16 razlogov, zakaj mora vaše podjetje biti prisotno na družbenih omrežjih

Updated: Aug 28

Ali ste vedeli da je social media marketing kar za 100% učinkovitejši za pridobivanje novih kontaktov kot outbound marketing (klasične reklame)? Ali ste vedeli, da že 84% marketingarjev v B2B poslu uporablja družabna omrežja v kakršnikoli obliki? Ni važno, kaj in komu prodajate, uporaba družabnih medijev vam lahko pomaga, da utrdite svojo blagovno znamko in poveča prodajo.

Ampak kljub temu, se še veliko podjetij sprašuje, zakaj pa bi jaz uporabljal družabne medije, če pa naše podjetje zelo dobro posluje. Kaj bi prisotnost na družabnih medijih doprineslo k podjetju?Ali res moramo biti prisotni na družabnih omrežjih?

Tukaj je 16 razlogov, zakaj ja.

1.      Objave na družabnih omrežjih vam omogočajo, da dosežete vašo ciljno skupino.

2.      Uporaba družabnih medijev za podjetja povečuje optimizacijo vaše spletne strani (SEO)

3.      S pravilnim pristopom in pametnimi nasveti lahko z vašimi potencialnimi strankami zgradite lep odnos in posledično njihovo zaupanje.

4.      Uporabniki na družabnih omrežjih so dovzetni za vaša sporočila. Vaša sporočila - objave morajo biti osebna in ne preveč marketinška. Human&human

5.      Družabni mediji omogočajo targetiranje in retargetiranje. Lahko ciljamo na svojo ciljno skupino po starosti, spolu, interesih in krajih. In z facebook pixli lahko še stranko sledimo, če slučajno ni napravila nakupa in z retargetingom sledimo stranki, da mogoče opravi nakup kasneje.

6.      Dobite hitro povratno informacijo od svojih strank ali so zadovoljne s produktom/storitvijo.

7.      Prisotnost na družabnih omrežjih poveča lojalnost vaših strank.

8.      Vaša konkurenca je na družabnih omrežjih, zato morate biti tudi vi.

9.      Prisotnost na družabnih omrežjih vam bo povečalo prodajo. Več kot 70% podjetij B2C pridobiva nove stranke preko FB in 84°% direktorjev je povedalo, da uporablja prisotnost na socialnih omrežjih, za pomoč strankam pri sprejemanju odločitev za nakup.

10.  S pomočjo družabnih omrežij pridete do novih strank, ki jih do sedaj sploh niste dosegli.  

11.  Na družabnih omrežjih vas bodo nove stranke same našle, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

12.  Družabni mediji vam omogočajo brezplačen PR, zato jih čim bolje izkoristite.

13.  ROI (Return On Investment) oglasov na družabnih medijih je nepremagljiv. Povprečna cena na klik na Google Adwords je med  1€ in 2€ odvisno od ključno besede, lahko tudi na koncu plačate 50 € ali več za en sam klik. Preko družabnih omrežij kot so Facebook in Pinterest pa že lahko plačamo za manj kot 0,12 € na klik. Zakaj bi torej plačevali oglaševanje in promoviranje drugje, če preko družabnih omrežij lahko to storimo hitro, enostavno in najceneje.

14.  Omogočajo pot do svetovnega trga.

15.  Lahko testiramo več oglasov hkrati za male stroške.

16.  Ker je na dužabnih omrežjih že več kot 2,51 bilionov ljudi in ta številka se bo še povečevala.

Upam, da sem vas s temi podatki prepričala, če še niste na družabnih omrežjih, da je danes čas, da to storite. Družabni mediji so marketinško orodje prihodnosti in del vsakega poslovnega načrta.

Zakaj so družabni mediji pomembni za vašo blagovno znamko? Ker vaša znamka ne bo obstajala na internetu, če ne boste prisotni na različnih družabnih medijih, kje so prisotne vaše stranke, bodoči kupci, novinarji iz vaše niše, direktorji podjetij,…

  • Facebook poslovna stran
  • Instagram profil
  • Linkedin Tanja Ciglarič
  • Youtube Tanja Ciglarič
  • TikTok

© 2020 by CREATIVUM, Tanja Ciglarič, s.p.

0