top of page

16 razlogov, zakaj mora vaše podjetje biti prisotno na družbenih omrežjih

Updated: Apr 30, 2021

Ali ste vedeli da je maarketing na družbenih omrežjih kar za 100% učinkovitejši za pridobivanje novih kontaktov kot outbound marketing (klasične reklame)? Ali ste vedeli, da že 84% marketingarjev v B2B poslu uporablja družabna omrežja v kakršnikoli obliki? Ni važno, kaj in komu prodajate, uporaba družbenih omrežij vam lahko pomaga, da utrdite svojo blagovno znamko in poveča prodajo.


To je se letos še bolj izkazalo. Zaradi karantene je vedno več uporabnikov prisotnih na spletu, sploh na družbenih omrežjih in zagotovo bo ta trend ostal tudi v prihodnjih letih.

Kljub temu, se še veliko podjetij sprašuje, zakaj pa bi jaz uporabljal družbena omrežja, če pa naše podjetje zelo dobro posluje. Kaj bi prisotnost na družabnih medijih doprineslo k podjetju?



Ali res moramo biti prisotni na družabnih omrežjih?

Tukaj je 16 razlogov, zakaj ja.

1.      Objave na družabnih omrežjih vam omogočajo, da dosežete vašo ciljno skupino.

2.      Uporaba družabnih medijev za podjetja povečuje optimizacijo vaše spletne strani (SEO)

3.      S pravilnim pristopom in pametnimi nasveti lahko z vašimi potencialnimi strankami zgradite lep odnos in posledično njihovo zaupanje.

4.      Uporabniki na družbenih omrežjih so dovzetni za vaša sporočila. Vaša sporočila - objave morajo biti osebna in ne preveč marketinška. Human&human

5.      Omogočajo targetiranje in retargetiranje. Lahko ciljamo na svojo ciljno skupino po starosti, spolu, interesih in krajih. In z facebook pixli lahko še stranko sledimo, če slučajno ni napravila nakupa in z retargetingom (ponovnim trženjem) sledimo stranki, da mogoče opravi nakup kasneje.

6.      Prejmete hitro povratno informacijo od svojih strank ali so zadovoljne s produktom/storitvijo.

7.      Prisotnost poveča lojalnost vaših strank.

8.      Vaša konkurenca je na družbenih omrežjih, zato morate biti tudi vi.

9.      Aktivnost vam bo povečala prodajo. Več kot 70% podjetij B2C pridobiva nove stranke preko FB in 84% direktorjev je povedalo, da uporablja prisotnost na družbenih omrežjih, za pomoč strankam pri sprejemanju odločitev za nakup.

10.  S pomočjo teh komunikacijskih kanalov pridete do novih strank, ki jih do sedaj sploh niste dosegli.  

11.  Tukaj vas bodo nove stranke same našle, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

12.  Omogočajo vam brezplačni PR, zato jih čim bolje izkoristite.

13.  ROI (Return On Investment) oglasov na družbenih omrežjih je nepremagljiv. Povprečna cena na klik na Google Ads je med  1€ in 2€ odvisno od ključno besede, lahko tudi na koncu plačate 50 € ali več za en sam klik. Preko družabnih omrežij kot so Facebook in Pinterest pa že lahko plačamo za manj kot 0,12 € na klik. Zakaj bi torej plačevali oglaševanje in promoviranje drugje, če preko družabnih omrežij lahko to storimo hitro, enostavno in najceneje.

14.  Omogočajo pot do svetovnega trga.

15.  Lahko testiramo več oglasov hkrati za male stroške.

16.  Povečuje se spletna prodaja, ravno zaradi prisotnosti na teh novih komunikacijskih kanalih.

Upam, da sem vas s temi podatki prepričala, če še niste na aktivni na družbenih omrežjih, je danes zadnji čas, da to storite.


Družbena omrežja so marketinško orodje prihodnosti in del vsakega poslovnega načrta.


Kakšne novosti in spremembe smo na družbenih omrežjih doživeli to leto, pa na webinarju 18.11. ob 20h. Vabljeni.



bottom of page