top of page

5 nasvetov, kako napisati vsebino za splet, ki prodaja

Updated: Sep 27, 2020

Zelo pomemben del marketinga danes je vsebinski marketing. S pomočjo uporabne vsebine, potencialno stranko pritegnete na naraven način in z vsebinami, ki so zanjo relavantne.

Stranka vas bo kasneje, ko bo potrebovala določeno storitev, poiskala sama. Zato je zelo pomembno, da ste prisotni na internetu, še posebej na družbenih omrežjih, kjer lahko z dobro vsebino pridobivate nove sledilce in posledično povečate prodajo.

V današnjem blogu vam bom zaupala 5 nasvetov, kako napisati vsebino, ki prodaja.



1. PIŠITE, KOT DA SE POGOVARJATE S PRIJATELJICO/PRIJATELJEM “Good writing is good conversation, only more so.” ―Ernest Hemingway  Če se želite povezati s svojimi bralci preko svoje vsebine, morate v mislih imeti svojo idealno stranko in se v mislih z njo pogovarjati. Vsebina naj bo personalizirana in namenjena idealni stranki, s katero želite v prihodnosti delati posel. 2. PIŠITE VSEBINO, KI BO PRITEGNILA VAŠO IDEALNO STRANKO Če ne  veste, kakšna vsebina bi bila zanimiva za vaše bralce, si lahko pomagate z orodjem Buzzsumo, s pomočjo katerega vidite, kateri naslovi se najbolj berejo.

Primer: Če vpišemo v orodje vsebinski marketing, lahko vidite, kateri naslovi na to temo so bili v zadnjem letu najbolj brani. Če vpišete angleško Content marketing, je teh zadetkov še več. Na podlagi tega lahko dobite idejo, kaj bi lahko vi pisali za vaše bralce. 3. PRIPOVEDOVANJE ZGODB (STORYTELLING) Definitivno danes, najpomembnejši del marketinga je prodajanje z zgodbami. Skozi zgodbo se lahko bralec identificira s osebo na drugi strani in jo začuti. In kot vemo, ljudje kupujemo s čustvi. Primer je video zgodba podjetja Thai Life Insurance  Unsung Hero ad, ki je s svojo zgodbo na Youtube dosegla že več kot 54 millijonov ogledov. Tako, da zgodbe so danes tiste, ki prodajajo. Če jo boste povedali skozi video, ste zmagali. 4. NE POZABITE NA CTA (call-to-action ali poziv k dejanju) Ne pozabite v svoj blog zapis ali video vključiti poziv k dejanju. Če želite z vsebino tudi zaslužiti, brez tega koraka ne bo šlo, zato v svoje vsebine vključite tudi naročilo na e-novičke, prenos brezplačnega e-priročnika, povabilo na dogodek, k nakupu v spletni trgovini,... 5. V VSEBINO VKLJUČITE TUDI SLIKE Statistike kažejo, da blog zapisi s slikami dobijo 94 odstotkov več ogledov strani kot tisti brez slik. Vključite infografike, ki jih lahko naredite v brezplačnem orodju Canva, ali pa posnetke zaslonov s kakšnimi statistikami, kakšne ilustracije, najdete fotografije v brezplačnih knjižnicah, kot je Pixabay. Slika pove več kot tisoč besed. Dobro vsebino delite med čim več ljudi, definitivno pa jo izkoristite za promocijo na družbenih omrežjih.


P.S. Odličen e-tečaj, ki vam pomaga vsebino kreirati v video in različne marketinške materiale je Podjetniški spletni začetek. V e-tečaju vas naučim, kako  uporabljati brezplačna orodja na začetku podjetniške poti ali tudi kasneje :-)


Vse informacije o e-tečaju najdete TUKAJ!

bottom of page