top of page

15 idej, kako pritegniti prave stranke z blog zapisom

Mesec marec je eden izmed mojih najbolj priljubljenih mesecev, saj se z njim pričenja pomlad in z njo toplejše vreme. Vse se prebuja in nam ponuja obilje na vsakem koraku, če si le dovolimo videti in prisluhniti. V mesecu marcu se prebudi tudi ženska energija, energija čutnosti in sprejemanja. Prebuja pa se tudi odločnost, ki je potrebna za kreativno ustvarjanje. Obožujem dneve, ko se že zjutraj zbudim »naspidirana« in polna idej. A ni fantastično, ko imaš že zjutraj tisti občutek, da ko ideje kar »puhtijo« na plano?


Tako kot se prebuja narava in ponuja nov »razcvet«, lahko tudi vi izkoristite ta čas za nove sveže ideje. Ena od idej, ki vam jih ponujam danes je, da začnete pisati svoj blog.


Saj vem, kaj boste najprej pomislili: »Ja kje pa naj najdem sedaj čas, še za pisanje bloga?«

Ni tako težko, kot mislite. Z malce iznajdljivosti in kreaivnosti, lahko pritegnete prave stranke tudi z blog zapisom.


Da vam malce pomagam, sem vam pripravila 15 IDEJ, kako to naredite:


1. UPORABITE IZVLEČEK GRADIVA, KI GA UPORABLJATE ZA PRODAJO

To možnost lahko izkoristite, če že imate produkt, ki ga uporabljate za prodajo vašega izdelka. Na primer plačljive članke, e-knjige, knjige... Izvleček lahko uporabite, kot samostojen zapis na blogu ali pa ga uporabite kot prodajno besedilo, za nakup vašega produkta. Pomembno je, da delite uporabne informacije, in z besedilom vzbudite zanimanje stranke za nakup vašega produkta.

2. ODGOVORITE NA POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Raziščite na spletu, kaj stranke zanima na področju s katerim se ukvarjate, kaj so napogostejša vprašanja, ki jih zastavljajo in pripravite blog zapis, kjer na vprašanje odgovorite in ponudite rešitev.

3. NAPIŠITE NAVODILA PO KORAKIH

To je odlična ideja, saj lahko za vsak blog zapis ponudite en korak. Če imate naprimer navodila v 7-ih korakih, lahko pripravite 7 blog zapisov.

4. PRIPRAVITE LISTO Z NASVETI

Bralci, bodo navdušeni če jim boste ponudili »TOP 10« nasvetov za... Lahko pa pripravite »POPULAREN 101« nasvet in jih za vsak blog zapis predstavite 10.


5. DELITE VAŠE PRILJUBLJENE VIRE

S svojimi bralci lahko delite izvlečke vaših najbolj priljubjenih knjig, predstavite orodja ki jih uporabljate pri delu, katere spletne strani spremljate...

6. NAPIŠITE »BEST OFF« kompilacijo

Predstavljaje si, da vaša potencialna stranka ne ve nič o vaši tržni niši. Kaj bi stranka morala prebrati? Katere informacije potrebuje? Razmislite, katere informacije ste vi potrebovali, ko ste začeli s poslom in sestavite »BEST OFF« kompilacijo v blog zapis.

7. ZAPIŠITE VAŠE MNENJE NA KOMENTAR

Mogoče ste prejeli kakšen zanimiv komentar na vašem blogu ali pa na družbenih omrežjih. Mogoče ste prebrali kakšno zanimivo novico iz vašega področja. Podelite vaše razmišljanje na komentar ali novico v blog zapisu. Mogoče ste prebrali kakšno zanimivo misel. Objavite jo in zapišite vaše mnenje.

8. UPORABITE ODGOVOR NA E-MAIL V BLOG ZAPISU

Včasih prejmete kakšno odlično vprašanje iz vašega področja na e-mail. Zakaj vašega odgovora ne bi posredovali v obliki blog zapisa? Seveda diskretno odstranite ime in priimek pošiljatelja in vprašajte za dovoljenje o objavi vprašanja. Ali pa predrugačite vprašanje, tako da izluščite bistvo vprašanja.

9. DELITE SVOJO OSEBNO ZGODBO, KI IMA POMEN

Osebne zgodbe najbolj pritegnejo bralca. Tako ustvarjate posebno vez z bralci oz. strankami. Zgodbe nam zbujajo občutke. Z zgodbo je informacija sprejeta in ozaveščena na popolnoma drugačen način, kot če samo opisujemo ali naštevamo gola dejstva. Poleg tega, pa se vsaka zgodba dogaja v mislih bralca, zato je zanj edinstvena.

10. NAREDITE INTERVJU S KOM DRUGIM

Sijajna ideja za blog zapis, saj delite s svojimi bralci informacije, ki jih ima nekdo drug. Prav tako pa lahko tudi, dobite nove sledilce/bralce osebe, ki jo intervjuvate.

11. OBJAVITE KAJ IZREDNO ZABAVNEGA

Kako pogosto prejmete kakšen res zabaven video, sliko ali pa šalo? Kako pogosto jo podelite še s kom drugim? Zakaj ne bi šale uporabili kot blog zapis in nasmejali še svoje bralce. Z malo domišljije lahko šalo/zabavo vedno povežete z vašim poslom.

12. POSTAVITE VPRAŠANJE

Omenila sem že, da lahko napišete blog zapis in odgovorite na najbolj pogosto postavljena vprašanja. Tu je še ena ideja: »Zakaj ne bi vi postavili vprašanja vašim bralcem?«

Ni nujno, da vi odgovorite na zastavljeno vprašanje, lahko povežete vaše bralce med sabo. Omogočite jim, da lahko oddajo komentar pod blog zapisom z vašim vprašanjem. Z odgovori na zastavljeno vprašanje, pa lahko dobite spet nove ideje za naslednji blog zapis.

13. PODELITE ZGODBO O USPEHU

Odlične ideja za blog zapis je zgodba o uspehu. Namesto, da predstavljate svoj produkt, raje podelite zgodbo o uspehu. Središče pozornosti naj bo oseba, ne pa vaš produkt.

14. ZAPIS KAJ SEM SE NAUČIL(A) IZ...

Podelite lahko vašo osebno izkušnjo in jo spremenite v lekcijo za bralca. Iz napak se marsikaj naučimo, zakaj ne bi podelili to z vašimi bralci in jim na tak način pomagali z lekcijo iz naučenega.

15. PODELITE S SVOJIMI BRALCI NASVET KAKO NEKAJ NAREDITI BOLJŠE, HITREJE, LAŽJE

Če že imate izkušnje, ali pa se našli način kako nekaj narediti boljše, hitreje ali lažje zapišite to v blog zapis in podelite s svojim bralci. Ljudi vedno zanimajo takšne vrste nasveti. Najprej izpostavite problem, potem pa ponudite hitrejšo, boljšo ali lažjo rešitev problema.


Saj veste, kaj bom zapisala na koncu. ☺


Ideja je samo ideja, dokler je ne spravite v akcijo. In prej kot boste začeli, boljše bo.


Želim vam prijetno pomladno prebujanje in naj vaše ideje »zacvetijo« tako, kot bo kmalu vse zacvetelo okoli nas.


P.S. Tukaj si še lahko prenesete e-priročnik 20 MOČNIH NASLOVOV ZA E-MAIL ALI BLOG

Comentarios


bottom of page