5 nasvetov, kako napisati vsebino za splet, ki prodaja

5 nasvetov, kako napisati vsebino za splet, ki prodaja

September 12, 2019

Zelo pomemben del marketinga danes je vsebinski marketing. S pomočjo uporabne vsebine, potencialno stranko pritegnete na naraven način in z vsebinami, ki so zanjo relavantne.

 

Stranka vas bo kasneje, ko bo potrebovala določeno storitev, poiskala sama. Zato je zelo pomembno, da ste prisotni na internetu, še posebej na družbenih omrežjih, kjer lahko z dobro vsebino pridobivate nove sledilce in posledično povečate prodajo.

 

V današnjem blogu vam bom zaupala 5 nasvetov, kako napisati vsebino, ki prodaja.

 

1. PIŠITE, KOT DA SE POGOVARJATE S PRIJATELJICO/PRIJATELJEM

“Good writing is good conversation, only more so.” ―Ernest Hemingway 

Če se želite povezati s svojimi bralci preko svoje vsebine, morate v mislih imeti svojo idealno stranko in se v mislih z njo pogovarjati. Vsebina naj bo personalizirana in namenjena idealni stranki, s katero želite v prihodnosti delati posel.

2. PIŠITE VSEBINO, KI BO PRITEGNILA VAŠO IDEALNO STRANKO

Če ne  veste, kakšna vsebina bi bila zanimiva za vaše bralce, si lahko pomagate z orodjem Buzzsumo, s pomočjo katerega vidite, kateri naslovi se najbolj berejo.


 

 Primer: Če vpišemo v orodje vsebinski marketing, lahko vidite, kateri naslovi na to temo so bili v zadnjem letu najbolj brani. Če vpišete angleško Content marketing, je teh zadetkov še več. Na podlagi tega lahko dobite idejo, kaj bi lahko vi pisali za vaše bralce.

3. PRIPOVEDOVANJE ZGODB (STORYTELLING)

Definitivno danes, najpomembnejši del marketinga je prodajanje z zgodbami. Skozi zgodbo se lahko bralec identificira s osebo na drugi strani in jo začuti. In kot vemo, ljudje kupujemo s čustvi.

Primer je video zgodba podjetja Thai Life Insurance  Unsung Hero ad, ki je s svojo zgodbo na Youtube dosegla že več kot 54 millijonov ogledov. Tako, da zgodbe so danes tiste, ki prodajajo.

Če jo boste povedali skozi video, ste zmagali.

4. NE POZABITE NA CTA (call-to-action ali poziv k dejanju)

Ne pozabite v svoj blog zapis ali video vključiti poziv k dejanju. Če želite z vsebino tudi zaslužiti, brez tega koraka ne bo šlo, zato v svoje vsebine vključite tudi naročilo na e-novičke, prenos brezplačnega e-priročnika, povabilo na dogodek, k nakupu v spletni trgovini,...

5. V VSEBINO VKLJUČITE TUDI SLIKE

Statistike kažejo, da blog zapisi s slikami dobijo 94 odstotkov več ogledov strani kot tisti brez slik.

Vključite infografike, ki jih lahko naredite v brezplačnem orodju Canva, ali pa posnetke zaslonov s kakšnimi statistikami, kakšne ilustracije, najdete fotografije v brezplačnih knjižnicah, kot je Pixabay.

Slika pove več kot tisoč besed.

Dobro vsebino delite med čim več ljudi, definitivno pa jo izkoristite za promocijo na družbenih omrežjih. Platforma, kjer najdete res kvalitetno vsebino je zagotovo LinkedIn. 

  • Kako prodajati preko družbenih omrežij?

  • Kako z osebno blagovno znamko povečati prodajo?

  • Kako pz vsebino na LInkedInu privabiti prave stranke?


Vse to in še več bomo obdelali na praktični delavnici v soboto, 28.9. v Thermani Laško.

Pridete z računalniki, kjer pod mojim vodstvom opremimo profile, pogledamo, kako najti vaše potencialne stranke z LinkedIn orodji, kakšna strategija vas bo pripeljala do povečanje prodaje,...

Vse o delavnici o LinkedInu tukaj!

 

Še osebno vabilo :-)

 

 

 

 

Delite na Facebooku ;-)
Delite na Twitterju ;-)
Delite na LinkedInu ;-)
Please reload

Zadnji članek

3 najpogostejše napake, ki jih delajo podjetniki pri marketinških aktivnostih

March 5, 2020

1/10
Please reload

Nedavni članki