7 korakov, kako začeti svoj internetni posel

Updated: Apr 15

Časi so postali nepredvidljivi in kot vidite, rešimo se lahko le sami. Dajte začeti razmišljat s svojo glavo in že danes začnite graditi svoje nove prihodke. Prihodnost je na spletu, zato že danes lahko začnete graditi svoj posel preko interneta.


Če ste podjetnik in trenutno še niste prisotni na internetu, zdaj je zadnji čas. Začnite razmišljat, kaj bi lahko prodajali online. Tisti, ki imate službe, dajte poskusiti in ob službi zaslužit kakšen euro več. Vlagajte v znanje in testirajte. Internet vam omogoča varno delo od doma, po nizkih začetnih stroških.Danes vam bom zaupala, kako v 7 korakih začeti svoj internetni posel.


Sama sem dokaz, da sem zgradila svoj posel popolnoma z nič denarnimi sredstvi. Leta 2016 sem postala samohranilka mamica z minusom na računu. V istem letu sem tudi zgubila službo, ki me itak ni več osrečevala.


Ampak niti na trenutek se nisem smilila sama sebi, ampak sem končno zavihala rokave in začela delati za svoje cilje in sanje. 


1. NA TRGU NAJDITE POTREBO IN JI PONUDITE REŠITEV


Veliko podjetnikov najprej naredi produkt, preden sploh preveri, če je povpraševanje po tem produktu. Najprej morate potipati trg in ugotoviti, kaj trg potrebuje in išče. Nato šele začnete kreirati produkte. Kako ugotoviti potrebe trge? Enostavno z raziskavo trga. 


Jaz sem naredila anketi v orodju 1ka in s pomočjo ankete ugotovila, katero znanje iz digitalnega marketinga pogrešajo, kako se najraje učijo, kaj pogrešajo pri konkurenci,... In anketo sem podelila po družbenih omrežjih, na e-mail bazo,...Prišla sem do zelo zanimivih ugotovitev, ki so mi pomagale pri kreiranju mojih produktov.


Prav tako spremljajte komentarje na družbenih omrežjih iz katerih lahko veliko izveste (katere probleme in izzive imajo ljudje).


2. NAPIŠITE MARKETINŠKO VSEBINO, KI PRODAJA


Kako pisati prodajno marketinško vsebino se lahko naučite. Seveda s prakso boste vedno boljši. Obstaja preizkušena formula prodajnega besedila, ki potencialne stranke prepriča k nakupu. 


- Zbudite zanimanje s prepričljivim naslovom.

- Opišite težavo, ki jo rešuje vaš produkt.

- Dokažite svojo verodostojnost kot rešitelja tega problema.

- Dodajte izjave zadovoljnih strank, ki so uporabljale vaš produkt.

- Opišite produkt in predvsem njegove koristi za uporabnika.

- Predstavite ponudbo.

- Dodajte garancijo.

- Ustvarite nujnost (samo ta vikend, zaloga je omejena, prednaročniška cena do...).

- Poziv k akciji (CTA).


3. ZAČNITE PROMOCIJO NA DRUŽBENIH OMREŽJIH


Odlični kanali, kjer lahko danes testirate vaše produkte so družbena omrežja. Odprete jih brezplačno in prav tako promovirate. Če pa dodate še kakšen budget za oglaševanje, bodo vaši rezultati še boljši.


Najprej ugotovite vašo idealno stranko in potem najdite primerno družbeno omrežje za vaše produkte. Najpopularnejša omrežja trenutno so Facebook, Instagram,