Družbena omrežja DA, družbena omrežja NE

Družbena omrežja DA, družbena omrežja NE

April 11, 2019

O tem, kako so družbena omrežja pomemben del vsakega prodajnega procesa, ne bom več govorila. Bom pa se danes dotaknila tega, kar na družbenih omrežjih lahko počnete in kaj odsvetujem.

 

 


DRUŽBENA OMREŽJA DA :-)

1. PREDEN NEKAJ OBJAVITE PREMISLITE

Mojim strankam vedno svetujem, če res ne čutite objave in želite nekaj objaviti, ker morate, ni ok. Ta energija se čuti in potem ni takšen odziv, kot bi moral bitI. Definitivno bodite pazljivi pri objavah ali kakšnih komentarjih, ko gre za politične, verske teme... Samo z enim komentarjem ali objavo, si lahko naredite veliko škodo, če si jo ljudje napačno razlagajo. Definitivno bodite zvesti samemu sebi in bodite to kar ste.

2. NAJ SE VAŠ GLAS SLIŠI

Osebne blagovne znamke so prihodnost, zato se pokažite svetu. Če pišete blog, če redno objavljate in se ne pokažete, kdo stoji za temi vsebinami, izgubljate velik potencial. Ljudje se povežemo z energijo ljudi, zato jo morate pokazati. In to najlažje naredite, da objavljate tudi svoje slike, še boljše pa video vsebine, kjer se sliši vaš glas. Video marketing je prihodnost.

3. BODITE REALNI

Ljudje vam bodo najbolj zaupali, če vas bodo videli, torej kot smo že v prejšnji točki napisali, se morate pokazati. Če imate zaposlene ljudi, pokažite ekipo in pokažite tudi okolje, v katerem delate. Danes so družbena omrežja odličen kanal, kjer lahko prikažete identiteto podjetja in kdo vse stoji za vašo blagovno znamko. Verjemite, to je najboljši marketing. 

4. PIŠITE VAŠI CILJNI SKUPINI (VAŠEMU OBČINSTVU)

Na spletu vedno pišite, kot da se z osebo pogovarjate. V glavi morate imeti vašo idealno stranko, kateri svetujete, kakšne težave ji bo rešil vaš produkt. Vedno pišite o koristih, ki jih bo vaša stranka imela od vašega produkta. Vaša naloga prej pa je, da dobro definirate vašo idealno stranko, predvsem njene težave, da ji lahko ponudite rešitve. Da vam olajšam delo, sem za vas pripravila brezplačni e-vodnik Kako najti svojo idealno stranko.

DRUŽBENA OMREŽJA NE :-)

1. NE OZIRAJTE SE NA "HEJTERJE", NEGATIVNE KOMENTARJE, KRITIZIRANJE

Najbolj hudo mi je, ko vidim podjetnika ali nekoga, ki to želi postat, z vrhunsko idejo, ampak, ker se ozira na druge ljudi, tega nikoli ne izpelje, ker se boji, kaj bodo drugi rekli, se sprašuje ali sem dovolj sposoben, me bodo kritizirali,... Vedno bo nekdo, ki mu ne boste všeč in je ok tako. Ko sem stopila na svojo podjetniško pot, je prva stvar, ki sem jo naredila, odločitev, da mi je vseeno, kar si drugi mislijo. Tistim, ki jim bom všeč, mi bodo sledili, tisti, ki ne in bodo nagajali, jih bom sama odstranila. In to tudi naredim. Niti slučajno ni moj cilj, da ugajam vsem. Verjemite pa, bolj boste uspešni, bolj boste komu šli v nos :-) 

2. NE POSKUŠAJTE BITI VSEPOVSOD

Res, da je zaželeno, da ste na čim več družbenih omrežjih, ampak ni rečeno, da so vsa omrežja učinkovita za vaše podjetje. Na Facebooku je največ Slovencev, vendar če delate v B2B branži, bo zagotovo boljši LinkedIn. Če je vaša ciljna skupina mlajša populacija, zagotovo morate biti na Instagramu. Raje učinkovito vodite eno družbeno omrežje, kot pa da ste na vseh in ne zmorete voditi vseh.

3. NE IGNORIRAJTE KOMENTARJEV, SPOROČIL VAŠIH SLEDILCEV

V poslu je zelo pomembno negovanje strank. In družbena omrežja so danes zelo pomemben del negovanja, zato redno odgovarjajte na sporočila, všečkajte ali se sledilcem zahvalite za komentar. S tem pokažete pozornost in hvaležnost. Zanimiv podatek je ta, da ljudje danes pričakujejo odgovor v roku 1 ure, zato bodite ažurni.

4. NE SPREMLJAJTE KONKURENCE PREPOGOSTO IN KOPIRAJTE

Nekateri podjetniki se preveč ozirate na konkurenco, kar vas nenehno spravlja v slabo voljo. Že prav, da spremljajte kar se dogaja na trgu, ampak dajte fokus na svoje cilje in vizijo. Bodite unikatni ter drugačni. Zagotovo boste bolj prepoznavni, če boste promovirali podjetje na svojstven, kreativen način. Ne kopirajte konkurence. Taki kot ste, ste najboljši :-)

 

Tanja Ciglarič, Marketing malih podjetij

Delite na Facebooku ;-)
Delite na Twitterju ;-)
Delite na LinkedInu ;-)
Please reload

Zadnji članek

7 RAZLOGOV, ZAKAJ IZKORISTITI LINKEDIN

June 8, 2020

1/10
Please reload

Nedavni članki
Please reload