7 korakov za uresničitev vaših sanj

7 korakov za uresničitev vaših sanj

December 4, 2016

 

»Prvo je MISEL. Nato se rodi ŽELJA. Nato si postaviš CILJ. Za tem se na cilj FOKUSIRAŠ. Se vibracijsko uskladiš z ciljem. Nato se URESNIČI. To je PROCES dragi moji. «

 

Abraham

 

 

 

Vas do uresničitve sanj lahko pripeljejo spodnji koraki? Vedno ni tako preprosto, ampak po navadi ljudje, ki živijo svoje sanje, gredo skozi spodaj naštete korake. Torej, če želite uresničiti svoje sanje, upoštevajte in implementirajte te korake v svoje življenje. In ne pozabite na vztrajnost.

 

1. SANJAJTE

 

Vse se začne v srcu in vaših mislih. Vsi veliki dosežki so se začeli v mislih ene osebe. Upali so sanjati in verjeli so, da je mogoče. Vzemite si čas in si zastavite sledeče vprašanje: »Kaj če?« Mislite BIG (imejte velike sanje). Ne dovolite, da vas negativne misli odvrnejo od vaših sanj. Morate biti velik sanjač. Razmišljajte na široko, kako boste uresničili svoje sanje in s tem tudi sanje svoje družine, prijateljev… Če ste že imeli sanje in ste jih zakopali nekje globoko v sebi, je sedaj čas, da jih ponovno zbudite. Življenje je prekratko.

 

2. VERJEMITE V SVOJE SANJE

 

Ja, vaše sanje morajo biti velike. Sanje, ki presegajo vaše sposobnosti. Ne bojte biti iskreni do sebe. Ampak morajo biti realne. Morate si reči, če imate voljo, vztrajnost, pomoč in podporo drugih, če ste pripravljeni trdo delati, kljub temu , da so sanje velike, je vse mogoče in svoje sanje lahko uresničite. Samo verjeti morate v to. Točka moči je vedno v sedanjem trenutku.

 

3. VIZUALIZIRAJTE

 

Veliki vizionarji in uspešni ljudje imajo sposobnost videti stvari v prihodnosti. Npr:  Vidijo sliko, kako se sprehajajo po svojem 20 milijonov vrednem podjetju kot direktor, kljub temu, da je njihov sedež še trenutno v »garaži«. Uspešni košarkarji si pred tekmo vizualizirajo, kako žoga gre skozi koš. Znani govorniki si pred nastopom vizualizirajo, da predavajo z energijo in čustvi. Uspešni glasbeniki se vidijo na velikih odrih pred 20.000 glavo množico. Naj vas ne bo strah sanjariti. Vse te misli o prihodnosti vas bodo pripeljale do uresničitve najbolj norih sanj. Od današnjih misli je odvisna naša prihodnost. Naj bodo pozitivne in velike.

 

4. POVEJTE

 

Veliko ljudi ne uresniči svojih sanj, ker jih držijo zase. Sanje ostanejo samo v glavah sanjačev. Če hočete uresničite sanje, morate svoje sanje povedati čim večim ljudem, ker nikoli ne veste, če kje srečate osebo, ki vam bo pomagala pri uresničitvi sanj. Če svoje sanje delimo z drugimi in jih drugim zaupamo, s tem še bolj sami verjamemo vanje. Če o sanjah govorimo, potem so že uresničljive. In s tem tudi sebe »nabrcamo v rit«, da te sanje uresničimo, da ne bomo pred drugimi kasneje neumno izpadli.

 

5. NAČRTUJTE

 

Vsake sanje morajo imeti načrt, kako sanje uresničiti. Stari pregovor še kako drži »dobiš kaj načrtuješ«. Vaše sanje se ne bodo uresničile kar same od sebe. Moraš se usesti, sanje zapisati na list papirja in narediti strategijo, kako uresničiti te sanje. Pomislite na vse podrobnosti, ki vas lahko spremljajo pri uresničitvi vaših ciljev. Najprej napišite glavni cilj, nato manjše korake za dosego tega cilja in datume, do kdaj boste te korake izpeljali. In vaš »sanjski načrt« bo narejen.

 

6. AKCIJA IN DELO

 

Nobene sanje se ne uresničijo brez AKCIJE. To pomeni, da morate iti v akcijo, da se vam sanje uresničijo. Najbolj uspešni ljudje, so po navadi najbolj ambiciozni in najbolj delavni delavci. Nekateri raje posedajo pred televizijo in gledajo negativna poročila na televiziji, uspešni ljudje pa garajo za dosego svojih ciljev in sanj. Obstaja preprosta enačba za dosego ciljev:

 

Vaši kratkoročni cilji   x  vložen čas =  dolgoročni dosežek

 

URESNIČITEV VAŠIH SANJ

 

Če se boste te enačbe držali vsaki dan, boste zagotovi uresničili svoje sanje.

 

 

7. UŽIVAJTE

 

Če ste že oziroma boste dosegli svoj cilje in sanje, se ustavite in uživajte v tem uspehu. Razvajajte se in se nagradite. Privoščite si veliko nagrado, ko boste dosegli svoje sanje. Naj bodo tudi drugi del vaših sanj. Pomagajte drugim. Bodite velikodušni in milostljivi. Svoje sanje uporabite za lepše življenje drugih ljudi. Nato se vrnite na točko 1 in si zastavite še večje sanje ;-).

 

 

 

Delite na Facebooku ;-)
Delite na Twitterju ;-)
Delite na LinkedInu ;-)
Please reload

Zadnji članek

7 RAZLOGOV, ZAKAJ IZKORISTITI LINKEDIN

June 8, 2020

1/10
Please reload

Nedavni članki