top of page

5 korakov, kako biti učinkoviti na spletu

Danes vam bom razložila v bistvu, kako digitalni marketing deluje po korakih. Kot vidite na spodnji fotografiji, da je potrebno kar nekaj korakov, da pridete do rezultatov.




1.KORAK: DRUŽBENA OMREŽJA Družbena omrežja so še zaenkrat zastonj, zato se jih splača uporabiti. Primerno si jih uredite z vsemi potrebnimi informacijami, nato pa z rednimi objavami delate na prepoznavnosti in usmerjate vaše sledilce na spletno stran ali trgovino. Družbena omrežja so odličen kanal za pridobivanje kontaktov v zameno za brezplačno, uporabno vsebino, kar vam naj bo glavni cilj. 2.KORAK: BREZPLAČNA VSEBINA  Kot sem že omenila zgoraj, vsaka spletna stran mora imeti vsaj nekaj brezplačnega ali prijavo na e-novičke, saj tako boste prišli do pomembnega cilja spletne strani - potencialnega leada (potencialne stranke) Seveda, če ne boste že takoj prodali vašega produkta :-) 3.KORAK: GRAJENJE E-MAIL LISTE Po navadi uporabniki spleta potrebujejo nekaj časa, da se odločijo za nakup, zato je pomembno zbiranje e-mailov, ker jih lahko potem obveščate preko e-maila ali jih targetirate z oglasi preko družbenih omrežij. Namreč ljudje morajo 7 do 21 krat videti reklamno sporočilo, da se bodo odločili za nakup, zato ker je danes pozornost uporabnika zelo omejena zaradi poplave reklam.  4.KORAK: POŠILJANJE E-NOVIČK ALI PONUDBE Ko imate e-mail listo, redno pošiljajte e-novičke z uporabno vsebino. Vaša naloga je, da izobražujete ljudi o vaših storitvah. Tudi, če imate npr. prodajo oblačil, jim lahko svetujete glede zadnjih trendov, kako kombinirati oblačila, o vrstah kvalitetnih tkanin,...Ljudje morajo spoznati vas in vaše produkte. Ko vam bodo zaupali, bodo od vas tudi kupili. Seveda jih obveščajte tudi o novih kolekcijah, akcijah,... 5. KORAK: PONOVNO TRŽENJE Z e-mail listo lahko tudi targetirate potencialne stranke preko družbenih omrežij. Oziroma, ko stranke pridejo na vašo stran in ne oddajo e-maila, jih lahko ciljate preko Google oglasov in oglasov na družbenih omrežjih. Ta način je tudi najbolj učinkovit. Temu se reče ponovno trženje oz. remarketing.

Če bi se radi naučili vseh zgornjih korakov, imate na voljo moje e-tečaje, kjer se lahko učite sami, varno iz domačega naslonjača.ožila v bistvu, kako digitalni marketing deluje po korakih. Kot vidite na spodnji sliki, da je potrebno kar nekaj korakov, da pridete do rezultatov.

bottom of page