top of page

5 razlogov, zakaj uporabljati LinkedIn za posel

Updated: Aug 3, 2021

Družbeno omrežje LinkedIn je največja profesionalna platforma, ki ima 467 milijonov članov iz več kot 200 držav, trenutno je na voljo v 20 jezikih.


Koliko pa je LinkedInovih uporabnikov v Sloveniji?


V Sloveniji je odprtih približno 260.000 osebnih profilov in več kot 3.000 profilov podjetij. Natančnih informacij o uporabnikih v Sloveniji ni, ampak za predstavo lahko vzamemo globalno povprečje, tako da lahko govorimo o 57.000 mesečnih in 23.000 dnevnih uporabnikih. Kar pa ni zanemarljiv podatek.


valicon: Leto 2019


Če že imate LinkedIn profil, bo običajno v iskalniku pristal na prvih štirih želenih mestih v Googlu.

Zato je popoln in profesionalen osebni profil v omrežju LinkedIn pravzaprav že nuja. Posebej če ste podjetnik in na začetku svoje poslovne poti.


Kar 89,7 % uporabnikov ocenjuje LinkedIn kot zelo primerno orodje za poslovni razvoj in mreženje.

Da pa ne bom pisala samo o številkah in statistiki, sem vam pripravila 5 razlogov zakaj uporabljati LinkedIn omrežje.


1. RAZLOG: DA UTRDITE OSEBNO BLAGOVNO ZNAMKO


Uporabniki omrežja LinkedIn s pomočjo iskalnika, ki se nannaša na specifična znanja, izkušnje in glede na panogo, aktivno iščejo nove stike, potencialne nove sodelavce in poslovne partnerje. Če boste profesionalno uredili svoj LinkedIn profil in aktivno objavljali na njem, vam bo to v pomoč pri utrjevanju osebne blagovno znamke in pa prepoznavnosti na spletu. Logična posledica pa bodo nove potencialne stranke vaših produktov ali storitev.

2. RAZLOG: DA GRADITE KREDBILNOST IN PREPOZNAVNOST


Če ste iskalec zaposlitve, si lahko na omrežju LinkedIn lahko ustvarite virtualni življenjepis, ki ga številna podjetja že sedaj uporabljajo namesto klasičnega običajnega življenjepisa. Tako lahko lažje pridete do prve zaposlitve, ali pa mogoče do svoje sanjske zaposlitve. Pa vendar LinkedIn ni namenjen le iskalcem zaposlitve. Na njem lahko objavljate konkretne vsebine iz vašega področja in si tako gradite kredibilnost in prepoznavnost.


V omrežju LinkedIn lahko objavljate članke, raziskave, nalagate slike in videoposnetke, označite druge osebe in ali podjetja, se povezujete z drugimi. Z objavljanjem vsebin prek omrežja LinkedIn se lahko povežete z obstoječimi in potencialnimi strankami ter delite svoje strokovno znanje in izkušnje.

3. RAZLOG: DA VZDRŽUJETE ODNOSE S STRANKAMI, SODELAVCI IN KONKURENCO


Predstavljajte si, da bi vsak dan fizično spili kavo z desetimi znanci, poklicali še nekoliko strank po telefonu in se udeležili še dogodka za mreženje. Sliši se kot zahtevno opravilo. V omrežju LinkedIn lahko ostanete v stiku z več sto ljudmi, če na platformi preživite le nekaj minut na dan. Vsak dan si vzemite nekaj minut časa za pregled novic in odgovarjanje na sporočila.


Pridružite se skupinam, ki so povezane z vašo panogo ali poklicem. V teh skupnostih se lahko učite od drugih in vzpostavljate nove povezave. Razmislite tudi o povezovanju s konkurenti. Pogovarjajte se o trendih, vprašajte jih celo za nasvet. Nikoli ne veste, kaj lahko odkrijete.


Več časa, kot ga preživite na omrežju LinkedIn in spoznavate druge ljudi in podjetja v svoji panogi, več priložnosti imate za širjenje omrežja in spoznavanje novih potencialnih strank.


4. RAZLOG: DA IZKORISTITE BREZPLAČNO OGLAŠEVANJE OD UST DO UST IN POVEČATE PROMET NA SPLETNI STRANI


Več povezav pomeni več ljudi, ki bodo videli in delili vašo vsebino, kar vam pomaga doseči nove potencialne stranke. Poskrbite, da bo vaš LinkedIn profil aktualen in objavljajte svežo vsebino, ki se zdi vašemu občinstvu pomembna in zanimiva. To je preprost način, kako pritegniti nove potencialne stranke, ki morda drugače ne bi našle vašega podjetja.

5. RAZLOG: PRODAJA IN NOVE POTENCIALNE STRANKE


V omrežju LinkedIn lahko promovirate nov izdelek s povezavo do vaše spletne trgovine, oziroma do vaše spletne strani. Tako pripeljete svoje potencialne stranke na spletno stran, kjer lahko kliknejo na izdelek in izvedo več o njem. Lahko pa objavite zanimivo vsebino, ki jo lahko potencialne stranke prenesejo z vaše spletne strani. LinkedIn je omrežje kjer najdete veliko informacij o vaših strankah, ki jih sicer morda ne bi nikoli poznali.


Če si želite bolje spoznati LinkedIn in ga izkoristiti za posel, sem posnela spletni tečaj LinkedIn za posel.



BREZPLAČNI WEBINAR: Ali je LinkedIn primeren za vas?


bottom of page