Kaj je vse potrebno za uspešno marketinško digitalno strategijo?

Danes vam bom razložila, kaj je vse potrebno za uspešno digitalno marketinško strategijo.


Da se ne boste ustrašili. Vse kar vidite na fotografiji je idealni digitalni nastop, ki pa se gradi postopoma. Ko vse to dosežete ste zmagali in vaše podjetje bo zagotovo digitalno uspešno.


Ampak seveda je vso to znanje in postavitev možno le narediti korak po korak, v daljšem časovnem obdobju.
Ko se odločite za digitalni nastop, najprej morate postaviti:


CILJ vašega digitalnega nastopa (prepoznavnost blagovne znamke, kliki na vašo spletno stran, pridobivanje novih e-mail kontaktov, ogledi videja, direktna prodaja, vabilo v vašo fizično prodajalno,...).


DEFINIRAJTE VAŠO IDEALNO STRANKO - ugotovite kakšne izzive imajo vaše potencialne stranke in jim ponudite rešitve ter jim predstavite koristi, ki jih bodo imeli od vaših produktov. Celoten e-vodič, ki vam bo pomagal definirati stranko si lahko prenesete TUKAJ!


ANALIZA TRGA - preden začnete kreirati digitalne produkte in prodajo na spletu, naredite raziskavo trga. Lahko si pomagate z orodji za brezplačne ankete (1ka, Mailchimp,...) in anketo pošljete na vašo e-mail bazo, družbena omrežja, ...


SPLETNA STRAN ALI TRGOVINA - če želite resen nastop na spletu, je potrebno razmisliti o izdelavi spletne strani ali trgovine. Za odlično testiranje, pa lahko na začetku uporabite kar družbena omrežja.


MARKETING NA DRUŽBENIH OMREŽJIH - če še nimate spletne strani, so družbena omrežja odličen kanal za testiranje izdelkov. kasneje vam pomagajo pri večjem prometu na spletni strani in prepoznavnosti vašega podjetja. Kako biti uspešen na družbenih omrežjih lahko pogledate TUKAJ!


SEO IN SEM - ko zgradite spletno stran, mora biti vaš cilj, da na iskalnikih, kot je npr. Google pridete do čim višjih pozicij. To naredite z SEO optimizacijo spletnih strani, vse marketinške aktivnosti, povezane z optimizacijo za iskalnike pa imenujem SEM search engine marketing.


VSEBINSKI MARKETING - je danes najpomembnejši del digitalnega marketinga. 70 % ljudi raje spozna podjetje skozi zanimive bloge, video nasvete kot oglase. Kralj vsebinskega marketinga danes in v prihodnosti bo še naprej video.


Na kakšen način lahko kreirate vsebine:

- pisanje bloga,

- redne objave na družbenih omrežjih,

- video vsebine,

- vlogi, 

- infografike,

- e-novičke,

- podcasti,

- prezentacije

- webinarji,

- e-priročniki...


E-MAIL MARKETING je še vedno najcenejši kanal za digitalno komuniciranje. Zato gradite e-mail baze in jih redno negujte s pošiljanjem novičk. Za vsaki 1€, ki ga porabite za e-mail marketing zaslužite 40 €, če imate kvalitetno bazo še več. Vse o e-mail marketingu najdete v mojem spletnem tečaju TUKAJ!