Top 3 Instagram trendi 2020

Top 3 Instagram trendi 2020

January 30, 2020

Danes bom pisala o tem, kaj nas čaka v letu 2020 na najhitreje rastočem družbenem omrežju Instagramu.  Za podjetja je odličen kanal, s katerim lahko približate svojo blagovno znamko ljudem, zaposlite prihodnje zaposlene, predstavite svoj izdelek in kulturo podjetja, navdušujete stranke z uporabno vsebino s svojega področja …

Uporabniki na Instagramu so do 120-krat bolj pripravljeni na interakcije z blagovnimi znamkami kot na drugih družbenih omrežjih.

Ampak tukaj je en izziv: razen, če ste znani, je težko zbrati ogromno število sledilcev na Instagramu brez dolgoročnega trdega dela.

Zelo pomemben je prvi vtis, zato je treba urediti svoj profil, ki naj vsebuje:

  • prepoznavno uporabniško ime profila, po katerem vas bodo ljudje našli,

  • prepoznavno ime profila, ki je vidno pod sliko,

  • vaš profil naj bo javen,

  • uredite svoj BIO (dodajte link do spletne ali pristajalne strani).

  •  

 

 

Kaj bo na Instagramu v ospredju v letu 2020?

TREND 1: IZGINJAJOČE VSEBINE ALI ZGODBE

Leto 2019 je bilo zagotovo v znamenju zgodb (Storijev) ali izginjajočih vsebin. Vedno več ljudi spremlja te vsebine, namreč skozi zgodbe lahko pokažete ozadje vašega podjetja in jih uporabite za promocijske namene.

V zadnjem letu je Instagram nadgradil te vsebine, tako a omogoča ogromno funkcij. Vedno več podjetij oglašuje preko Storijev in za tiste, ki imate spletne trgovine, so dodali novo funkcijo Shopping, kjer lahko označite na Story vsebini vaše izdelke. Kako to naredite, več na delavnici 22. februarja.

 

TREND 2: NALEPKE IN KOMUNIKACIJA PREKO ZGODB (STORY VSEBIN)

V zadnjem letu, ne samo, da se je povečalo gledanje zgodb, ampak jih je Instagram redno nadgrajeval. V zadnjem četrtletju se je povečala  komunikacija preko zgodb, zaradi interaktivnih nalepk, ki jih lahko dodajaš na zgodbe.

Npr. tako, da ti lahko sledilci postavijo vprašanja in tako te spoznavajo. To se je zelo prijelo in zagotovo bo v letu 2020 več takšnih možnosti za komunikacijo s sledilci.


TREND 3: MIKRO VPLIVNEŽI

Instagram je zagotovo družbeno omrežje z največ influencerji (vplivneži). Do sedaj so zelo uspešni bili veliki vplivneži, kot so znani športniki, igralci, blogerji z veliko sledilci. Ampak vedno bolj v ospredje prihajajo mikro influencerji, to so osebe, ki jih ljudje radi spremljajo in imajo specifične sledilce, ki so primerne za določeno branžo.

To so ljudje, ki res promovirajo izdelke, ker jih dejansko uporabljajo in ljudje jim bolj zaupajo, kot zvezdnikom. To so zadovoljne stranke. Ljudje niso več naivni in vedo, da velike zvezde naredijo vse za dober denar. Tako, da lahko postanete vplivnež tudi vi ;-)

Če še niste na Instagramu ali ga še ne uporabljate za posel, vabljeni na praktično delavnico o Instagramu, ki bo 22.februarja v Thermani Laško.

Čim prej si rezervirajte sedež TUKAJ!

Pridete z računalniki in telefoni, tako da delamo veliko praktično, da vam lahko pokažem vse funkcionalnosti Instagrama.

 

Se vidimo :-)

 

Tanja

 

 

Tags: socialni mediji

Delite na Facebooku ;-)
Delite na Twitterju ;-)
Delite na LinkedInu ;-)
Please reload

Zadnji članek

7 RAZLOGOV, ZAKAJ IZKORISTITI LINKEDIN

June 8, 2020

1/10
Please reload

Nedavni članki
Please reload