Marketinška brezplačna orodja in aplikacije, ki jih uporabljam pri svojem delu.

Marketinška brezplačna orodja in aplikacije, ki jih uporabljam pri svojem delu.

October 3, 2019

Danes vam bom zaupala, katera orodja in aplikacije uporabljam pri svojem delu. Vsa orodja, ki jih uporabljam so brezplačna, tako da jih lahko takoj začnete uporabljati :-) Omenila pa bom tudi druga alternativna orodja, ki so tudi plačljiva.

Orodje za oblikovanje marketinških materialov CANVA.

Brez orodja Canva si marketingarji več ne predstavljamo življenja :-) S tem orodjem si lahko naredite vse sami, od logotipov, dopisnih listov, vizitk, prezentacij, plakatov, letakov, objav za družbena omrežja. Predvsem jo to priporočljivo za vse, ki ste na začetku svoje podjetniške poti, ker lahko privarčujete ogromno denarja. Seveda kasneje, ko vaše podjetje napreduje, daste to delat profesionalcem, ampak na začetku poti vam bo to orodje zelo pomagalo. Tukaj video sprehod po Canvi.

Orodje za kreiranje video vsebin LUMEN5

V tem orodju lahko na enostaven način kreirate video vsebine. Lahko naložite svoje kratke klipe in fotografije in začnete kreirati video, ki mu dodate tudi napise. Lahko uporabite materiale, ki so na razpolago že v samem orodju. Na voljo so formati za Facebook, Instagram in Story vsebine, ki jih ne zanemarjajte. Druga orodja, ki so sicer plačljiva, ampak tudi enostavna za uporabo, so še Promo.com in Wave video.

Orodje za kreiranje spletnih strani Wix

Orodje, kjer si lahko zgradite svojo pristajalno stran, spletno stran in tudi spletno trgovino. Je zelo enostavno za uporabo. Osnovni del z njihovo domeno je brezplačen, če pa želite stran imeti na svoji domeni, je plačljivo. Zadnje leto so ga zelo nadgradili in omogoča ogromno stvari. Drugače najbolj znana platfoma za izdelavo spletnih strani je seveda Wordpress, ki se ga tudi da naučiti, ampak je manj enostaven kot Wix, je pa na boljših pozicijah na Google in ker je Wordprees odprto kodni sistem, vam omogoča več možnosti za nadgradnjo.

Orodje za pošiljanje e-mail novičk Mailchimp

Najbolj znano in uporabno orodje za pošiljanje e-mailov je Mailchimp, ki je do 2000 kontaktov zastonj. Je zelo enostaven za uporabo in ga redno nadgrajujejo. V orodju lahko pošiljate e-maile, izdelujete e-mail kampanije, kreirate pristajalne strani, ... Druga orodja, ki so še na razpolago so Mailerlite, Active campain, Sendinblue. Osebno uporabljam Mailchimp in zaenkrat sem zelo zadovoljna. Je predvsem namenjen malim bazam do 2000 kontaktov, če jih imate več, je mogoče primeren kateri drugi. Na vsaki strani imate tudi cenike, ki jih lahko primerjate.

 

Kmalu na voljo e-tečaj Osnove e-mail marketinga z Mailchimpom.

Orodja za načrtovanje objav na družbenih omrežjih

Kar se tiče orodij za načrtovanje objav je najbolj znano orodje Buffer, Hootsuite, Agorapulse. Ta orodja so predvsem namenjena Community managerjem oz. tistim, ki imate več profilov na družbenih omrežjih. 


Tisti, ki ste na Facebooku in Instagramu, so letos ustavarili Content Creator studio oz. studio za ustvarjalce, kjer lahko končno načrtujete objave tudi na Instagramu (na news feedu in IGTV). Tukaj si lahko pogledate video. V istem sistemu pa lahko načrtujete tudi Facebook objave.

Aplikacije za kreiranje videjev in objav

- AirMore za prenos videjev iz računalnika na telefon
LiveCollage za delanje kolažev slik
Spark Post za delanje animirane Story videje
Beauty plus za lepotičenje 
Repost za deljenje druge objave na svojem profilu
FilmoraGo in iMovie za montažo videjev
- Ripl, Unfold za objave
- Inshot za video, slike in kolaže
Planoly – za urejanje objav na Instagramu
Giant Square – sestavljena slika, kolaži

Za tiste, ki se ne znajdete najbolj med temi orodji, sem za vas posnela e-tečaj Podjetniški spletni začetek, kjer sem razložila nekaj zgoraj najbolj enostavnih orodij, ki jih uporabljam tudi sama. 

Vse informacije o e-tečaju TUKAJ!

Z video navodili sem vam razložila po korakih, kako posamezno orodje uporabiti za posel. Po dostopu lahko e-tečaj gledate kadarkoli imate čas. Prejmete doživljenjski dostop :-)

 

 

 

 

Tags: socialni mediji

Delite na Facebooku ;-)
Delite na Twitterju ;-)
Delite na LinkedInu ;-)
Please reload

Zadnji članek

7 RAZLOGOV, ZAKAJ IZKORISTITI LINKEDIN

June 8, 2020

1/10
Please reload

Nedavni članki
Please reload

Arhiv