali svojih strank, sledilcev, bralcev...To je hkrati tudi odlična priložnost, da svojemu občinstvu ponudite točno takšno vsebino, kot si jo želijo...Vprašajte jih s pomočjo Story nalepk ali pa enostavno naredite anketo z orodji kot je https://www.1ka.si/ , Google obrazcev ali celo v Mailchimpu.


4. ČRPAJTE IDEJE IZ KAKRŠNIH KOLI TISKANIH VSEBIN IZ VAŠEGA PODROČJA


Ideje iz brošur, revij, časopisov oziroma iz kakršne koli tiskane vsebine – le te so lahko odlična inspiracija za spletne vsebine in objave. Že samo naslov je lahko odlična inspiracija za odličen blog zapis.


5. DOGOVORITE SE ZA INTERVJU Z ZNANIM STROKOVNJAKOM IZ VAŠEGA PODROČJA


Takšni intervjuji so vedno nekaj posebnega, saj lahko vprašate resnično tisto, kar vas najbolj zanima. Hkrati pa dobite lahko en kup idej iz odgovorov, ki jih kasneje lahko preoblikujte v odlične sobjave za družbena omrežja.

6. PREOBLIKUJTE VSEBINO, KI JO ŽE IMATE


Ni vam treba vsak dan ali vsak teden ustvarjati povsem nove vsebine za družbene medije. Če pišete svoj blog, uprabite krajšo vsebino za objavo na Facebooku. Če pišete dnevnik, uporabite kak ključen stavek za objavo na vašem Instagramu. Če imate mogoče spletni tečaj, uporabite del gradiva kot zapis na vašem blogu. Reciklirajte in preoblikujte in si tako olajšajte delo. Možnosti je resnično veliko.

Ena stvar za katero vem da ne drži, je strah, da vam bo zmajkalo idej za vsebine. Idej nikoli ne zmanjka. lnspiracijo za odlično vsebino lahko najdete prav povsod in v vsakem trenutku. Včasih ob opazovanju čebel, ki hitijo nabirati cvetni prah, včasih pa v odličnem članku na spletu. Kar se mi zdi, da je najbolj pomembno za inspiracijo je, da ste prisotni tukaj in zdaj. Takrat pride inspiracija kar sama od sebe.


Jaz največ insoiracije dobim v naravi in pod tušem.


Konkretno kako kreirati objave in primere besedil se lahko naučite v mojem najnovejšem spletnem tečaju Kreativnost na družbenih omrežjih.


Če bi še radi spoznali delovanje FB algoritmov in vse kar morate vedeti za večji doseg vaših objav, pa bomo obdelali na spletni Facebook delavnici s katero začnemo v ponedeljek, 19.4.


Nekaj mest je še na voljo, tako da vabljeni.

bottom of page